Машина за хляб - 25 част

  • 50 822
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 1 934
Привет и от мен. Направих страхотни милинки, ама ме домързя да снимам  Embarassed Обаче рецептата си е моя, отпреди изпитана.
  Наистина гледах,че в Метро в Пловдив имаше от машините.
  Еее, много се радвам,че ви харесват брашната на Арчар  Simple Smile А дано вече да ги пуснат и в по-големи разфасовки, като нарасне търсенето.
  Между впрочем,и аз като дядо Хаджия, най-много използвам 13 програма /след като ми замеси тестото, изключвам/ и чакам да втаса само естествено, докато удвои обема си и после пека с 14 програма. Това за Мулинекса,де. Струва ми се,че така най-хубави ми стават хлябовете, а и е икономично откъм енергия  Naughty
  Утрепах се да търся-не мога и не мога да намеря рецептата за солените кифличти на мах мама, без втасването. Много моля, дайте линк,че ми изтекоха очите да се ровя  Embarassed

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 14:45 от Clivia

# 511
  • Мнения: 479
  Утрепах се да търся-не мога и не мога да намеря рецептата за солените кифличти на мах мама, без втасването. Много моля, дайте линк,че ми изтекоха очите да се ровя  Embarassed

Копирала съм в уърдов файл следната рецепта
Бързи кифлички

2 чч топло прясно мляко
1 чч олио
1 кубче мая
1 чл сол
брашно (ок. 500 г)
Маята се разтваря в част от прясното мляко+1/2 чл захар,разбърква се и се оставя за 10 минути на топло.Заедно с останалите продукти се замесва меко тесто,от което веднага се оформят кифлички или нещо друго.Не се оставят да втасат,веднага се намазват се с разбито яйце и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Мисля, че това са кифличките на max mama. И аз ги правих преди няколоко дена. Чудни станаха. Не се осмелих да сложа обаче цяло кубче мая, сложих само половин.

# 512
  • в обкръжаващия ме хаос
  • Мнения: 348
Clivia, ето и от мен рецептата на Макс Мама, обърни внимание има разминаване в грамажа на брашното от горния пост.

Солени кифлички

1 чч=240 мл

2 чч прясно мляко-леко затоплено
1 чч олио
1 кубче прясна мая
1 чл сол
брашно,колкото поеме-около 700 гр(ориентировачно)
За пълнеж-натрошено сирене
За намазване-1 разбито яйце

Маята се размива в малка част от прясното мляко+1/3 чл захар,оставя се за 5 минути и заедно с останалите продукти се замесва тесто.Разделя се на 4 и всяко парче се разточва на кора с дебелина 2 мм.
Нарязва се на парчета като торта,слага се сирене и се навиват кифлички.
Нареждат се в тава,намазана леко с олио или покрита с хартия,намазват се с разбитото яйце,поръсват се по желание с ким,сусам или нещо друго и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Няма предварително втасване.
Излизат много бройки.

# 513
  • Мнения: 1 934
Много ви благодаря!   bouquet
  Може би маята неслучайно е цяло кубче, защото тестото е пък без втасване.

# 514
  • Мнения: 2 214
Сори ама пак се налага да пиша  с червени букви тук.

Вече свършиха машинките за хляб във всичките МетрА #Cussing out
Ако някой чуе за промоционални цени за машинките да свирка Peace

# 515
  • Мнения: 978
Момичета, кажете на коя програма пускате хляба с кисело мляко? Аз съм с "Мулинекс".

# 516
  • София
  • Мнения: 1 762
Аз на 1-ва го пускам  Peace

# 517
  • Мнения: 978
Благодаря ти. А грамажа-колко да задам 1000?

# 518
  • София
  • Мнения: 1 762
Ами аз зададох 1000. То стана моето от недоглеждане, но и другите два пъти все този грамаж си беше и си става супер  Peace

# 519
  • София
  • Мнения: 8 495
...

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 20:11 от дядо хаджия

# 520
  • Мнения: 479
newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44


Фръц, фръц,  фръц.
Фук, фук, фук.

Станааааааааааааа.

Ръжено-пълнозърнесто-царевичен хляб с ябълка, морков, картоф, шарена сол и босилек.

Направо ви казвам това е неповторим вкус.

Моля, сподели рецептата, дядо!

# 521
  • Мнения: X
Картофа  как го прибавяш-сварен,суров,стърган?За ябълка и морков не се бях сещала,пък нали все гледам да бухна нещо допълнително в тестото да не е гол хлебец,добри идеи даваш ,дядо хаджи,отново Wink.

# 522
  • Мнения: 978
abet , благодаря още веднъж. Така направих- да видим какво ще се получи. Само добавих малко брашно, че много лепнеше тестото.
дядо хаджия , браво за хляба. Изглежда с интересен вкус. Никого не съм яла хляб с толкова различни съставки. На светлинни години съм от вашето майсторство. А и мъжът ми е традиционалист, пък детето не ще да яде хляб почти.

# 523
  • София
  • Мнения: 8 495
...

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 20:10 от дядо хаджия

# 524
  • Разград
  • Мнения: 3 114
дядо хаджия,браво на теб  Peace .Някой ден може и да се престраша да направя нещо такова.
Днешните ми гевречета.Полин правилно предположи в една друга тема.


Много вкусни станаха.Ползвах суха мая,която се опита да ми направи номер,но не мина.

Общи условия

Активация на акаунт