ЕКО БРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата

• 64 280
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,
освен сребърна вода, може и отвара от невен. Задължително пробиотици и по възможност ферментирали храни, включително боза и кисело мляко, никаква мая. Обаче сигурно ли е, че са гъбички, а не бактерии?

# 676
Всъщност са и двете, гъбички и бактерии. С доктора говорихме да слагам няколко дни едни вагинални глобули и аз ги слагам, обаче точно откакто ги слагам ми се появиха сърбежи и не  съм много сигурна дали изобщо лекувам нещо с тях, затова се замислих по въпроса.
Предполагам, че ще пробвам това, което сте ме посъветвали, благодаря!

# 677
  • сф
здравейте!

много се радвам че открих тази тема като алтернатива на отчетните, тъй като в нея откривам много смислени "подтеми" и полезни дискусии. все още не съм я изчела цялата, но и това предстои в идните часове.
засега въпросите които ме тревожат са свързани единствено с предстоящото следене на бременността ми, и по-точно намирането на читав лекар! работата е там че не познавам лекар на когото да мога да се доверя, а другият проблем е че се надявам да раждам активно при този, който следи бременността ми това се оказва неимоверно трудна задача, ако нямаш 2-3 хил лв настрана, и то в случай че всичко е нормално с бременността и бебето. здравноосигурена съм и освен това ползвам допълнителен здравноосигурителен фонд. много чета и въпреки това не откривам каквото ми трябва. пуснах и тема за това с "здравния" форум преди време и единственият отговор който получих беше, че това което искам ,е почти невъзможно. а то е много просто - желанието ми е бременността ми да се следи при свестен лекар, който да не се налага аз да подсещам за разни изследвания и да няма склонност да предписва ненужни лекарства или добавки. и за в бъдеще живот и здраве да мога да раждам нормално, ненасилствено и активно без да плащам безумни пари които ги нямам, дори и да не е при същия лекар. от съществено значение би било да мога първа да установя контакт с бебето си след раждане, и то да е при мен, а не в друго отделение. ако някой е успял, ще съм много благодарна да сподели с мен как. пожелавам на всички ви здраве и щастливи моменти!

# 678
  • София
Здравейте и от мен! Поздравления за всичко, което сте споделили и благодарности, че го правите   bouquet ! Все още нямам какво да споделя, тепърва ми предстоят куп събития, но намирама темата за изключително полезна и ме вълнува всичко, което засягате тук. Сега съм на вълна превенция и борба със стриите, та се интересувам по-скоро от приложението на зехтина. Чист, студено-пресован зехтин директно ли се нанася върху кожата или е желателно да се преработи по някакъв начин?

# 679
Директно. Никакви водни бани и загряване. Единствено може да си затоплиш ръцете.

# 680
така си гледах първото дете – ЕКО, но не знаех за тази тема, живот и здраве чакам второ, ето че открих темата Simple Smile Иначе съм редовен посетител на един център Естествени Идеи, те предлагат всичко за което говорите тук. А сега започвам да чета назад и ще се включа с каквото мога да бъда полезна

# 681
Този сайт изглежда полезен, аз съм от Варна и няма да мога да се възползвам от курсовете. Групичката малко позатихна докато изчета темата докрай и реша да пиша. Много се надявам да има още хора , който да споделят интересни неща! за сега  съм по- скоро от търсещите информация...

# 682
  • София (Възраждане)
В много ранна фаза на бременността си съм, досега не смеех да чета тук, да не си насилвам късмета Mr. Green /зачеването не беше спонтанно/. Доста информация е събрана, връщам се да чета. Успех на всички настоящи и бъдещи мами!

# 683
Чудесна тема!Радвам се,че я открих,изчетох всичко!
Отчетните определено не ме кефят!

# 684
Гледам съживила се е темичката, аз вече карам втори сезон в нея  Joy , май родих някъде към средата и вече пак съм в редиците. Давайте да я изписваме и да пускаме нова, гледам много хора се записват, но никой нищо не пита, казвайте кой какво го интересува, а пък ако можем ще помагаме "старите ЕКО кучета "  Wink .

Shu6omiga на първите страници на темата има няколко рецепти за мазила против стрии. Зехтинът май доста цапа дрехите, но пробвай, може да ти допадне. В случай, че не знаеш да ти подшушна, че по-добре попива след душ на влажна кожа  Wink .

# 685
А някоя от вас прави ли си пречистване, аз трети месец ще пробвам, но не издържам повече от ден и половина.

# 686
  • София
Clairette, да, прочетох рецептите, но имам проблем с миризмите, от много неща ми се гади и една не малка част от маслата ми предизвикват това. Установих, че дори и зехтина така ми действа, макар че не е толкова изразено от него, но пак ми стана неприятно. Дори миризмата на най-обикновен крем за ръце ме отблъсква напоследък  Sick Дано скоро отмине това, че и без това съм се подула вече, редно е да се грижа за кожата си интензивно вече.
Благодаря за съвета за мазане на влажна кожа, не го знаех  Peace

# 687
Shu6omiga,

много е рано още за мазане, не се тормози. При мен повръщането спря 14 г.с., започнах да се мажа по малко 16 г.с. и то защото гърба ме сърбеше ужасно. чак сега /отпреди 2-3 седмици/ започна да ме сърби и корема и като се сетя мажа с бадемово масло. Ако кожата ти е суха помисли дали и ти не я изсушаваш с душ гелове, излагане на слънце и т.н. Аз смятам, че кожата си се регулира много добре сама, ако не и се пречи.
А на зехтина бих добавила няколко капки лимон, прави кожата по-мека и миризмата по-поносима.

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 03:31 от Августа

# 688
Търся хубав филм с йога за бременни,наистина в ютюб е пълно,но ми е напрежение да ги слушам на английски.В моя град няма къде да посещавам такъв курс,за съжаление.
Никога не съм практикувала йога досега.
Кларет,на мен лично ми е необходимо време да смеля информацията,която изчетох дотук.

# 689
Аз правих по този преди да тръгна на йога : http://www.youtube.com/watch?v=UpJ6QdwyURk&list=FLuqJ9QCVuE- … eature=plpp_video , малко е кратък , но става, просто го комбинирай с повече практики за дишане и началото като подготовка/ то има във филма но ти добави още/ и релаксация на края.

Общи условия

Активация на акаунт