Проблем с комина ужасна миризма

• 75 734
  • 85
  •   2
Отговори
# 30
Надявам се да имаш добри новини скоро- наистина е сериозен проблема.Дано го решите!
Ние имахме в блока такъв преди време.Съсед беше "разкъртил"съседните комини при опит да си  изчисти своя .Резултата беше отпушен негов и запушени всички останали комини.Така се оказа,че ние като запалим започва отвсякъде да връща и този ужасен мирис се носеше навсякъде...Както и да е-казаха ,че само изграждане на нови комини може да поправи това,но ние се отказахме да ползваме  въобще и се разделихме с парното на мига SadУспех!

# 31
  • густо майна Филибето
Какво ви е виновен човека , не мога да разбера? Вие защо не сте си изчистили комина? Той е обща собственост, нищо че не го ползвате?

Егати логиката...!!! Shocked
Моето си е мое, чуждото е общо...
Ако ти си изхвърлиш боклука пред входната врата на комшиите... Те ли трябва да почистят...?!

Нещо не си чел внимателно! Човека си пали печка, на тях им дими от собствения комин, обаче не можело да къртят, щото вече сложили нещо си там. Комина е за печки, не за украса!

# 32
  • Стара Загора
Ами така, както си го написала, така го разбрах, буквално... Grinning

Но когато една запалена печка на третия етаж пречи на всички до шестия...
Кой ще трябва да се замисли какво да направи по въпроса...?
Комшиите от съседния блок, най-вероятно... Mr. Green

Принципно, въпросът е риторичен... Тоест, такъв на който няма нужда да се отговаря... Wink

# 33
  • София
Vache, да, доста време си говорихме за нашия комин. По-горе съм написала какво сме направили. И за кой  ли път повтарям, че не веднъж сме се събирали. Комисията, изпратена от кмета установи,че щом дима започва от 3ти етаж, проблема е там. Изпрати писма на всички и уж задължи тези от 3ти да си "разкрият" комина/така се изразиха на огледа/. Но въпросните хора всъщност казаха,че за нищо на света няма да къртят панела. Проблема си остава при нас и не знам до къде ще стигнем.  Слава богу,че имаме и друго жилище до това и се изнасяме там засега.
Последната ни стъпка е да се обърнем към адвокат. Това ще направим тази седмица и да видим дали евентуално може да се заведе някакво дело за нанасяне на вреди ,касаещи живота и здравето ни. Пак ще пиша да ви информирам.

Леле! Че вие може да ги осъдите. Обърнете се към адвокат. Като им опре яйцето до д-то и да видиш тогава няма ли да си разкрият панела. Егати, вярно имаш насреща си някакви олигофрени! #Cussing out

# 34
При мен нещата ще се оправят по следният начин

понеже на 6 етаж са си запушили комина преди повече т 10 години .... живущите които сме най много засегнати от дима .... при първото осезаемо затопляне сме решили всеки да си запуши комина .... да го зазида

незнам дали е правилно но .... няма друг начин

Посъветваха ме да си направя и застраховка на жилището........... може да е от полза

# 35
  • София
tihiva, това обаче е незаконно, нали знаеш? Освен ако всички на тоя комин не го решите на общо събрание. А мисля, че и тогава не може...  Wink

# 36
  • София
При мен нещата ще се оправят по следният начин

понеже на 6 етаж са си запушили комина преди повече т 10 години .... живущите които сме най много засегнати от дима .... при първото осезаемо затопляне сме решили всеки да си запуши комина .... да го зазида

незнам дали е правилно но .... няма друг начин

Посъветваха ме да си направя и застраховка на жилището........... може да е от полза
Трябва да се провери, дали има, по принцип, изискване, всеки апартамент да има поне един комин. (Евентуално наредба, правилник, закон). Иначе има хора, които директно отстраняват комина, за да увеличат жилищната си площ. Проблемът е, че даже и всички да са съгласни, да няма комин, ако някой след време си продаде апартамента, може новият собственик реши да си търси правата.
 Peace

# 37
Абсолютно е така, както е казал обикновен. Вчера аз бях в съвета и този път ми обещаха,че няма да оставят така нещата в никакъв случай. Имам светлина в тунела. Засега ще пратят писма на тези по-надолу в срок да си ремонтират комина. Ако не го изпълнят-ще се наеме адвокат , а и глобичките за тях ще бъдат доста солени. Така ми казаха. Рано или късно ще са принудени да го ремонтират. А колко е просто само да си преместят печката в другия комин. Териториалния ми каза,че ще се борим докрай. Ще ги съдим и за немърливост. Новият закон за етажната собственост го позволява. Само не разбрах ,ако се стигне до дело дали аз ще трябва да си наема адвокат и да поема разходите или Съвета? Вие запознати ли сте?

# 38
Здравейте на всички,
от Неделя имам същия проблем. Съседите от първия етаж просто си запалили печката, като всеки друг път и у нас на третия етаж апартамента се изпълни с ужасен бял пушек и миризма. Излизаше дим от розетката на комина, от касата на вратата за спалнята и детската, наложи се да викнем пожарната, но се разбрахме да не пускат вода с маркучи, а с кофи с разтвор на вода, хлебна сода и оцет. Вече четвърти ден у нас мирише ужасно от двете стаи, самата стена и касите на двете врати продължават да смърдят. Избиха три петна на комина и се напука. Ясно че ще правим ремонт, но на първо как да намаля тази ужасна миризма, за да можем да се върнем към нормалния живот в тези помещения. В момента денонощно стоят отворени терасните врати и в момента, който се затвори помещението миризмата става непоносима и е невъзможно да се стои в него. Поставила съм в чинии филии напоени с оцет, като че ли помогнаха само през първия, втория ден. Днес ще дойде коминочистач, но незнам какво ще ми помогне това. Дайте съвети. Благодаря Ви за отзивчивостта!

# 39
Проблема при мен се реши

понеже коминното тяло на всеки етаж е различно
миналата седмица беше по топло и запишихме всички коминни тела които минават пре нашата стая
сега комшията от няма накъде си приместил печката

няма друг избор малко крайна и некоректна постъпка но просто друг начин няма....
идваше коминочистач    но този проблемния комин е задръстен на честият етаж и не можа да се отпуши

Сега в къщи си е както преди не си личи че са запушени коминнните тела

# 40
за tihiva
Запушили сте комина Sad, аз ако съм на негово място ще те съдя до дупка, защото на теб ти пуши, ама той на студено ли да седи?Проблемите се решават на общото събрание на блока, като на събранието се цели да се постигне единодушие и всички да са доволни. Изключват се ситуации  на едни да им дими, а други да седят на топло и да не им дими. Относно запушения комин трябва на някой от етажте да има отвор незнам как се казва точно, но през него се изкарват мръсотите. Този отвор може да е запушен генерално, а може и да е запушен от някой хитър комшия Simple Smile.

За миризмата - тя идва от това, че комшията ти гори въглища със съмнителен характер или просто си използва печката да изгаря всякакви лай...ии....А за дима: аз паля печка, но и на мен ми дими, тъй като комшиите запушили комина, защото  си сложили  климатици и не им трябвал, е ми като не им трябва сега им пуши и на тях. До розетката на тавана имали черно петно от конденз и сажди (но не съм им виновна аз).В пълното право съм да ползвам комина, а те са ми нарушили това право, като са го запушили и то с бетон. Ужасно е - няма разбиване. Позволиха ни да пробием дупка в комина на съседите, защото все пак трябва да отива този пушек някъде. Да ама знаете ли къде отива -  във вкъщи, тъй като комина на съседите отдолу е направен за тях и е преценен така, че да се издимява на ниво нашия етаж. В крайна сметка на всички ни дими от глупоста на някой хора.
За всички, на които им дими: Чекинг на въглщата (използвайте дърва)
Към Експрес:
В нашия град в чувалите с въглища слагат камъни за тежест и след това ги заливат с мазут или  изгоряло масло, за да добият камъните черен цвят. Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 14:08 от alois

# 41
  • Стара Загора
Първо... Не "домбаз", което е пълна безсмислица... Казва се ДонБас и не означава нещо за горене, а съкращение от Донецкий Басейн... Мястото, където се добиват прочутите донбаски въглища...
Второ, не са омазани с никакъв мазут, а са каменни въглища - най-често черни на цвят и представляват запалима седиментна скала... Нямат нищо общо нито с мазут, нито с други подобни неща...
И трето, моля те, пиши правилно, с подходяща пунктуация, че ми отне много време да те разбера какво точно искаш да ни кажеш... Благодаря предварително...!

# 42
Да издърпам темата пак напред ,за да чуя мнения за пореден път. Нашата ситуация не се е променила въобще.Последната седмица дими от всякъди като се почне долу от пощите, всички апартаменти до 6ти етаж. Мирише на пушек вън при контейнера. И общината не прави нищо, само обещава. Не ми се мисли как ще се живее тук. Това са абсолютни тъпаци в тоя блок. Отварят прозорци и врати и не им пука. Ненормалници.

# 43
Да побутна темата,че и при нас се появи подобен проблем.Налага се да  изкъртим  мазилката и тухлите и да се игради нов комин.Ако някой е правил подобен ремонт нека сподели.

# 44
Оказа се ,че не може да се гради нов комин и трябва само да се замаже.Моля споделете какви замазка  и грунд да използваме.

Общи условия

Активация на акаунт