Отговори
# 450
  • Sofia
Благодаря ВИ момичета за комплиментите, сега като я гледам не мога да я позная. Толова променена ми се визжда и като че беше преди 100 години  ooooh! Тя все още се къпе в това корито  Crazy пълним догоре и се плацика... За първите месеци имахме хавлиено шезлонгче и ни беше удобно... Тапата на дъното и за мен беше несравнимо удобство  Peace

# 451
  • София
Добро утро на всички от мен! Вече съм от раннобудните, защото щерката вече е 1 смяна. А как ми се спиии..... Hug

zlatomira честит ти рожденник, да е жив и здрав и много да ви радва!   bouquet

Марги аз съм за Бояна- страхотно име според мен.

Хъни-Бъни, на мен отвреме-навреме ми се гади от дадени миризми.

Вяра, много неприятно усещане. Може и да не е цистит, защото при него си има болка. Важното е да пиеш много течности. Иначе и мен бебето ме натиска ниско долу и постоянно и се ходи до тоалетна.

За спането на бебето - и аз я слагах винаги настрани да спи без възглавничка. Всъщност възглавница почнахме да ползваме доста по-късно.

За дрешките в Джъмбо- много зависи, те боклуците си личат, на каката съм купувала дрешки от там и съм доволна. Специално бебешките не ми харесват много, но последния път като ходих взех 2 неща колкото да не е без хич и не ми се струват лоши. Ще видим по-нататък. Кофти дрешки има на много места. Aз засега предимно български взимам.

И аз комплект за изписване няма да взимам, а само ще си комплектовам дрешките. Миналия път оставих майка ми да го вземе като се роди бебето - хич не ми хареса, много дрешки, ама излишни. И сега ги гледах, ама нещо пак не ми харесват.

За корито- и ние имахме вана със стойка и я ползвах точно 2 пъти. Супер неудобно ми беше... А и отначало не изполвахме ваничка и се къпехме в стаята с голям леген. Така си и свикнах без стойка.

taigi, да нецелуваш сладурката от снимките! Peace

Лека седмица на всички! Hug

# 452
Здравейте тумбачетаааааааааааа Hug Hug Hug...................за две нощи съм спинкала цели 6 часа............малко ми е сънено
      вече започнах с прането и подготовката на дрешките Laughing...........май е малко раничко-а!? newsm78.............търпението не стига Laughing
      днес ще ми сглобяват леглото и кошарата и ще ви ги снимам като ги подредя
     Усмихнат ден от мен Laughing Laughing Laughing

# 453
Златомирче,
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на малкия голям бати Илиан!  bdbaloni hbday happy bd
Да ви е жив и здрав! Много да ви радва и да ви помага и всеки ден да ви дава поводи да се гордеете с него! Щастливо и незабравимо детство-което сигурна съм му осигурявате!...и успех с гърнето! Да го нацелуваш много много много ...... и прекрасен рожден ден! Мама и тати също да са живи и здрави -дай Боже повече хора които се решават на втора рожбичка. family4 Да сте живи и здрави!!!

Поздрави и целуви!!! newsm51

# 454
  • София
Честит празник от нас на всички празнуващи, аз вече знам и датата на раждане ( нали ще съм секцио ) ако не се променят нещата до тогава и всичко е ок
 Hug

# 455
Честит празник от нас на всички празнуващи, аз вече знам и датата на раждане ( нали ще съм секцио ) ако не се променят нещата до тогава и всичко е ок
 Hug

Кога да чакаме добрите новини? Simple Smile

P.S. Момичета не мога да не споделя с вас един сайт за ембрионално развитие на бебешоците, с който мноооооого се забавлявам:  http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=2041.0
Надявам се да ви хареса и на вас!

Целувам виииииии

# 456
До преди малко гледах в Денят е прекрасен пак за стволовите клетки............много мисля по въпроса и повече клоня към избор за тази процедура................най-ме притеснява факта за това дали наистина след 20 години те пак ще могат да се използват и ще бъдат там където си ги оставил...........казаха ,че се използват за лечението на 85 вида сериозни заболявания и също,че са съвместими с родствениците на детето,което означава,че могат да бъдат полезни и на друг член от семейството,а нашето с бебка става 7 членно
    КАКВО МИСЛИТЕ МОМИЧЕТА ПО ТОЗИ ВЪПРОС.................СПОДЕЛЕТЕЕЕЕЕЕЕЕ

# 457
  • София
Времето навън днес в София отговаря много точно на заглавието на темичката ни. Вали сняг на парцали. Аз преди малко се прибрах, такива преспи е натрупало навън, как не ни затрупа с детето не знам. Много е красиво и чистичко, ама и студено. Confused Тая зима няма край...

reniris, супер, че знаеш датата. Дано бебчо се появи тогава, че и ти да си по-спокойна.

vesi-mesi, и аз понякога поглеждам в тоя сайт. Интересно ми е и на мен.

# 458
Привет
аз лично съм на 98% сигурна,че искам да вземем стволови клетки,но дочух нещо което ме притесни:можело да се ползват само един път,ако искам да ги разделят за повече пъти трябва да се доплати.Тази седмица ако ми остане време ще се срещна с клиниката която ще ги съхранява и мисля тогава да реша на 100%.
Последният път като бях на ЖК АГ-то ми каза:"А какво ще кажеш за 26.03 да родим?" а аз  Shocked,а той се смее.........
Термина ми е на 18.04 не е ли рано 26.03  - какво ще кажете - май е доста раничко нали ?

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 13:34 от ioanna_e

# 459
Tова не е вярно, милика! Пробата със стволиви клетки се разделя на 2 и 2те части се сухраняват в различни банки, за да може ако нещо се случи с едната да ти остане 2рата Така, че имаш материал за поне 2 интервенции! Peace

Аз също се замислям по въпроса, защото все повече и повече болести се появяват... но от др страна....гарантира ли ти някой какво ще е след 20тина години или след 30?? newsm78

# 460
  • София
Здравейте дами ,
да докладвам:
1.За Окръжна - сутрнта надникнах - в коридора на отделението.Всички ремонтни работи са приключили и даже е изчистено. Много е яко, не можах да го позная - лъскаво и боядисано в много приятен прасковен цвят. Не можах да вляза в стая, че една ме изгони с думите "Не работи-и-и".Сигурно още чакат обзавеждането, но силно се надявам до средата на март всичко да е о.к.  Praynig
2. За Айко - заредили са доста бебешки неща. Има поне15- 20 вида комплекти чаршафчета и завивки. Аз купих едни на крави с вимета  Mr. Green Mr. Green от хубаво хасе за 18.90 лв.  ще кача снимки в албума по-късно. Анатомично, неклатещо се корито (по гадно от Хамериканското на Уини  Mr. Green ) със стойка около 55 лв на Бертони. Удобно изглежда, с маркуч за източване на водата. Има в синьо, зелено и бяло. Тензухени пелени 10 бр 80 Х 80 см поръбени, намалени на 12.90 лв. Купих и 2 шишета на Авент без бисфенол 260 мл намалени от 30 на 22 лв. За сравнение малкото от 125 мл в Хиполенд е 16.90 лв 1 брой. Тъпо е , щото това намаление не е от Айко, а от Авент и са залепили специални етикети. Имаше и 5-6 вида колички ама не видях какви баш. Също и кошари в много свежи цветове, ама пак цени не мога да кажа.

# 461
здравейте мами  Hug
тази зима пак ни изненада Simple Smile. навън е ад с придвижването  Confused,
ние най-после с моичкият и с мама ходихме да гледаме колички и легълца. в събота обиколихме почти всички големи (и не чак толкова големи) детски магазини. впечатления: Джъмбо хич не ми хареса - много голям, препълнен с какво ли не и не ми хареса качеството. така и не можах да стигна да видя количките - не издържах на задуха. Пиги'с Хаус - не е лош. за цените не мога да коментирам, но мис е видяха нормални. имаше приличен избор от колички, но на определени  марки. Штръкел - имаше главно марки от ниския ценови диапазон и малък избор, за разлика от Бейби Мола в Люлин, където се шашнах от цените на количките, но пък бяха заредили от най-скъпите марки. Хипо Ленд - средна хубост. имаше среден клас колички и не много избор. Аз много си харесах Уно на Пег Прего, но е 680 лв. Shocked, което на фамилията ми им се стори неразумно, за това настояха да гледам по-евтините марки. та от тях се спрях на Кангуру - Виктория и още някаква на Бертони и на Чиполино. цената им е около 300 лв.
Та след дългото описание и обикаляне сега съм в чуденка и дилема, дали да взема по-скъпа количка и да разчитам, че марката и цената значат по-високо качество, или да взема по-евтина, с идеята, че все пак няма да я ползвам много дълго време (предполага 1, 1,5 години) и не си заслужава инвестицията  newsm78 ? ще се радвам на коментари и мнения.

легълца: мислехме да вземем от сглобяемите, но ми се видяха много нестабилни и май ще си вземем дървена кошарка с чекмедженца.

Верче дано си по-добре с пишкането. да те успокоя, че и аз съм така - много ми се пишка и накрая - 5 капки. и аз помислих, че е цистит, но понеже съм имала и знам, че усещането е друго - има болка и парене, та реших че е от бебето.
аз моята бебка напоследък не я усещам чак толкова често като преди. може би защото съм по-спокойна психически. другата седмица ще мерим тонове и съм на ЖК, та дано е добре  Heart Eyes
за спането на бебето бях на лекция за първи грижи за бебето, където казаха, че било задължително да се слага бебчето на една страна през първите 1-2 месеца, за да не се задавело. една майка ми каза, че има такива възглавници, с които да го подпираш да не се обърне.

много дълго стана, ще ви досадя. после пак ще се включа.   bouquet

# 462
Не искам да изказвам собствено мнение по въпроса за стволовите клетки, а да споделя това което научих. Тъй като майка ми е мед. лице я помолих да проучи въпроса, защото ние с мъжа ми бяхме 100% сигурни, че искаме да запазим такива. Тя разпита насам-натам, но това, което ни разколеба беше мнението на един професор, който е и нейн познат. Та въпросния човек държи една и от банките за съхранение на стволови клетки. Казал е, че за момента това е един мн добър бизнес в цял свят, технологията има много много още да се развива, количеството, което се извлича е мн малко и при необходимост може да се използва еднократно и то при дете мислия, че беше на около 10 год възраст, за по-голям човек или втора процедура почти няма възможност. Другото, че за момента в целия свят има само няколко случая на размразяване и нещата не са съвсем развити. По негов съвет било по добре да се извлекат и запазят клетки на един по късен етап при желание на родителите, от пулпата на млечен зъб, а и технологията и използването на тези клетки тепърва мн ще се развиват от медицината, та ако сега запазим клетки и недай си боже, ако на някой му се наложи да ги използва за детето си след 5-10 години, ще има още подобрения при използването на тази технология или др решения на дадена болест.

# 463
tansu в Продавалника може да намериш супер запазени колички, аз специално съм ходила на оглед за една количка точно Пег Перего Уно, вървеше със столче за кола и заедно двете бяха 400 лв, супер запазени. Ако семейството ти не го притеснява количката да е 2 ръка...е доста изгодно, защото аз специално имам чувство, че Чиполино и  Бертони ще се разпаднат секи момент...лично мое мнение  Peace

# 464
TANSU и аз си избрах този модел на пег перего, средно качество количка между най- евтините и най - скъпите.дори намерих един италиански сайт дето са по евтини, коли4ка с дъждобран и доставка ти излиза много по - евтино отколкото само коли4ка в БГ..аз мислех да си поръчам няколко неща оттам, и така спестявайки ще си избия някои и друг лев...сайта е този, можеш да го обърнеш на англииски ако не разбираш..

http://www.newbabyland.com/a-passeggio_passeggino-peg-perego-uno … t-0-20-10969.aspx

Общи условия

Активация на акаунт