Кръводарител

• 3 830
  • 33
  •   1
Отговори
  • София
Драга Николова Коцева на 54 г. в момента е подложена на операция заради хематом в мозъка.
Семейството е социално слабо и ако някой има възможност и желание да помогне, близките молят да дари кръв в Окръжна болница София за нея.

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 10:39 от ivonska

# 1
  • София
A! Сега се разбрало, че кръводарителят може да е всякаква кръвна група.

# 2
  • София
Докога може да се дава кръв? Защото сега съм закотвена на работа.

# 3
  • София
Докога може да се дава кръв? Защото сега съм закотвена на работа.

Ами, ще разбера работното време и ще пиша.

Hug

# 4
Добре де, понеже съпругът ми е безвъзмезден кръводарител, аз също съм се опитвала, за мен това е акт на висока хуманност и темата ме вълнува, но някой може ли да ми обясни защо трябва непременно на място, както сега е казано в Окръжна болница София, а не в някой град, в който например има желаещ кръводарител за въпросния човек?
Мисля, че мъжът ми дава така кръв в един град за човек в друг!

# 5
  • София
Ох, БГ реалността е следната: трябва да се даде кръв от 8.00 до 13.00 часа в кръвния център на Окръжна болница София, като се казва името на пациента и отделението, в което лежи (в случая - неврохирургията). Издава се картонче, което се дава в неврохирургията.  Tired Може и утре.

Скапана система, но само тя да е! Кое е лесно и добре организирано в тая държава?!

Да пази Господ!

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 11:11 от ivonska

# 6
ivonska, в тази тема се оказа, че желаещите са повече от необходимите, пиши на записалите се, ако още имат желание. Дарих миналата седмица за майката на авторката, иначе бих помогнала ...

Успех! Praynig

# 7
  • София
ivonska, в тази тема се оказа, че желаещите са повече от необходимите, пиши на записалите се, ако още имат желание. Дарих миналата седмица за майката на авторката, иначе бих помогнала ...

Успех! Praynig

Благодаря ти. Неудобно ми е да "преследвам" хората на лични, дано видят и ако имат желание - да се включат.

Hug

# 8
  • София
Дарявах кръв в началото на декември, та е рано още да давам пак... Иначе бих помогнала на драго сърце. Побутвам темата, дано някой от желаещите от другата тема я види.

# 9
Провери ли в темата за кръводаряването и за дечицата с таласемия? Мен по този начин ме откриха преди седмица и дарих. Наистина е малко сложно, заради това, че трябва да се дарява в определен град.

# 10
  • София
Какво става?
Намериха ли се кръводарители?
По принцип ми е малко щекаво да отсътвам утре сутрин, но ако е последна възможност съм готова да помогна.
Само да стане до около 08.30.

# 11
Днес бях в центъра по кръводаряване на ул.Братя Миладинови №112.Отидох към 9.00 часа,беше спокойно,минах за половин час.

# 12
Семейството е социално слабо и ако някой има възможност и желание да помогне, близките молят да дари кръв в Окръжна болница София за нея.

Далеч съм от мисълта за заяждане.... но определено не мога да схвана и да намеря връзката м/у статуса социално слаб и кръводаряването...

Самите близки не могат да дарят кръв... Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 13
Кръводарителите, които чакат пред болниците искат много пари. Понякога близките не могат да дарят- ако са с анемия, прекарали са хепатит, имали са операция последната година, имат язва и още доста други фактори има. Може би това се има предвид.

# 14
Днес пред болницата имаше 50 човека от ромски произход,които продаваха кръвта си.

Общи условия

Активация на акаунт