За малки и големи одежди плетем

• 63 722
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Страхотни шапки, я да ви питам, едно време баба ми ми плете една шапка, обожавах я, бяха много модерни. Много просто изглеждаше, няма ластик, а се навиваше от само себе си, нагоре продължаваше плътно по главата, имаше фигура от дупки, която се образуваше, сещате ли са за тях, ще потърся нещо подобно, много искам да оплета такава на дъщеря ми, стоят страхотно на чупливи коси

Такава ли? Над шала е.  Simple Smile Плете се без ластик на обръч, като се свива постепенно за извивката на главата. Определено трябва да мериш колко да свиваш. То това е и философията на тази шапка. Нищо сложно няма. Сама се навива, да.  Simple Smile

# 76
Сигурно може и без дупки, ама моята имаше. Образуваше се нещо като цвете, ей как ме  е яд, че не я намирам

# 77
# 78
  • най-шареното място
Мисля, че е шаблон за изливане на латексови кръпки върху плетиво Wink

Такава навита шапка и аз така я плетох само лицево и свиваш според зависи Wink

# 79
# 80

ABS латекс инструмент
Лесно да прикрепите ABS мотиви с Regia Латекс

# 81
Така е, лицево се плете, отдолу се навива сама, но се образуваха 5 май ръбчета, именно там бяха свивките, и ставаше нещо като цвете с 5 листа от дупки. Ох как обясних, ама нищо подобно не намерих

# 82
  • София
Аз плетох такава шапка за дъщеря ми
http://media.snimka.bg/4992/016238581-big.jpg и http://media.snimka.bg/4992/016238576-big.jpg

Само че, отдолу където се навива, след пръвите два реда с Ангора Рам, поплетох няколко реда с Кан-Кан, и сега като подвие нагоре, там е Снежанчесто  Joy

# 83
Рая Никол, ето ти тук различни модели шапки с обяснения.

# 84
Приветт и в новата тема!
Изоставам с четенето,а вие напредвате с писането  Grinning ,но успях да ви догоня!
Поздравления на всички за оплетените произведения!
Аз се чудя как най-лесно да оплета кръгло деколте?  newsm78

# 85
Анелина, така, както е показано вляво най-долу.  Simple Smile

# 86
Мацата, много е сладка, пиши как свиваш горе, моля те. Тази, която търся е подобно, но ажурена плетка, нищо , и твоята ми хареса чного

# 87
щях да показвам нещо, но мъжо взел апарата...

# 88
  • София
Рая Никол, аз започнах на 80 бримки. Като стигнах нужната височина, слагах маркер /пластмасова халкичка, дето се пришива на пердетата/ след всяка 8-ма бримка. На следващия ред: плета 6 бримки, 7 и 8 заедно, т.е. две бримки преди маркера свивам в 1. На следващата обиколка нищо не правя. На по-следващата пак свивам две бримки преди маркера в 1. И така редувах. После вече когато останаха съвсем малко бримки, 8 май  newsm78 /забравила съм/ свивах през една ли, абе то си личи къде, следваш ръбчето което се получава. Накрая знам че останаха 4 бримки, през които промушваш конеца и затягаш. Плетох на 5 игли, поради липса на къс обръч.
Не е трудно.

# 89
Схванах, благодаря, как мразя да плета в кръг... ама ще пробвам. Но сега плета на голямата едно чудо, направо ми разказа игрите, първо него да свърша, че ме изяде вече

Общи условия

Активация на акаунт