За малки и големи одежди плетем

• 63 598
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Прочетох Simple Smile
Но това, че  е "gift", не значи, че няма обявена стойност, което обикновено не се заобикаля и че митничарите не я ползват... или си я измислят...
За съжаление има промяна от януари и ме интересува как на практика стават нещата тази година.

Спокич, няма обявена стойност никъде. Само в мейла към теб. Подаръкът не с търговска цел.  Heart Eyes

Промяната е прескочена с Гифта.   Joy

Макар, че вече онлайн поръчките ще се получават само в пощите и няма да се плаща митническа такса.

Това не е вярно! Говориш за пратките само от ЕС. От трети страни или извън ЕС си има и ДДС, и мито, ако са над 30 лева.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/25/847697_poshtite_i_mitn … at_na_edno_gishe/

# 151
Прочетох Simple Smile
Но това, че  е "gift", не значи, че няма обявена стойност, което обикновено не се заобикаля и че митничарите не я ползват... или си я измислят...
За съжаление има промяна от януари и ме интересува как на практика стават нещата тази година.

Няма ДДС, няма мита, Пуфана ти е писала, тя получи тази година пратка и няма никакъв проблем  Naughty

# 152
изкушавям се и аз да си купя прежда   Mr. Green една лятна много ми хареса но ми излиза 5,15лв/ 100 гр,но пък ще е 600 м на номер 5 се плете. май не е скъпо. ох стига с тези изкушения  #Crazy

# 153
  • Варна

ааааааааа,че аз взех да се замислям с тея лицевите бримки..... newsm78

Зависи как плетеш и как се взима лицевата бримка.Аз не плета на врат и когато плета английски ластик си го плета само с лицеви - една лицева,една наметка с прехвърлена лицева,втория ред - лицевата с наметката се изплита като лицева , а другата лицева се прехвърля с наметка и си се получава.И ми е по-лесно само с лицеви.

аааааааа,сори тогава.
аз лицево плета по-бавно и ми е по-удобно опаково.
ти като не плетеш на врат не става ли по-бавно?като ги гледам как плетат в ютуба,ми се вижда по-трудно като не се плете на врат.
а аз нали се уча сама да плета на 1 кука и съм си намерила чалъм да плета на 1 кука на врат..... hahahaмайка ми си завърташе конеца на показалеца си,ама на мен така не ми е удобно и си го прекарвам през врата и ми става по-бързичко така....

# 154
        Благодаря момичета, страхотни сте!  bouquet

Вероятно не всеки вид прежди са подходящи?!Трябва да са по - финни ,нали?Имате ли представа какви прежди са подходящи за булченските рокли?!

# 155
Марчелитке, и аз не премятам преждата през врата, като се научих как става ми е много по- лесно и по- бързо плета  bouquet

Благодаря момичета, страхотни сте!  bouquet

Вероятно не всеки вид прежди са подходящи?!Трябва да са по - финни ,нали?Имате ли представа какви прежди са подходящи за булченските рокли?!

Мисля, че памучна трябва да ти свърши работа, само че има едни, които са по- тънки и би трябвало те да са по- пододящи

# 156
  • най-шареното място
Много ви благодаря!
Сега ще смятам Simple Smile
А за колко време идват с пощата...
Миналата година една моя пратка до Истамбул пътува 3 седмици...

ПС как плетете на врат.... конеца през врата в ръката? Не е ли супер неудобно?

# 157
Преждите в пликове идват от Истанбул за 4-5 дни. И това го писах в по-преден пост.  Embarassed

За протокола да съобщя, че вече трети ден, иначе пети с почивните, се опитвам да направя поръчката от Хоби. Е, не ми се получават нещата и тва си е. Накарая ще тегля една в ефир.  #Cussing out

# 158
Много ви благодаря!
Сега ще смятам Simple Smile
А за колко време идват с пощата...
Миналата година една моя пратка до Истамбул пътува 3 седмици...

ПС как плетете на врат.... конеца през врата в ръката? Не е ли супер неудобно?

От ИстаНбул ти пращат мейл кога е пратена поръчката, можеш по него да си направиш сметка кога идва в БГ.
Плетенето  на врат е да си преметнеш конеца през врата и така да плетеш... knit

# 159
  • най-шареното място
Преждите в пликове идват от Истанбул за 4-5 дни. И това го писах в по-преден пост.  Embarassed

Е това съм го пропуснала!
Много, много благодаря!

# 160

За протокола да съобщя, че вече трети ден, иначе пети с почивните, се опитвам да направя поръчката от Хоби. Е, не ми се получават нещата и тва си е. Накарая ще тегля една в ефир.  #Cussing out

Пуфи, преди една седмица направих едно запитване по e-mail на Хоби и още чакам отговор. Дори се замислям дали си струва да  разглеждам сайта им, след като не се знае дали някой ще приеме поръчка и т.н. Изненадваме отношението им към клиентите.

# 161

За протокола да съобщя, че вече трети ден, иначе пети с почивните, се опитвам да направя поръчката от Хоби. Е, не ми се получават нещата и тва си е. Накарая ще тегля една в ефир.  #Cussing out

От този магазин ли си си харесала нещо. http://www.hobiyarn.com/index.html
Аз съм от Пловдив и няма проблем ако искаш някоя прежда да ти я купя и да ти я пратя. Тия дни имам път нататък.

jenipa, аз само от там купувам и съм много доволна. Явно системата им за пазаруване през нета не е много усъвършенствана.

# 162
Говориш за пратките само от ЕС. От трети страни или извън ЕС си има и ДДС, и мито, ако са над 30 лева.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/25/847697_poshtite_i_mitn … at_na_edno_gishe/
Упс, забравих, че имаме нови братски страни. Laughing Grinning Сори грешка.
Ами няма ли подобни сайтове от европейските республики с прежди на изгодни цени или въпреки високата шипинг такса, този си остава най-изгоден?

# 163
jenipa, аз само от там купувам и съм много доволна. Явно системата им за пазаруване през нета не е много усъвършенствана.

Аз също съм пазарувала от тях по телефона съм се обаждаЛА И ВЕДНАГА МИ КАЗВАТ ДАЛИ има наличност и консултация за номер куки и т.н.
Момичето е много готино.
И на живо са много любезни.
Не знам вие какво не сте доволни.
Имат доста телефони.Ако искате да ги пусна,в сайта ги нама всички.

# 164
Привет! За английския ластик - и аз го плета с лицеви, според мен става доста добре. Имам  въпрос - как се снаждат части, без да личи - напр. горе на рамото не искам да има ръб, но не мога да се справя. Намерих една китайска схема в библиотеката, но не става. Ако може нещо с видео Praynig

Зная как се прави това зашиване, но то с писане май няма да мога да го обясня. Ако искаш, потърси ме в скайп, ника ми е същият, ще се пробвам да го обясня. Ако пък някой има видео да пусне.

Общи условия

Активация на акаунт