ЕКО БРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата

• 64 592
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
(но ги въртя по цветове, за да си пасват с дрешките на бебето  Mr. Green)

мислех, че съм единствената луда  Mr. Green

Ама моля ти се, нали и естетика трябва да възпитаваме у подрастващите...  Joy

# 376
Аз предния път не знам защо се отказах от многократните. Може би защото много начесто трябваше да сменям размера, а онези се моткаха с доставката. Плюс това девойката ходеше по голяма нужда 4+ пъти, а аз с 3 чифта гащи, които все се цапаха... Този път ще се приготвя по-добре си мисля.

# 377
Момичета, имам един въпрос, към тези от вас, които си хапвате черен шоколад. Нещо напоследък едвам се възпирам, по принцип само по 2-3 парченца от време на време, но откакто съм в деветия направо трябва да се контролирам. Whistling Crazy
1 голям шоколад от 100 гр. го изяждам за 5-6 дена.  Rolling Eyes

# 378
имам един въпрос...
1 голям шоколад от 100 гр. го изяждам за 5-6 дена.  Rolling Eyes

Въпросът ти не видях.  Mr. Green
Големите шоколад са от 300-400 грама, 100-грамките са малки.  Wink 100 грама за 5-6 дни е незначително количество. Споко!  Grinning

# 379
(но ги въртя по цветове, за да си пасват с дрешките на бебето  Mr. Green)

мислех, че съм единствената луда  Mr. Green
E, явно сме 3 лудите  Joy

# 380
Здравейте!

Вече не съм Еко Бременна, а ЕКО Мама Simple Smile Дъщеря ми Рая се роди на 24 септември - за мое съжаление - със спешно цезарово сечение.
Опитвах да я обърна, но не се получи. Поръчах си и Пулсатила (благодаря zozima Hug), но така и не я дочаках.

Възстановявам се бързо, слава богу - благодарение на хомеопатия отново. А бебка е добре, засука веднага, щом си я гушнах.

Първи снимки :
http://www.facebook.com/pages/NEAR/71452987600?v=wall#!/album.php?aid=2102313&id=1441897237&ref=mf

# 381
Кристофер, честито бебче! Да расте здраво и щастливо!   Party
Радвам се, че си добре. Simple Smile Ако имаш нужда да споделиш историята си или да се подготвиш за третото раждане, знаеш къде да ме намериш.  Hug

# 382
Здравейте! Благодаря за чудесната тема, записвам се с удоволствие.

С помощта на хомеопатия и редовна гимнастика (китайска) имах чудесно първо раждане, което мина изключително бързо и лесно. За подпомагане процеса на раждане бях ползвала Caulophyllum 5 CH, приема се, ако има 2 см разкритие и няма спъваща раждането патологична причина. Приемът е на всеки час по 5 гранули, но аз лично успях да взема само 1 път. Същото лекарство се приема за предотвратяване на преждевременно раждане, но в разреждане 30 CH (мисля, че не се внася в България засега).
За Arnica 9 CH знам, че се ползва за повишаване на силите след раждане, както и при кръвоизлив след раждане. А ако има болка след разкъсване или шев - Arnica 30 CH.

# 383
  • София
Привет и от мен HugСъжалявам, че чак сега открих темичката, но веднага ме грабна Grinning
Накратко да се представя, макар, че срещам познати тук, Зозима Hug Hug Имам един сладур на 2 годинки почти, който родих в Майчин дом, всичко за моя радост мина добре -нормално раждане, сравнително леко-без упойки, без системи-винаги така си го бях представяла и за щастие късметът ми се усмихна. Сега чакаме второ детеце - момиченце, което се очаква около Нова година Grinning (31.12.2010 ми е термина Grinning) Вярвам, че няма нищо случайно, което още веднъж се доказа и сега, защото баткото е роден в началото на януари, а сега пак натам отиват нещата  Grinning
Споделям идеите за здравословен начин на живот и хранене, макар че не винаги ги спзвам EmbarassedМесо не ям от близо 6 години, само риба и млечни. Старая се да не пия лекарства, но и в това отноешение не съм много крайна. Май това е с няколко думи за мен:peace: Ще се радвам, да споделяме опит и общи идеи  bouquet
Кристофер, честито бебче, много здрави и щастливи Hug
Поздрави на всички Hug

# 384
Крис, прегръдки и от нас Hug Честита радост!

# 385
  • ул. "Мечтание"
Кристофер, честита ти радост!  Hug  bouquet

# 386
Кристофер,поздравления и от мен за новото съкровище в живота ти  bouquet

# 387
Момичета,
 искам да ви питам колко, според вас, е добре да се изчака, преди пъпната връв да се пререже? Thinking

# 388
  • Пловдив
Чела съм, че е  пъпната връв трябва да спре да пулсира преди да се отреже, но не по-рано от 12-15 мин.
Има и други теории, че не трябва да се реже, а трябва сама да падне, но мен ми се струват крайни  Rolling Eyes

# 389
Според Оден е добре да се пререже едва след като излезе плацентата, за да не се инхибира отделянето на окситоцин (всякаква мисловна дейност пречи на окситоцина), чийто нива са най-високи след раждането на бебето и преди раждането на плацентата.
Лотусовото раждане също е вариант (когато не се реже въобще), но не и при болнично раждане или ако по някаква причина не можеш да внимаваш за бебето И прикрепената към него плацента. Например ако имаш друго дете, домашни любимци или просто не си фен на идеята. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт