Магребска усмивка с пикантен кус-кус, в приятна градинка, направена с вкус !

• 41 274
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • по пътеката
привет от мра4ен тунис! ние сме ваканция заради национален празник-9 април! денят на жертвите от бунта на тази дата! бунт ,на4ело с Ali Belhouane срещу колониализма!убити са 22 -ма и ранени 150! в  град4ето ми има паметник и парк! последните години го оправиха  и ве4е е  посещаван от младежи и жени с деца,у4еници, които у4ат в отрешното у4илище! просто като дойдох, трябваше да го избягвам, заради гларусите  накацали по оградките  и нямащи какво да правят!сега махнаха храстите , по4истиха, освежиха с нискорастящи цветя!дребосъ4ето  от бебе  оби4аше да влиза там и да ходи до паметника! пипа го и се връща! аз малко със свито сърце  я пусках,4е тогава си беше малко страшни4ко с храсталаците, и липсата на  просвет какво става!от пионерите съм, дето запо4наха да си водят децата  и да си по4иват  напролет, както и да си търси другар4ета в игрите!
далка, страхотна история! насълзих се  по ранина!аз  преборих един синузит с вадене на сливиците!и идването в африка,пък ме излекува от мигрената! не знам има ли резон, но отбелязвам фактите само!
павлина ,добре дошла!

# 646
Марси,Дидонче-честит тунизийски  национален празник    bouquet
Поздравявам ви с песентта на Patrick Bruel-Au Café des Délices,не за да подчертавам колко им е мъчно на франсетата за красивия Тунис  Wink, а единственно и само ,защото красотата   на тази страна -уханието на жасмин и белоттата и чара  и са много добре описани и предадени ....и самия певец ги определя като ...незабравеими спомени от своето детство
http://www.youtube.com/watch?v=PqvCmEUdLfo&feature=related

Радвам се,че историйката ви е подействала- на мен също  bouquet
Хадилче- мерси много  bouquet

Добре дошла на новата Павлинка  bouquet каква е връзката ти с Магреба?

Марсиянче-измъкнах ги и аз моите сливици-на 30години!Кошмар беше...Няма да му се дам на синузита-ще  го преборя?-ама отврат време е тази година-не помня толкоз студ така да е имало тук-то вятър,то влага,дъжд.....Една буря с нежното име Синтия помете една част във Франция.Сега гледам по телевизора-къшите на хората са още във водата-изместват ги вообще да живеят на друго место.....Плачат хората-не е леко цял живот да градиш дом и изведнъж да го напуснеш ...снимки плуват по водата из къшите,мебели,дрехи-всичко за боклука!. Един човешки живот много бързо може да се обърне...-Да пази Бог  Praynig Praynigот по-големи катаклизми,че то не бяха бури,наводнения,земетресения....Нашата България и без това е слаба Praynig

Делтичка-исках да те помоля...има ли някъкъв сайт с оферти за морето-нещо по евтинко така,като бунгало-за повече хора ....ако знаеш да ми пратиш да се поровя на ЛС.Гледам все едни луксозни Хотели-не сме за там ние...едно че скъпо,друго че сме Банда-бандити и много шум вдигаме...

# 647
  • Varna
ПАВЛИНЧЕ wavey
Хайде за добре дошла

А аз бЕгам да гледам филмО за Месопотамия newsm44

ДАЛЧЕ Hug
Ще разпитам, че и аз нищУ нИнам rotfImao

# 648
Привет и от нас   bouquet
Тати замина на работа и вече сме сами с бебо , но той е болен  Tired
Уж сме на топло а сме пак настинали ли кво и с едно хубаво червено гърло, та сега си гълтаме антибиотик пак  Sick.
Марси взех аз един Скип, прах веднъж с него за сега даде добри резултати Praynig, дано и за напред да е така!Честит ви национален празник на Тунис със закъснение  Embarassed.
Тук да си призная докато имахме тати ходехме всяка събота в посолството да се разхогдаме и да си говорим на бг, нали сме все още малки за училището.Намерихме някой и друг българин, та онзи ден имахме гости  Crazy.По друго си е като намериш наши всред чуждите  Wink.
Мерси на всички сетили се занас макар и закъснели , много целувки   bouquet
Делте батку замина но ние сме тук   bouquet  Hug

# 649
  • Varna
БЕЙЧЕЕЕ Hug
Тука сте я, де шЪ ОдитИ Joy Тука около мене Hug

# 650
Бейче-откири значи бг присъствие в алжирско Hug Браво! Не се притеснявай...ще оздравее Тамирчо-той е силно и здраво детенце. Аз навремето обличах много Тони-и така се потеше и от най-лекия полъх от вятър го поваляше...Ама той през месец ми боледуваше Sick-ей така от въздуха без нищо си се разболяваше...и аз тикове вече получавах само като кихне ..и все с жилетки под мишница се мъкнех-топло не топло-аз все го обличах от страх   ...Като тръгна на предучилищна от само себе си спря да  боледува и израстна и на кила ,и на ръст...
Ела да го видиш сега какъв лудетин е!-тарикат,за всичко се пазари и всичко пресмята-шегуваме се че ще става лихварин Joy Joy JoyТой прекара на  4 месеца една бронхопневмония -то не бяха антибиотици,не бяха системи....не искам ида си спомням този период -та докторите казаха че дробовете трябва да се развиват ,да се разтварят със спорт след една такава болест ...и като порасна на 5години го записахме на плуване.Отличен плувец е вече-участва в състезания с групата си Hugи ходи по морето на лагери

На всички много  Hug Hug Hug

загасих телевизора-страхотна трагедия пак.... Praynig Praynig Praynigза загиналите

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 22:34 от dala

# 651
Магребци, бе много е хубав този Тунис. Peace

А алжирските снахи дайте някоя снимчица от Алжир, отдавна искам да видя нещичко. Hug

Далчева, аз моята беба признавам си я изнежвам, ама нали се ръководя по себе си за времето, пък ми е все студено и явно я навличам, но не мога да я облека по-леко. Tired Браво на Тонито, на мам гордостта. Не си писала скоро за полиглота, нашата и тя натам върви.  Hug
Четох, че докато експортът на вина бележел спад във Фарансата се разраствал Хала пазар на храните. Hug

Бейке,
тичкаш ли? Hug

Фаима, къде се изгуби, чакам ъпдейти за Египет. Hug

Привет на новата Паулинка. Hug

А на всички други - ези, Паулина, Марси, дядо, Делта, Минаа, Рали и който съм пропуснала  Hug

# 652
  • Egypt
Амалски, тук съм, чета почти всичко, но не ми стига времето и за писане. Какво да ъпдейтна за Египет, не спирам да се удивлявам аз постоянно. Вече ходя сама напред- назад, намерих си разни магазини по моята част, и започнах да работя, правя нова колекция. София ще я даваме на детска градина, но проблемът е, че и в двете до нас, дето питахме, учат корана, нищо против нямам, но тя винаги уведомлява, че е християнка, и като каже това в градината, ще се разбере, че не е дъщеря на мъжа ми, което ще създаде множество усложнения... Но ще се справим де.
Оня ден гледахме един индийски филм, "My name is Khan", разглежда проблемите на мюсюлманската общност в САЩ след 11.09, просто не мога да опиша колко невъобразимо велик и хубав е! Има го за Замаунда мисля, непременно трябва да се гледа.
Белбейче  Hug
Поздрави на всички дружки   bouquet

# 653
  • Varna
Хайде и тука да побут, побут, че нЯщУ много сме мълчаливи, напоследъка. Що така newsm78
ХаДи по един Лахмаджун да ви поднеса и може по аромата, по аромата да сЪ дотътрИтИ smile3521

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 19:41 от DELTA_DELTA

# 654
Девойки и младеж, как сте?  bouquet

Фаима, че точно тези ъпдейти чакам - разкази, снимки, всичко. Hug Наскоро четох, че Тутанкамон бил носил първите в света ортопедични обувки, тоест сандали. Викам си точно за нашата фараонка.  Wink За градината - сигурна съм, че ще намерите решение, пък и щом половинката е с теб и знае много добре пследствията няма от какво да се страхуваш. Hug Ще дръпна филма, благодарско. Peace

Дала, Бейке, подписани са над 25 споразумения за сътрудничество между Сирия и Алжир. Дет се вика едни без други не можем. Mr. Green

Делта, чудна вечеря, чак ми замириса. Най-гладния пръв пристига. chef

# 655
  • Varna
А, така Амалчик Hug
Поне ти да уважиш вечерята smile3503
ЧекИ сИга да вляза и във блога ти да видя, дали си ни написала нЯщУ новУ  bouquet

# 656
И аз по аромата, по аромата и след Амалка ето ме тук.  eat Много вкусно ми изглежда! Много съм го чувала този лахмаджун, май беше турско ястие или греша. Embarassed Някой ако знае точна рецепта ще се радвам да я пусне.  Hug
Делтич, правих твоя кекс в оная фурничка. Стана направо душичка и също, като твоя жълтичък си остана. Много съм доволна от рецептата! Благодаря! Hug
Далка, как си? Минава ли синузита или още те тормози? Може, като се постопли времето да отмине от само себе си. Дано! Praynig Как е Раянчо? А новата снахичка?
Бейче, как сте с малчо? Аклиматизирахте ли се вече? Той усеща ли разликата, че е на друго място?

Гуш на всички!

# 657
  • Varna
РАЛЧЕ Hug
Много се радвам мила, че е станал като моя. newsm44 И ще видиш, че не изсъхва бързо, око въобще остане дълго време неизяден де smile3521

# 658
Хич не остана Делтичка! Изяде се същата вечер! Ядохме го със сладко от ягоди, много, много вкусен! Много се изненадах, че остана с такъв цвят и отвътре и отвън, а обикновено, като го печем във фурна остава с един такъв кален цвят Rolling Eyes Още веднъж благодаря за рецептата! Много сполучлива за този тип фурна.  bouquet

# 659
Момичета,ха добра ви среща Hug  bouquet
Аз хептен съм го забатачила и с любов и със всичко.Няма раздяла за мен и хабибито,тъй ще си караме.А той пак ме забатачи в едни интриги.Немога да разбера тоз човек нормални приятели няма ли или са само кухари.Тамън си станах приятелка с едно момиче дето му е аверка във фейса и таз взе,че ни изтреля,че ще се жени за един негов приятел.Моя ми вика ами сега какво да правя тоз е мого гаден,пък неможел да говори сега лошо.Аман вече нищо неща да знам,че ако знам нещо и елошо немога да си прехапвам езика.И на хабибито му казах да кара по допирателната и да не говори нито лошо,нито хубаво засега. Close
Навсичкото отгоре сега ходя на работа и то каква.Не че имам нещо против,ама какъвто съм несръчко.Хванах се сервитьорка и вече 3 пъти обръщам таблата ooooh!
Днес за капак на Мончо-Лимончо му изникнаха някакви червени обриви по дланите краката.Първата ми мисъл беше опааа ошарихме се.Ама няма по корема и гърба или по лицето и температура няма.Заведох го на лекар,ама и тя много незнаеше какво е,каза,че може да е алергия.Аман вече от две седмици сме на лекаства.Първо два месеца кашляне и хрема,дадоха едно дето да му впръсквам сутрин и вечер,после му се възпали ухото аиде една седмица на антибиотик,тамън го свършихме и сега пак лекарства за алергията. #Crazy
Та така побърквацияяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя smile3511

Общи условия

Активация на акаунт