Автоимунен тиреоидит на ХАШИМОТО (11)

• 91 503
  • 791
  •   1
Отговори
# 180
ЧРД и от мен Писана, за да не се повтарям с момичетата, ще ти пожелая само много усмивки  smile3525 smile3525 smile3525

# 181
Честит рожден ден, Писана! С пожелания за много здраве и прекрасни моменти, споделени с любимите ти хора! Весел празник!

# 182
Благодаря на всички, трогнахте ме и ме направихте много щастлива!  bouquet

Птица, много ме развесели с тази снимка  Joy

Пожеланията ни всички ви са чудесни, радвам се че ви има! Heart Eyes

Лека нощ и сладки сънища! Simple Smile

# 183
Здравейте момичета. След всички положителни изказвания за Тодорова , реших и аз да отида при нея. ТSН при мен е 7, а от антителата МАТ ми е много над нормата - почти 1500. Тя ми вдигна дозата на тироксина на 150 мг, освен това селен , лимфомиозот капки, преднизолон /дехидрокортизон/+глюкофаж. За този дехидрокортизон прочетох толкова нежелани реакции а и освен това че не добре да се пие при пикочни инфекции, неповлияващи се от антибиотик. А аз й бях споменала че имам бактерии в урината. Говорих пак с нея и тя каза да не приемам дехидрокортизона. Честно да ви кажа много съм обезспокоена, а отидох с такива надежди. Още повече че планираме бебче, но незнам как ще стане  при тези стойност. Моля ви ако някой е провеждал подобно лечение, назначено от нея да ми пише как се е повлиял. Благодаря ви предварително!

# 184
  • Пловдив
Е, вчера не влизах в темата и съм пропуснала!

Честит рожден ден на патерици на Писана!

# 185
pepvaneva, благодаря! Simple Smile

merig, какво те притеснява, не вярваш, че предписаното от д-р Тодорова ще ти повлияе в положителна посока ли?
Предписала ти е висока доза на Л-тироксина, мисля че точно с цел да ти влезе в норма ТСХ, щом е 7, пък и зимата по принцип се предписват по-високи дози. Лимфомиозота и Селена предполагам са за да спаднат антителата. Дано да подействат. При мен Цефазела /селена/ успя да свали постепенно антителата, дано да подейства така и на теб.
 Глюкофаж за какво се изписва?
Дехидрокортизон също нямам представа за какво се изписва.
Опитвам се да те успокоя и да ти вдъхна някаква увереност, въпреки че нямам опит с д-р Тодорова. Мисля, че ако си пиеш редовно лекарствата ще има резултат.

# 186
Ами аз тироксина си го пия редовно, принципно по 100 мг, а и повече когато се наложи. Единствено притеснението ми беше за дехидрокортизона и глюкофажа, понеже следя форума и не бях виждала да го е предписвала досега. Иначе тироксина, селена и лимфомиозота ще ги пия. Дано от капките се повлияят добре антителата. Мисля че се вдигнаха след продължителен прием на хранителни добавки /на Аква сорс/, но затова мога само да предполагам. Както и д-р Тодорова каза никой неможе да каже от какво е.

# 187
  • София
Момичетааа,
въпроса ми не е за тазитема,ама нали и а съм една от вас, дали ще хвърлите едно око на едни хормончета-днес ги пусках:
Prolactin 387.70  IU/l  рефер:Ж(59.0 - 619.0)

LH 6.37 IU/l    рефер:Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-16.9, мен 15.9-54.0)

FSH 8.70 IU/l  рефер: Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5-9.1, мен 23.0-116.3)

Estradiol 127.20 pmol/l  рефер::1,фол 40-606,овул 536-1930, лут 121-719, мен. до 136)

Testosteron 1.25  nmol/l  рефер:Ж(0.5 - 2.6)

DHEA-S 7.480 µmol/l  рефер:Ж:от от20-34г.2.68-11.0;от35-54г.0.96-9.15/ тук влизам и в двете графи че съм 34-35г- август ще ги навърша.дай Боже Simple Smile/

как са нещата според вас? дали само хашимото ми е проблема?/предвид че съм направила всички изследвания и имунология и генетика и т.н и само хашимото изскочи + 1 възел newsm78

# 188
Здравей, merig!
Глюкофаж се предписва при инсулинова резистентност, за регулиране на инсулина, подобряване на метаболизма и сваляне на теглото. С килограмите как си? Ако са ти много, може и тези високи стойности на всичко да се дължат на тях. Затлъстяването и  дори наднорменото тегло са много коварно нещо.
Дехидрокортизон вероятно заради твърде високите антитела. Обикновено го предписват в гинекологията, при имунни проблеми, за задържане на плода и т.н. , но и при болна щит. жлеза.

Всяко лекарство за нещо помага, за друго вреди. Така си е! Най-добре е без никакви, разбира се, но когато се налага, се преценява кое е приоритет и се действа. При теб антителата са много високи, ТСХ също, а ако имаш и кг в повече, всички предписани хапове, капки и др. гадости са ти нужни! А и не се плаши от листовката, те често оправдават поговорката "на страха очите са големи".
Ако пък много те притеснява предписаното лечение, консултирай се с още един ендокринолог, но мисля, че ще бъде излишно губене на време и средства.
С бебето ще трябва да поизчакате може би известно време, нека малко ти влязат в норма показателите Peace

Лекувай се, не се притеснявай излишно и успех Hug

# 189
Благодаря много на птица за изчерпателния отговор. Консултирах се и с друг ендокринолог и засега мисля да не приемам дехидрокортизона и глюкофажа и след месец пак съм на изследвания и преглед, дано има някакво развитие в положителна посока.

# 190
  • ВАРНА
само да намина да се похваля, че днес се бракувахме  Simple Smile

# 191
Ехееее, честито, Прасунчо! Любов и хармония!   bouquet

# 192
  • София
прасунчо  еми чесито!  bouquet
Много семейно щастив,любов,разбирателство и топлина и много щастие!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 193
  • София
ГОРЧИВО!!!   bouquet

# 194
Честито на младоженците!!!  bouquet
Да сте дълги години щастливи заедно, да съхраните любовта , уважението и хармонията помежду си! Да отгледате деца, да дочакате внуци и правнуци и нека любовта ви носи радост и топлина на вас и всички около вас!

Общи условия

Активация на акаунт