ЕКО БРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата

• 64 279
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Аз се интересувам как се справяхте със носенето в слинг? С първото не успях, бях си и купила, но сега второто искам да го нося в слинг? Какъв вид слинг ви беше удобен?

# 691
Аз правих по този преди да тръгна на йога : http://www.youtube.com/watch?v=UpJ6QdwyURk&list=FLuqJ9QCVuE- … eature=plpp_video , малко е кратък , но става, просто го комбинирай с повече практики за дишане и началото като подготовка/ то има във филма но ти добави още/ и релаксация на края.

За начинаеща като мен е перфектен!Благодарности!

# 692
Gergana_K, с първото дете много исках да го нося, но накрая с много зор се научих само с шал вертикална позиция едно връзване и така си изкарахме. Но поне като се научих почнах много бързо да го връзвам и дори само изхлузвах и нахлузвах след това.
Сега съм още по-амбицирана и мисля да разуча и други връзвания, има доста клипчета в интернет, може би ще е по-добре с играчка първо да се тренира. Мисля хоризонтално задължително да пробвам. Имах два слинга с халки, които не ми бяха много удобни, и двата малко с по-дебели дръжки, мисля да си купя такъв тънък с халки и пак да пробвам. Имам идея да си взема и мей тай слинг, който е като раничка.
Успех ти желая   bouquet

# 693
Има един бг сайт, който има клипчета практически, има и различни видове слингове, много полезен, просто се чудех кой слинг е хубав, но ще взема да отида направо до този център да ги видя на място.

# 694
Аз мисля сама да си шия слинг с халки. Ето ви изчерпателно мнение на една мама за два вида слинг:(става дума за слинг-шал и слинг с халки)
Всеки си има предимства и недостатъци. Мисля, че ако има вариант, е супер да имаш и двата! Ето накратко моят опит:
Слинг-шал: (-) време и място за връзване - напр. на път или при мокро време може да е добре да се върже предварително; за лятото по-скоро не е приложим - топли! (+) много повече пози; перфектен за новородено - но не само!; минимална умора за носещия; абсолютно свободни двете ръце; за хладно време изключва нуждата от много мислене как да облечем детето - вземам по домашните дрешки, мятам в слинга, слагам шапка и това е (слинга под моето палто/жилетка и закопчавам върху бебето)
Слинг с халки (-) натоварва едното рамо; по-малко пози; ръката, на която се пада халката, е по-ограничена в движенията (+) по-бързо се слага, в този смисъл добро решение за път или за кратко време; по-малко слоеве - по-удобен за горещини

# 695
Записвам се при вас, макар с едно вече поотраснало бебе и все още не бременна, но второто е вече планирано  Mr. Green
Относно слинговете мога да говоря много от личен опит. Имам слинг шал, слинг с халки собствено производство (направен по тази идея) и Ерго бейби. В началото се носехме предимно в слинг-а шал, въпреки че беше юли месец, се търпеше, но наистина топли. След като малката започна да седи сама започнах да я слагам и в слинг-а с халки, но за по-кратно време, защото наистина е доста по-уморително от слинг-а шал. За час, час и половина може да се разчита на слинг-а с халки, за по-дълго е добре да има и друг под ръка. Иначе в слинг-а шал и по цял ден сме се носили, до един момент към 8-9 месец (малката вече тежеше 9 кг.), от тогава сме почти изцяло на Ергото. И до сега се случва да го използваме понякога, нищо че малката вече тича по-бързо от мен  Mr. Green 

# 696
Ооо, gundie!  Hug Тъкмо да се разпиша и виждам, че ти си описала едно  към едно моето мнение!  thumbsup
Слинг с халки и аз искам да си шия, че шал си имам, а на Ергото също съм фенка, наистина най-добрия вариант е да ги имаш и трите.  Peace
Само да допълня, че аз сина ми го носих до 1,2г в шала, вярно накрая все по-кратко че тежеше, но пък и той късно проходи, та си ни беше екстра... зависи и от детето!  Wink

# 697
За слинговете има отделна тема.

# 698
Ели, това мнение е на нашата обща позната- Мария Ангелова, по- известна тук като заленото човече. Hug

# 699
  • сф
здравейте всички,

искам да ви се похваля, че излизам в лятна ваканця! спирам с работата! край - болничен. чувствам се ОТЛЧНО! или поне не ми пука от дребните нормалн неразположения.

планирам да се захвана с йога  за бременни, курс за дули (може би), усилено слушане на любимата ми музика, пеене на бебето, и най-вече пренатално общуване, активна почивка и четена на любимата ми "бебешка' литература! ще рисувам, ще мацам, ще чета, ще се разхождам по здрач и ще пея (дано бебето не ми се сърди и оцени не липсата на умения, а наличието на желание Blush).

нищо кой знае колко ЕКО нямам за споделяне, само това! реших че ако може някой да ме разбере тук, това сте вие.

поздрави!

# 700
Супер звучи, дано успееш да изпълниш всичко набелязано. Аз  за сега наблягам на йога и музика Simple Smile

# 701
Вероятно много от вас тук за вегани:
http://www.estestveni-idei.com/prod/polezno-1/parenting/veganstvo.html

# 702
Здравейте еко-мами,

Много се радвам, че ви открих. Не съм ви прочела все още, но се надявам да свърша това преди големия ден. Не знам и дали темата е само за бременни или и за бебчетата после, но виждам слингове се обсъждат.
Все още нямам ясна представа как ще се гледаме с бебка, но ми се иска първоначално да се къпем само с вода, не всеки ден, да не се мажем с нищо. Ще пробвам и многократните пелени. Това са ми идеите засега. При въпроси, пак съм тук !

# 703
Прекрасна тема!   bouquet за създателката й
Радвам се , че ви открих момичета. Hug Допада ми ЕКО алтернативата на отчетна тема Simple Smile
Аз за сега поддържам тонус с йога /леко си промених комплекса като разбрах, че съм бременна/. Знае ли някой подходящо йога студио във Варна? Много искам да се включа на йога за бременни. Груповата практика ще е обогатителна, мисля.

# 704
Здравей! Аз ходя на йога за бременни в  студио Ом Шанти https://www.facebook.com/groups/155088351246053/ ако искаш се присъедини към нас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт