Отговори
# 405
Ей, момичета, сетих се за още нещо. Помогнете ми!
Става въпрос за избор на име. Аз сигурно съм най-нерешителния човек на тази планета, все се колебая и чудя за името. Днес след последния дълбок размисъл, реших че изборът се свежда до Бояна, Биляна и Диляна. Не си мислете, че днес съм ги избрала, те са ми фаворити от много време, но все се мятам от име на име. До скоро бях убедена, че ще е Бояна, днес пак съм на изходна позиция и не мога да реша. На вас кое най-много ви харесва? И най-важното, какви умалителни имена ви хрумват?
На всичко отгоре мъжът ми и родителите ми хич не ми помагат. Те казват " Бояна е страхотно име, но и Диляна много ми харесва, за Биляна да не говорим!" и не взимат никаква позиция. Като се скарах на мъжът ми, той ме парира, че каквото и да каже, ще го пренебрегна ако не съвпада с моето желание и щом така и така решението ще е мое, няма смисъл да ме обърква допълнително.

# 406
Най-красивото име на света е Биляна  Peace Сестра ми се казва така и има много варианти за малки именца - Биби - супер сладко, Бибче, Бибка и така нататък..измисляла съм и стотици Simple Smile

# 407
Прегръдки на коремчетата и от мен Hug
Момичета има ли сред вас такива на които отново им се гади.  Аз се сдобих с тази екстра.
И освен това за разкош вече кашлям 1 месец.Носът ми е запушен.Ходих да ме преслушват в спешното.Нямам хрипове ама освен сироп за кашлица на д-р Тайс, чайчета и т.н друго не може.
Лекарката ми каза капки за нос изключено.
Та така бухам като магаре главно вечер и много се притеснявам за коремчето Sad.Имам една приятелка която така с прекъсване си кашля от както е бременна.Ужасна работа и лекарства не могат да се пият.Снощи тъкмо се успокои кашлицата и почнаха киселините...........и съответно спането ми отиде.
Марги на мен най много ми харесва Биляна.След това Бояна и на последно място Диляна.Каквото и да е изберете да е живо и здраво момиченцето Hug
Някой сподели, че много бързо му тече времето вече.И при мен е така.Нищичко не сме приготвили и купили.Чака ни освежителен ремонт.
За себе си нищо не съм приготвила и ме гонят кошмари как отивам в болницата само по чехлички ooooh!Та и аз в отбора на тези дето сънуват кошмари.За болниците и раждането да не говорим ooooh!

# 408
Здравейте  Hug
Не съм ви чела защото нещо ми е криво, влизам защото няма към кой да се обърна и съм меко казано ядосана заради това.
Постоянно имам усещането, че ми се пикае. Още през ноща усетих, че нещо не е като хората, по принцип ставам до тоалетната но тази нощ ставах доста повече пъти и то за да пишна съвсем малко. Че бебка ме притиска -притиска ме, ама чак пък толкова.
Бях чела, че е признак на ифекция на пикочните пътища и се притесних. Сутринта като станах през 20 минути ходих в тоалетната да пишна 2 капчици, Излизахме и беше много непроятно постоянното усещане че ми се пишка или че ще се напикая, а като ида до тоал -нищо.
Още сутринта писах на лекаря си тук - с него го караме на смс а той когато може се обажда или отговаря. Е нямам още отговор - е аз кво да правя сега да му се невиди, имам една опция и селд малко ще я използвам една докторка, която ми помага тук  тя  е половин българка и освен да и звънна и да и кажа ква е ситуацията и да се консултира с друг АГ, тоя мое е готин, много начетен и т.н. ама просто не мога да го чакам ега ти.
Като ходя или като съм права повече усещам, сега като седя съм по добре.
Ям яко лимони направо ми се вкисна душата и пия много вода -тва знам.

# 409
Вяра, не яж много лимони, защото излишното витамин С се изхвърля чрез урината, но това натоварва бъбреците. Преди няколко дни една лекарка изрично ме предупреди, докато съм бременна да не приемам повече от 1000 мг на ден и то не наведнъж. Ти едва ли можеш да си набавиш такова количество само от лимоните, но все пак не прекалявай.
Това, което описваш много прилича на цистит. Ужасно неприятно е, да не говорим и че боли. Пий много вода, ама наистина много и гледай да се свържеш с лекар, за да ти предпише подходящо лечение, защото това състояние е побъркващо, но е често срещано при бременни. Внимавай да не си на студено, защото изстиването също е причина за цистит. Знам, че много облекчава бутилка с топла вода стисната между краката, но не мисля, че за бременни е подходящо. Вероятно има теми във форума с информация кое действа облекчаващо при такива симптоми, ако искаш потърси.

# 410
за ВМИ Пловдив - нямам уговорка с никой лекар и дори изобщо си нямам на представа за болницата и лекарите
не познавам града добре и още не съм ориентирана къде ще родя
а за Селена там като е частна клиника знаете ли колко се плаща за нормално раждане
за болестите и кашлицата - аз точно по коледа бях много болна нещо вирусно беше и една кашлица чак се испусках Embarassed
пих оксцилококциум и смуках коризалия също хомеопатични за успокоение на гърлото а чая мащерка 3-4 дена беше всичко даже и с температура 38
това е за сега  Hug

# 411
Вяра не знам къде си, но хапчета Неуринал на билкова основа са подходящи за бременни.
Ако се свържеш с лекаря си го питай дали може да ги вземаш.
На мен моят док ми ги изписа при бъбречни проблеми.Пих ги 1 месец.

# 412
Благодаря ви, сега ще видя да намеря неуринал,
доктора ми никвъ братче не отговаря   Confused
ама цистта не е ли блезнен> Аз нямам такива болки или нещо, просто ако съм права ми се пикае постоянно - тва е.
Възможно ли е да е от бебето това?
Седнала ли съм всичко е наред  newsm78

# 413
Вяра, не е непременно някаква болест, не се шашкай предварително. Мен също бебето ме натиска доста често в пикочния мехур и понякога ходя до тоалетна през 15 минути. Иди на лекар преди да си мислиш, че ти има нещо.
Иначе и аз съм болнава вече трета седмица и все не мога да се излекувам Tired ако не аз - сина ми и така на къси пасове Tired
bibi, големи са калпазанки твоите, смях се искрено как по-послушната е спряла водата в детската Laughing
Гледам, че се обсъжда кърменето. Аз Марк съм го кърмила до 1г8м. Винаги е бил на поискване, вода така и не пропи до първата си година, всъщност гледачката го научи да пие вода след 1,6г. Следователно стерилизатор не ми е бил нужен, добре че не купих. Имах едно единствено шишенце 50 мл и в началото свеки правеше опити да му дава водичка, но не споучливи Wink Аз също правих опити да му давам чайче против колики, защото имаше, но в повечето случаи успявах да му капна малко в устата с лъжичка, не от шишето. Повече действаше кърменето много на често вечерно време. А за самото кърмене - важно е желанието и нагласата. Аз първия месец след раждането бях постоянно с 40 градуса температура, почти направих мастит и гърдите ми бяха на камък. През ден ходих да ме изцежда гинеколожката, защото сама много ме болеше да се докосвам. После млечните канали се отпушиха, кърмата вероятно се поразреди (отначало беше жълта и като масло) и всичко премина. Имаше вариант да ми изпишат антибиотици за спиране на кърмата, но въпреки "трудностите" - меко казано, не го предпочетох. Добре, че в чужбина дават опция за избор, а не ти натякват, че трябва да спреш да кърмиш при най-малката трудност. Така че най-важно е майката да е уверена, че всичко ще е ок. Гърдите си не съм мазала предварително с нищо преди раждането, за което съжалявам, т.к. имах доста рани в началото. Сега вече са си подготвени:-) За съхраняването на кърмата - ползвах и аз съдове, замразявах, напълних половин фризер, така и не стигнах да размразя нещо и да ползвам и в един момент изхвърлих всичко... Когато Марк беше на 8 месеца, го оставих за 3 дни заради пътуване. И кърма бях изцедила, и АМ купила - нищо не бил поискал и майка ми му давала кисло мляко... в крайна сметка, всичко си дойде на мястото като се върнах и той си надуши цицата Sunglasses
За повиването -и дрешките - в първите седмици Марк беше с камизолка и повит с пелена надолу, но не стегнато. Понеже беше лятно бебе, доста го оставях да се въргаля голичък или му слагах пелена вместо памперс - да диша пишката Wink сега с девойката не знам как ще постъпвам Thinking За обличането - придържала съм се към принципа както съм облечена аз плюс една дрешка вповече или както и аз, предвид че е увит с одеалце, например. Слагах го да спи на една страна, без възглавничка в началото, после вече както му хареса.
Дано не ви отекчавам с тези лични сравнения, най-важното е всяка майка да намери правилния начин за всичко сама за себе си. И аз съм чела бг-мамма, д-р Спок и т.н. първия път, но в крайна сметка не приемам всичко за правилно. Бебето ще ви води Heart Eyes

# 414
Марги, на мен най-много ми харесва името Биляна. Може да й казвате Били или Биби. На второ място - Бояна /Биби, Буба, Бубка/ и на края Диляна /тук не ми хартесва умалително и това, че ще е със същата буква като първото ви дете/.  Peace
Аз пък за нашия момък нищо не съм измислила още, но уж почнах да чета именниците. 100 пъти по-трудно се оказва с мъжките имена, голямо чудене ще е.  Rolling Eyes
Вяра, или е нещо като цистит, или бебето ти натиска повече мехура. Дано не е нищо лошо.  Peace
bibi, страхотни покупки!  Peace
Пък аз днес се возих в шейната на детето, без да я счупя.  Party Е, мъжът ми видя зор да ме дърпа в началото, но накрая ни вози и двете с детето, така, че въпрос на желание.  Laughing

# 415
Ехоо, явно всички днес сме нагоре - надолу и малко постове Simple Smile
Много полезен и хубав този дългия пост за кърменето на Мики. Разпечатах си го и ще си го препрочитам.
В мола гледам - интересна програма се заформя за тоя месец. Честно казано, смятам да съм редовна  Flutter
Mechopooh, ти на кои лекции ходеше, че ми изхвръкна от главата? Кой организираше ония в ЦУМ?

И моля ви се, не пазарувайте боклуците на Джъмбо!  Naughty Всичко там - и за големи и за малки е отврат!! Айде, играчки разни - децата се кефят, пък и бързо им омръзват, а не са скъпи.
Но дрехи....... Това е лудост! Аз за себе си никога няма да си купя от там, камо ли за собственото ми НОВОРОДЕНО бебе. Ако искате ми се сърдете за тона, но е престъпление за мене. Особено пък бельо, потничета и бодита. Знаеш ли ги за 2-3 лв с какво са оцветявани, от каква материя са?? Дайте да не се излагаме. За мене няма да има, ама за нея - само от сигурен източник. Не някакви гръцки стоки като от магазина за по левче.
Не се сърдете! Не е за да обидя някой. Дано бъда разбрана правилно.

# 416
Дам... права си, че не се знае с какво са оцветявани, но стокоте са китайски, всъщност, не гръцки (въпреки че има магазини в Гърция) и идват от там, от където и повечето останали стоки по останалите магазини  Peace Иначе съм съгласна, че за бебоците всяка майка иска най - доброто  Peace Peace

# 417
Вяра, не е непременно някаква болест, не се шашкай предварително. Мен също бебето ме натиска доста често в пикочния мехур и понякога ходя до тоалетна през 15 минути. Иди на лекар преди да си мислиш, че ти има нещо.
Точно така Peace.Не си поставяй сама диагнози.Повечето сме така както описваш.При цистита има и болка и то доста неприятна.

# 418
Дам... права си, че не се знае с какво са оцветявани, но стокоте са китайски, всъщност, не гръцки (въпреки че има магазини в Гърция) и идват от там, от където и повечето останали стоки по останалите магазини  Peace Иначе съм съгласна, че за бебоците всяка майка иска най - доброто  Peace Peace
Има огромна разлика м/у китайско и китайско. Някои от най-известните марки също шият там, но защото е по-евтино. Но материала си е качествен. Има уникални китайски стоки, които по нищо не отстъпват на тези, произведени в Италия примерно. Въпроса е, че всичко в Джъмбо мирише на евтино, на боклучаво, пласмасово, паянтово, от магазин за по левче...И тъй като е цветно, огромен асортимент и супер евтини цени - привличат окото.
Както и да е. Просто казвам, че не бих допряла до кожата на новороденото ми бебе дреха, купена за 2 лева от Джъмбо. Не казвам, че цената е определяща в случая, разбира се, но в крайна сметка и тя се гледа. Като си купуваме сирене, не взимаме от най-евтиното, защото ни е ясно, че в него няма мляко, нали? Но всеки в крайна сметка си преценява, с какво да облича детето си и какво качество заслужава то.
Пак казвам, че не се заяждам и най-малко искам да прозвучава така. Исках да прозвучи като съвет по-скоро. Пак се надявам, че сте разбрали намеренията на постингите ми правилно.   Peace

# 419
Привет,
bibi добре, че разказа за чаршафите. Сега погледнах. И аз, като Марги, уж бях сигурна какво купувам, ама ей на, горен единичен  Laughing. Ще си го ушия двоен пък......., който не гледа, така е!
Вяраа, първоначално ми прозвуча като цистит, но след като каза, че нямаш болки се разколебах (аз такова Embarassed, понеже много разбирам от медицина). Цистит съм имала доста пъти и винаги е било ужасно усещането при пишкане, болезнено и парещо! Най-вероятно твоята хубавица те притиска едно хубаво, че случайно да не забравиш за нея Laughing
Margy Бояна!
milli_vanilli не съм купувала дрешки от Джъмбо, но имам подарък едни джинси на синът ми. Пуснаха при прането. Също така му бях купила един пуловер от бенетон в България, пусна и оцвети доста дрешки! Не знам за теб какво е сигурен източник, но според етикетите всичко идва от едно място! Аз не съм така предубедена относно цената на дрешката. Повечето неща на синът ми за първите месеци бяха на български фирми (уж), а тяхните цени са сравнително ниски. Вече бяха носени веднъж от братовчед му, после от синът ми и сега спокойно могат да се ползват от бъдещото бебе.
tini-mini и моят мъж ни тегли днес, е поозори се Laughing
Аз вече съм в 8 месец, а ми е едно спокойно....... Толкова неизвестни има относно раждането ми, а аз не съм се разбързала въобще. Голяма дилема в частна или държавна болница да раждам, защото не познаваме местните болници. За мен не де, винаги съм смятала, че в държавните имат по-голямо текучество, съответно повече опит, ама да видим мъжът в семейството какво ще каже! Снимала съм големия корем, дано не забравя а го кача.

Общи условия

Активация на акаунт