Магребска усмивка с пикантен кус-кус, в приятна градинка, направена с вкус !

• 41 275
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • по пътеката
делте, аз ве4е не смея да заспя ,бе! стивън кинг ряпа да яде ,направо да му прехвърля сюжетите! решила съм да си купя  лавандула и да я тикна под възглавето!
исках да ви пиша за една жена ,тунизийка -супер нанито от  френската  м6! по4инала само на  47 години ,на  20 .01.2010! миналата събота имаше голямо предаване за живота  й и последните  й май емисии! много ми харесваше емисията  й, както и излъ4ването й! била е в действителност  много весел и зака4лив 4овек! с тежка съдба! на 14 г я харесва някаква непозната  жена ,на връане от у4илище и скоро е сгодена за сина  й, без дори да се познават нито младите,нито семействата! не й разрешават брак, по закон, преди определена възраст е забранено! така макар  много интелигентно дете, с отли4ен успех и видимо желание да у4и ,я спират от  у4илище за да може да спазва правилата на ве4е по4ти омъжена жена! след две години ве4е е омъжена официално и заминава за франция при семейството на съпруга! той я вижда на годежа и след това на свтбата,но си я е  харесал явно! на 17 г, ражда едно моми4е, а веднага след това  още едно ! налага се да направи избор да остави едното дете  при родителите  в тунис! просто немотията е  принуждава да жертва малкото! след няколко години ,когато е възможно от финансова гл.то4ка да си прибере  малкато дете, майката( не разбрах то4но тя ил исвекървата) изпада в кома от раздялата и пак се налага да се  раздели с детето си, заради доброто на старата жена!
едва на  17 г ,малката й дъщеря отива при майка си! отделно има и едно мом4е ,което разказваше за майка си! работела е на щанд за колбаси и като мюслим й е било ужасно трудно да остане дълго ,затова се записва  да у4и за  детегледа4ка и оттам запо4ва кариерата й! отсъствала е  многократно за да гледа децата на известни хора, ,един президент , аристократи и тн! от 2005 г запо4ва емисията  й  тв! но не спира да се занимава с деца! от 1999 г се бори с рака и накрая той я отнема от живота! последният й ден, когато отива да я види едната й дъщеря, тя  пла4е и гледа небето ,седнала на фотьола! казала й е: днес ще е  много хубав ден! бил е последният  й! мисля, 4е беше от добрите представители на нацията си, от тези,които са оставили знак и спомен ,дори на ей такива като мене , дето хи4 не знаят защо ги е пратила съдбата да ги опознаят! Praynig
нашите магнолии също цъфтят! сега запо4ват и плодовете, като буса3, тут(4ерници) ,ягодите са ве4е хит на пазара! скоро и кайсийките и прасковките 4акаме, а един малък 4овек  най -4ака дините!ще имаме и малко 4ерешки в двора ,ако не ги прецапат съседите!

# 631
Марсиянче- много е харесвах Супер Нанито   bouquet Направо съм и попивала предаванията- толкова интересни бяха,а и тя всеки път прилагаше нов подход към децата-все трудни характери,с трудни съдби-тук прекомпозираните семейства са много,а това не е леко да се обясни за децата....беше направо Уникална Жена.Велика тунизийска Дама. Мир на праха и Praynig

Kalthoum Sarraï -La "Super nanny"

Точно такъв труден и изпълнен с преврантости е бил живота и.Имала е четири деца.Едно от които умира при катастрофа
Автор е на три книги и две педагогически ръководства за възпитанието на децата
Тук е сравняват с Мария Монтесори,като име в педагогиката

# 632
Марси, интересна и много тъжна история! Кошмари ли сънуваш? Аз пък пия успокоителни откакто се случи оная нелепост и от тях ли от какво ли сънувам напоследък хора, които почти съм забравила, предимно от детството.
Дядо Хаджия, благодаря за снимките! Hug Никога не съм виждала магнолия и си я представях, като саксийно цвете, но съм чувала, че има много приятен аромат.
Делти, как е крака? Батку тук ли е или вече пътешества?
Белбейка, с много закъснение, но от сърце желая на Тамирчо много здраве и прекрасно детство!  bouquet Hug
Близначета, много приятни яйчица и естетически красиво подредени! Май всичко правиш с много любов!  bouquet
ГУШ на всички! Hug Hug

# 633
  • Varna
МАРСЕЛИНЧЕ Hug
Направо се разревах от тая история. Много съм емоционална. Милата женица, миличката тя- да почива във светлина Praynig
Оная вещица свекърва и тя и е объркала живота. Кви са тия хора бе да вземат дете, да му прекършват детството #2gunfire Някой ще каже начин на живот, култура. Ай, стига бе. Сега пък се разбеснях Rage
Какви мъки е преживяла тази женица Sad Ох, много сЪ разстроих Sad
Марселинче, аз лавандула пък не понасям като миризма. Ти що така неможе да спиш? Какви грижи имаш?
ДАЛЧЕ Hug
Как си ти мила, а МосЮ РайчУ?
РАЛЧЕ Hug
Крачето все така, ама такива лекари имаме, или на мене такива са се паднали- голямо щастие направо. Днеска им е празника ама нИщЪ да кажа нещо хубаво защото хем ме боли, хем пари давах и продължавам да давам и накрая, едно голямУ нищУ #2gunfire
Ти как си Ралче?
Бате замина на 5 ти.

# 634
Абе Делтич,ай сега свекърва и виновна.Свекърва и е чужд човек,може да си харесва каквото си иска и да си пита за каквото си иска,ама да питам що за родители са това дето на собственото си дете са скършили детството.
То и в Англия имаше Супер Нани ама незнам дали е било със същата жена,защото е било с английски семейства.Не съм го ледала ама слушам разкази на приятелки какви съвети дава и доста рационални ми се виждат даже съм се възползвалаот някои от тях.Наистина жената е имала доста нелека съдба,но в крайна сметка е оставила доста голяма следа след себе си.Бог да я прости.
Марси,душо и аз сънувам някакви тъпотии дето не е истина,чак вече втори пореден ден рева на сън и като се събудя немога да се успокоя по един час.В смисъл знам,че е било сън и не е истина,ама немога да се спра да плача.А сънувам някакви тъпизми че съм с някакъв ама не го познавам,просто някакво момче и той ме зарязва.И ли днес беше за един пзнат оба4е на сън не ми беше познат а гадже и се оказа,че е женен за едно момиче дето ми е роднина и че и дете имат и аз го разбрах случайно.После си спомних,че ми е казвал,че е женен ама само фиктивно.И такива ми ти работи сънувам ooooh! ooooh! ooooh!Абсолютно психарски.Ама аз все такиова неща сънувам или че някой ме зарязва,или м изневерява,или някакви екшъни дето се крия стрелям и незнам си какво или някакви битки с вампири.Май съм за психиатър Rolling Eyes Laughing

# 635
Делти, какви са тез доктори, че те мъчат толкова време? #Cussing out Много некадърници има и то обикновено са хора без призвание, а отишли там да лапат само. Много се ядосвам на такива лекари, а като се замисля аз рядко съм срещала свестен. Да не се налага на човек, че си е ходене по мъките. Значи баткуту вече пътешества? Да го закриля Бог и него и спътниците му и да не срещат никакви пречки! Praynig Praynig Praynig При мен не са особено добре нещата. Tired Първоначалния шок отмина, но мъката и липсата се увеличават с всеки ден. Мен като ме хванаха едни паники и страхове......... ужас. Пия разни хапчета за успокоение, въпреки че цял живот съм ги отричала, но човек не знае, какво ще му дойде до главата. Гледам да се отвличам с работа, но засега не ми е лесно. Половинката също много ми помага. Та така с мен. Дано се оправя по бързо, че чувството е ужасно. Praynig
Линка, ти какви ужасии сънуваш? Вярно, че е много гадно. Hug А леля ми обожава да сънува кошмари. Shocked Наистина! Казва, че все едно участвала в някакъв филм и винаги знаела, че сънува. Та така де, забавлявала се. newsm78

Лека, спокойна и само пролетни и хубави сънища! Hug

# 636
  • по пътеката
делте, до скоро уредените бракове са  били нещо нормално! емоционалната страна  отива на последен план! но установих, 4е така се  възпитават  от малки и целта оправдава резултата! но и трудно се развеждат, много е вложено и не е лесно да се  махнат оковите на брака! по-лесно е да се  мине на план б! Mr. Green Party
в залата за спорт, се загледах в жените   и момите, които влизат ;пове4ето ве4е са с абаи, 4ерни -най-лесно върху анцунга ,за пред хората!и гледам -прили4ат ми на жени на възраст, никога не  бих могла да им дам истинската  им възраст! даже  ме е страх да кажа  госпожице или мадам, или пък да я питам деца имали, защото се оказа, 4е налитам баш на  девойките! не ,4е няма попревехнали девойки! никак не е лесно да се  омъжат явно и борбата за красиво тяло е като шанс!оба4е, какви сладурани има като махнат фулара и блеснат едни хубави коси  и както казвам аз, да понапълнят картинката с  цвят и усмивка!
а сега да  кажа  мерси на смс ,дето ми ги пуснаха някой добри дружки ! много съм поласкана за вниманието! голямо гуш!
за петната  при белбей4ето, не знам от какво са! аз пера само с  ариел! не съм имала  проблеми, но ние и водата си пием от 4ешмата! да не  би да е пералнята нещо?
хадил, 4естит ти празник, да  се радваш на признанието на болните-  излекувани! да  имаш доверието на хората и да си псотигнеш целта в професията си! аз споменавам няколко достойни лекари и така ще е докато съм жива!   bouquet  bouquet  bouquet

# 637
Благодаря за поздравите ! Марси, искрено се надявам един ден хората да си мислят за мен с добро, а не като за някой лекар нервак.  Laughing

# 638
Хадилче-смалко закъснение,но честит празник и от мен
много уважавам твоята професия-не е за всеки

а аз пак не мога да дишам- унищожи ме този синузит и това главоболие Sick
Времето е ПОВЕЧЕ от отврат- и това още повече ми изостря болката
водихме Райчо на един панаир с въртележки - радва се детето
едва стоях на крака,но искахи аз да отида да видя как ще се вози -хич не се страува от високо и от скорости

За всички  Hug Hug Hug

# 639
Благодаря Дала ! Я кажи по този повод ти лекуваш ли някак този сунизит ? Ако имаш нужда от съвет само кажи.   bouquet

# 640
Ох Хадилче-стара Любофффф съм си аз с този синузит Rolling Eyes Хронична история  Sick нон-стоп пия хапове-облекчават,но не лекуват .Намерих и добър доктор тук,най-накрая...направих и купища скенери,ренгени,пункции с лазер...Проблема е,че има някакво подуване в костта  и практически едната ноздра е запушена от това-трябва операция,а на мен НЕ ми стиска .....да ми разбиват нослето Sick ooooh!Харесвам си фасадата Mr. Green и се надявам да мине от самосебе си.Имам си и мое обяснение за това подуване и началото на инфекцията-преди живеех на много влажно място,точно на хълма в града-влага,вятър...а и ЕГН си казва думата....ако щеш вярвай ,ама като дръпна едно дори  слабо наргиле и...ми светва и дишам по-леко.....значи ми трябва сух въздух и ще мине и без операции...така си мисля -поне ще се понадявам и тази година,разчитайки най-много на нашето черноморие Praynig Hug а ако не мине до септември-така каза доктора,тогава-Под ножа!
  Сега обаче май вирусче съм пипнала,защото и температура имам Sick
Винаги съм така-излезна ли вякъде тук,където има повече хора-както на този панаир-и след това все някакъв вирус си донасяме
Замислям се,че всичко може да е от слаба имунна система  newsm78

Ох,оплаках ти се хубавко едно-нали казват че пред доктор тайни няма
Днес ровейки се намерих тази история,която много ме впечатли....дано ви хареса !Споделям е защото и мен напоследък са ме налегнали тежки мисли-А не бива...не бива дори за минута да ги допускаме  в съзнанието,в мислите,а камо ли в сънищата и сърцата си.Черното убива тихомълком,тежкото-смазва малчаливо....не носят Добро!

Двама пациенти, сериозно болни, лежали в една и съща стая. На единия било позволено да сяда в леглото си за по час всеки следобед, за да се оттича секретът от дробовете му. Леглото му било до единствения прозорец на стаята. Другият трябвало да лежи по гръб, без да става. Двамата си говорели с часове. За техните жени и семейства, за домовете и работата им, за казармата и за отпуските…

Този край прозореца убивал прекарания в седнало положение час, като разказвал на другия какви неща се виждат отвън. И другият започнал да живее с тези описания, когато за час всеки ден светът му бил изпъстрян и огряван от богатството на външния свят.

Прозорецът гледал към парк с красиво езерце. Патета и лебеди си играели във водата, а децата пускали в него саморъчно направени лодчици. Влюбени двойки се разхождали, хванати подръка, сред пъстрите цветя, а на хоризонта, на фона на небето, се очертавали покривите на сгради. Мъжът до прозореца описвал всичко това в най-дребни, богати детайли - и другият затварял очите си, и си представял живата, красива гледка.

Един топъл следобед мъжът край прозореца описал парад, който минавал отвънка. Другият не можел да чуе оркестъра - но сякаш го виждал, вътре в ума си, съживен от описанието на човека край прозореца.

Минавали дни и седмици. Една сутрин, когато сестрата пристигнала, открила, че човекът край прозореца е починал тази нощ в съня си. Натъжила се и повикала санитарите да отнесат тялото.

Другият мъж едва дочакал подходящ момент и помолил да го преместят до прозореца. Сестрата с удоволствие го направила, настанила го удобно, и си излязла. Бавно, сред силни болки, той внимателно се надигнал на лакът, за да може да види за пръв път със собствените си очи чудесния свят отвън. И погледът му срещнал… голата стена на отсрещна сграда.

Човекът попитал сестрата какво може да е накарало починалия му съсед по стая да разказва, че през този прозорец се виждат толкова прекрасни неща. Сестрата му отговорила, че човекът е бил сляп, и не е виждал стената отсреща:

- Може би просто е искал да ви окуражи

Епилог: Огромно щастие е да правиш другите щастливи, независимо от страданието си. Споделената тъга е половин тъга, но споделената радост е двойна радост. Искаш ли да се почувстваш богат, просто преброй всичко, което имаш, и което не може да се купи с пари.
Всеки ден е неописуемо богатство - и често го разбираме прекалено късно.

* * *

Хората ще забравят какво си казал.

Хората ще забравят какво си сторил.

Но никога няма да забравят как си ги накарал да се чувстват!

# 641
  • Varna
ДАЛЧЕ, БЛАГОДАРЯ ТИ ОТ СЪРЦЕ!!!
newsm51

# 642
Дала, страхотна история. Това е една от малкото истории, които винаги разказвам на младежите около мен.   bouquet а иначе - права си за сухия въздух, можеш да си помогнеш и с препарати с миртолово и ментово масло, както и лимоново и портокалово масло приложени локално в носа. ако искаш още информация казвай.

# 643
zdraveite na vsi4ki   bouquet

# 644

Привет ! Поздрави от агитката, докато си дойдат домакините да не останеш непосрещната !

Общи условия

Активация на акаунт