ЕКО БРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата

• 64 294
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Flip Не всички лекари те карат да пиеш разни хапове. Моята лекарка не ме е карала да пия нищо. Аз си бях зела фолиева киселина, защото от всякъде слушах колко е важна, но и аз все я забравях и като казах на докторката, тя каза да не се притеснявам (че забравям да я взимам). Каза, че това е нова "мода", майките ни не са пили фолиева киселина. А с витамини не мисля да се тъпча, дори и да ми каже лекарката. Смятам, че бременността е нещо естествено и не е нужно да пия разни медикаменти за да е всичко наред...
За спорта - и аз така поспрях като разбрах за бебето, и ми липсва, особено като някой се обади от някъде с някое предложение. Но ски карах няколко пъти. Разбира се без редовните щуротии  Sad
Ходих в студио Янтра на йога веднъж само (малко ми е трудно с работата.. трябва да си тръгна час по-рано а не винаги става). Там е много хубаво, и самата йога действа доста оспокояващо. Но наистина ми се стори доста лежерно... ходила съм на класическа йога и там беше доста по-натоварващо. Все пак мисля да ходя когато мога.

# 601
  • София
pow, благодаря за информацията. Още не съм стигнала до Янтра, чакам да мине поне първия ехографски преглед и да знам, че всичко е наред. Засега се разхождам и.. спя.

Момичета, казаха ми, че е важно отсега да си взема някакъв специален крем за бременни със слънчева защита, за да не ми избият пигментни петна (аз съм слконна към такива и без да съм бременна, та определено не ми се иска да се нашаря през лятото). Ползвали ли сте такъв и каква марка може да ми препоръчате, желателно да е органик или био, разбира се?  Засега разбрах само, че на Чико не струвал, но така или иначе не бих си купила конвеционална козметика, преди да съм се убедила, че био-козметиката или бабешките методи не вършат работа.

# 602
  • София
Flip, имай предвид, че за да се предпазиш от пигментация, трябва да ползваш слънцезащитен крем с фактор 50+, а тези които съм срещала органик, са най-много 25+  Peace
Ето ти линк към любимия ми био сайт:
http://www.ulula.co.uk/shop/weleda-natural-skin-care-listing.php?CatID=176
Този сайт ти го давам само за информация, те нямат доставка до България.

Може да потърсиш и дрехи/шапка с UV защита.

# 603
  • София
endira, благодаря ти. Чувала съм, че колкото по-висок е факторът, толкова по-вреден за кожата е кремът, т.е. високите фактори трябва да се използват само когато сме абсолютно сигурни, че избираме "по-малкото зло", напромер ако ще стоим часове наред на силно лятно слънце. Мисля, че за дните, когато така или иначе ще стоя в офиса и ще излизам за кратко, мога да ползвам някой по-мек естествен продукт, а за разходки и особено за излети извън града ще трябва да взема някой хард-крем от медицинката козметика.

# 604
  • София
Flip можеш да си купиш бебешка медицинска козметика, има слънцезащитни кремове 50+ без парабени.

# 605
Ех, те да бяха само парабените  в тази козметика...  Tired

Най-сигурният начин да се предпазиш от слънцето е да не се излагаш на него между 11 и 16-17 часа през лятото.
Аз съм с много бяла кожа и много бенки; според кожната ми лекарка трябва да ползвам крем за лице с фактор 50 през цялата година, но го правя само на море или на планина, иначе избягвам слънцето и толкова.

Сега виждам примерно това.

# 606
  • София
Алексче, права си, само не знам как ще стане Simple Smile Делничните дни е лесно, но почивните... Много ходим с мъжа ми извън града, постоянно сме на открито (той е от тия луди, които хвърчат с парапланер, аз се мотая по полянките, говоря си с хората, чета книжки...) Със сигурност ще намаля стоенето на слънце, ще си взема и шапки, тънки шалове, но все пак не мога да избягам от слънцето - самата аз ще изперкам да стоя на закрито, изобщо не ми е в стила на живот Simple Smile Ще си купя крем, поне без парабени да е наистина, и ще го ползвам по малко само за дългите часове на открито, и така. За по-кратките разходки и късноследобедните и привечерни излизания ще си избера някой био-продукт. 

# 607
  • Пазарджик
Здравейте момичета, никога не съм била ЕКО Simple Smile, но ми стана интересно, а и започвам да се замислям за някои неща, така че ... записвам се, за да ви следя. Слънчев ден от мен!

# 608
Хубаво е, че се замисляш.Чакаш и второ слънчице, може и да му осигуриш нещо еко Wink

# 609
Ама аз не съм ли се разписала в тая тема?! А чета от доста време, само че от началото и до края все не стигам!

Аз си поръчах слънцезащитни на green people, dora7511  Hug- чакам да пристигнат, тъй че нямам отзиви, но се притеснявам, че фактор 25 което е максималното, което намерих може да не ми е достатъчно, тъй като ще прекарам 2 седмици в Индонезия, а там май си е слънчево  Laughing

Flip - честити 2 чертички  Simple Smile Може ли малко повече за този еко-доктор  Crazy може и лично.

Моят също не ме кара да взимам каквото и да било, казва сама да преценя и аз го карам по-консервативно. Момента с гаденето доста се проточва вече, но кръвната ми картина е напълно в норма. Надявам се да ме оставят тия дискомфорти скоро.

Цитат
Аз знам че се препоръчва чай от джоджен при гадене и повръщане по време на бременност Peace.
Аз знам за чая от джинджифил, да няма объркване? Или и джоджен може?

Да живеем в хармония със себе си - къде е тази тема, с търсачката ми излиза нещо безумно, не мога да се ориентирам тук още.  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 14:17 от lightstarter

# 610
  • Пловдив
Да живеем в хармония със себе си - къде е тази тема, с търсачката ми излиза нещо безумно, не мога да се ориентирам тук още.  Rolling Eyes

Aко имаш предвид темата на Ескориал, ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=350350.0

Това е първата от поредицата  Peace

# 611
Да, нея търсех - благодаря   bouquet

# 612
Връщам темата към плажните масла и предпазванет от слънце. Попаднах преди дни на този материал, докато търсех естествени мазила за предпазване. Доста добре е написан.
Оказа се, че има естествено масло с доста висок защитен фактор 28-50. Аз си поръчах вече и го чакам.
В момента ползвам на Баджер, но ужасно много ме изнервя факта, че оставя бели следи по кожата заради цинка.

# 613
# 614

Мисля, че тази статия се отнася за не-био марки (ако мога така да се изразя), които имат отделни продукти обозначени като БИО. Или поне така изглежда от изброените.

Примерно тия дни видях боди милк и на Нивеа обозначен като био.
На мен лично ми е много трудно да вникна кое какво е, отдавна доста се спекулира кое е био, натурално и т.н и поради липсата на единен орган/сертификат, който да класифицира натурално/био/органик и т.н (за чийто печат да се оглеждам примерно) си е пълна мъгла ако четеш за всяко нещо. Понякога ме хващат лудите, че трябва за всяко нещо да 'четеш между редовете'.  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт