Машина за хляб - 25 част

  • 50 817
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 183
Благодаря за труда на дядо хаджия  bouquet
mylili , не те ли беше страх да правиш сладко в машинката, аз така и не се престраших след отзивите за доста счупени машинки?

Защо да ме е страх, нали за това е предназначена, има специална програма за сладко  newsm78 Пропуснала съм отзивите.

# 76
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Благодаря за труда на дядо хаджия  bouquet
mylili , не те ли беше страх да правиш сладко в машинката, аз така и не се престраших след отзивите за доста счупени машинки?

Защо да ме е страх, нали за това е предназначена, има специална програма за сладко  newsm78 Пропуснала съм отзивите.
Аз пък съм пропуснала това,че си правила сладко в машината-мислех,че като си свивала кифличките си слагала от буркан,т.е. купешко де Simple Smile

# 77
  • София
  • Мнения: 183
Госпойце, правилно, от буркан го слагах сладкото, ама не е купешко. Преди съм си го приготвяла   Simple Smile
Ама сега ме загложди от какво са се повредили на хората машинките. Ще ходя да прочета.

# 78
  • Мнения: 161
Страхотни неща сте направили всички но ви се чудя кого изписахте толкова много страници

# 79
  • Добрич
  • Мнения: 6 215
По молба на  pepa_ilkova  тази вечер сканирах упътването на Мулинекс 5000.  Тъй като във форума има доста машинки Мулинекс 5003, а някой скоро беше писал, че трябва да стои до машината и да записва времената на програмите реших да дам линк и в темата.

Книжка- Упътване за Мулинекс 5000

Не съм се престаравала, като правих pdf файла, но ще ви свърши работа.

Времената на програмите са на стр.111 и стр. 112. А самите  програми ги има на стр. 106

Линкът за достъп до файла ще бъде активен до : Понеделник 01.02.10.

Останала съм с впечатление, че двете хлебопекарни се различават само по програмата за багети. Ако наистина е така можете да ползвате разбивките на времената за модел 5000.

# 80
  • Мнения: 55
Здравейте всички,  днес намалих маята и хляба не хлътна. Много е вкусен, но вътре има странен цвят - лилавее. Чудя се дали е от лененото семе... Имате ли представа?

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 20:39 от lidan

# 81
  • Мнения: 372
 Хайде отново тук,че закъде без ценните съвети   Hug

# 82
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
Хайде най-накрая ми аз да се включа съвсем по същество в темичката  Laughing Вчера си купих една Алясчица и днес направих сефтето (никога през живота си не съм месила и пекла хляб). Не мина без шаш и паника, естествено  Blush Като почна да меси, следих зорко как е на вид топката за да отговаря на минианимацийките на Ердинч и ми се стори малко странно това, че хем тестото лепкаше като от малко брашно (макар че сложих абсолютно всички съставки точно толкова, колкото са в книжката), хем пък в два от ъглите на контейнера оставаше брашно, което не щеше и не щеше да се поеме от тестото Rolling Eyes За всеки случай добавих 1 супена лъжица брашно и тук забелязах още нещо, което ме притесни - въпреки, че бях нагласила с бутончето за хляб от 700гр, изведнъж на дисплея гледам, че е станал - 900гр  Shocked Не знам защо и как станало, но така или иначе не знаех какво да правя и не пипах нищо. Та, има ли проблем по принцип, ако си стои на тази настройка, без значение дали ще правя малък или голям хляб  newsm78 В крайна сметка традиционния ми бял хляб от 700гр на основната програма стана чудничък и го излапахме почти повече от половината  Blush Ето я първата ми "рожбица":
Отгоре ми изглеждаше недопечен, но се оказа, че е таман добре. Стана пухкав и мекичък, със сравнително плътна и хрупкава коричка. Малко ми сладнеше, обаче, въпреки че захар в него няма  Rolling Eyes Другия път ще сложа повечко сол май. И доста трудно извадих както хляба от контейнера, така и самата перка после, която сякаш се беше споила с оста, че накисвах с вряла вода, за да я измъкна - дали е нормално това?

# 83
  • Мнения: 9 785
bradata, чудесно си се справила Peace.
За бъркалката - наливай мазнината от рецептата върху нея. После ще излиза по-лесно.

# 84
  • Мнения: 5 001
Госпойце, правилно, от буркан го слагах сладкото, ама не е купешко. Преди съм си го приготвяла   Simple Smile
Ама сега ме загложди от какво са се повредили на хората машинките. Ще ходя да прочета.
Захарта...по-скоро многото захар скапва уплътненията на бъркалките,които са гумени....Затова е цялата работа.....

# 85
  • Мнения: 15
Искам да попитам за машина Мулимекс 500 - основна програма коя се има впредвид?
Би трябвало да е първа но да съм по сигурна искам потвърждение и от вас!

Благодаря предварително!  Simple Smile

# 86
  • Мнения: 5 001
Искам да попитам за машина Мулимекс 500 - основна програма коя се има впредвид?
Би трябвало да е първа но да съм по сигурна искам потвърждение и от вас!

Благодаря предварително!  Simple Smile
Първата е основната програма.Правилно!!! Hug

# 87
  • Мнения: X
bradata ,моята машинка понеже е с две бъркалки,като замесва тестото отстрани между двете все остава брашно,което много ме дразни и все я спирам да го обера с ръка и да го набутам при другото Embarassed.Хем знам,че като вземе да втасва и се понадуе ще се поеме при междинните размесвания,ама на,пусто дразни ме.Когато бъркам по-голямо количество тесто успяват да го оберат бъркалките,но при по-малкото не.И аз накисвам контейнера след като извадя хляба и после лесно се почистват бъркалките.Хляба излиза трудно непосредствено след печене,ако постои излиза по-лесно,но въпреки това трябва да обърна контейнера и добре да го раздрусам нагоре-надолу,за да излезе хляба.Само първия път бъркалките бяха останали в хляба,после винаги си остават на осите.
Хлебчето ти е станало много сполучливо! Peace
Снощи пекох хляб с преобладаващо количество царевично брашно,овесени трици,овесени ядки и допълних бяло брашно,докато се образува хубава топка.Сложих както обикновено 1/4 кубче мая,уж добре се наду при печенето,но след изпичането хляба спадна. Пекох го на 1-ва програма,а не на тази за пълнозърнест хляб.Общото количество брашна не е надвишавало 500 гр.,но бялото не беше 1/2,по-скоро около 1/3.Нормално ли е царевичният хляб да не бухне като белия?Или грешката ми е,че като пекох не избрах програмата за пълнозърнест хляб?Иначе хляба си е изпечен добре и е вкусен,просто стана нисък.Преди това правих на пълнозърнестата програма хляб с 50/50 бяло и пълнозърнесто брашно+овесени ядки/2-3 лъжици/,добре се наду,а този царевичния-не толкова. Thinking

# 88
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
А бе то и моята топчица си пое май в крайна сметка брашното, но пък се налагаше да сложа допълнително - шантава работа  Laughing Иначе аз бая друсане му хвърлих докато успее да излезе хлебчето, но наистина си беше веднага след изпичането, а бъркалката си остана на оста, което донякъде си е по-добре май  Rolling Eyes Ще пробвам другия път съвета на Полинка да излея там мазнината първо. И като казвам мазнина - ако ме мързи да разтапям маргарин или масло, което рядко ползвам, мога ли да заменя с олио или не става за всяка рецепта  newsm78

# 89
  • Мнения: 5 001
мога ли да заменя с олио или не става за всяка рецепта  newsm78
Може,може....Може и с намазнена с олио ръка да позагладиш тестото след последното месене,за да има след изпичането "търговски" вид.... Hug

Общи условия

Активация на акаунт