Машина за хляб - 25 част

  • 50 783
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Хм, Макс Мама, ще поръчам на майка ми да ми купи маджун тогава, щом има на пазара. В неделя ще ходим да вземем баткото, че им е на гости Simple Smile На времето баба правеше лека и пръст...

Маджунът не е ли нещо, с което се уплътняват прозорците към дървена дограма? Мирише вкусно и е отровно...

И това за прозорците се казва маджун,но ние имаме впредвид нещо,което се прави от цвекло.Вари ли се,какво се прави незнам,но става нещо като мед,но с много тъмен цвят.Едно време са го използвали вместо захар.

Доника,това означава ли,че майка ти живее в Разград?Само да поясня,че сега не съм гледала за това,маджуна го видях есента,но може и сега да има.

Петушка,що така?Превтасала ли беше?

# 646
  • София
  • Мнения: 8 495
Хм, Макс Мама, ще поръчам на майка ми да ми купи маджун тогава, щом има на пазара. В неделя ще ходим да вземем баткото, че им е на гости Simple Smile На времето баба правеше лека и пръст...

Маджунът не е ли нещо, с което се уплътняват прозорците към дървена дограма? Мирише вкусно и е отровно...

Уточнихме няколко страници по-назад че става дума за меласата.

# 647
  • Мнения: 12
За маджуна - да намалявам ли захарта ако слагам маджун?

Лидан, поздрави за хубавия хляб , дори и без снимки Hug

Дядо Хаджи, много сложно обясняваш за пропорциите.. докато четох забравих какво исках всъщност да питам. Не бъди нервен, когато новаци с хлебопекарни питат нещо. В старите теми сте писали за всичко, но не мисли че всеки има време да прочете 25 теми за един ден и да стане майстор на хляба. Сори, но нещо си нервен като задаваме въпроси Wink

# 648
  • София
  • Мнения: 8 495
...
Дядо Хаджи, много сложно обясняваш за пропорциите.. докато четох забравих какво исках всъщност да питам. Не бъди нервен, когато новаци с хлебопекарни питат нещо. В старите теми сте писали за всичко, но не мисли че всеки има време да прочете 25 теми за един ден и да стане майстор на хляба. Сори, но нещо си нервен като задаваме въпроси Wink

Готово изчистихме проблема.  Wink

За да не ви дразнят съм изтрил и другите си постове, така че поне вие да не се изнервяте.
Иначе извинете ме но не приемам критиката ви за основателна и затова не възнамерявам да се съобразявам с нея.

Впрочем за да се запази спокойния тон тук предпочитам да спра да пиша в темата. Не бих се позволил никой да приеме, че се изнервям когато ме питат за нещо. Иначе на въпросите ви на ЛС ще отговарям както и до сега (в края на краищата дали ще отговора на 7-8 въпроса на ЛС или ще го направя тук си мисля, че е едно и също).

Явно се появяват вече по компетентни и по знаещи дами.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 20:16 от дядо хаджия

# 649
  • Мнения: 12
...
Дядо Хаджи, много сложно обясняваш за пропорциите.. докато четох забравих какво исках всъщност да питам. Не бъди нервен, когато новаци с хлебопекарни питат нещо. В старите теми сте писали за всичко, но не мисли че всеки има време да прочете 25 теми за един ден и да стане майстор на хляба. Сори, но нещо си нервен като задаваме въпроси Wink

Готово изчистихме проблема.  Wink

За да не ви дразнят съм изтрил и другите си постове, така че поне вие да не се изнервяте.
Иначе извинете ме но не приемам критиката ви за основателна и затова не възнамерявам да се съобразявам с нея.

Впрочем за да се запази спокойния тон тук предпочитам да спра да пиша в темата. Не бих се позволил никой да приеме, че се изнервям когато ме питат за нещо. Иначе на въпросите ви на ЛС ще отговарям както и до сега (в края на краищата дали ще отговора на 7-8 въпроса на ЛС или ще го направя тук си мисля, че е едно и също).

Явно се появяват вече по компетентни и по знаещи дами.
ай ай ....

# 650
  • Бургас
  • Мнения: 5 795
Eeeee, браво Милке  - сега ти ли ще ни обясняваш и помагаш  ooooh! Каквото и да съм прочела от Дядо Хаджи, винаги ми е било адски полезно и интересно, и не бих казала, че е било трудно за разбиране, освен за хора с проблеми, може би  Rolling Eyes

А ти, дядо, не наказвай всички тук с мълчание, заради една неориентирана потребителка  Praynig Пък и прекалено често ще трябва да си разчистваш личните съобщения, ако не друго  Laughing

# 651
  • София
  • Мнения: 2 649
много моля, нека без лични нападки  Naughty дядо хаджия е един от най-добре обясняващия майстор на хлябове и на много от новаците тук е помогнал, а и не само на тях. Все пак и никой на никого не е длъжен, а в темата много хора отделят от личното си време, за да помогнат на някой да се справи с машинката си за хляб.

дядо хаджия, много те моля, не спирай да пишеш тук! Знаеш, че огромна част от нас винаги са посрещали с радост постовете ти и съветите ти. Помисли и за нас.  Hug

# 652
  • Мнения: 12
Моля те дядо, не спирай да пишеш, че сме загубени без теб ...
Не знам с какво те обидих, че ме нападнаха, че аз съм неориентирана и с проблеми  Confused

# 653
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ама как може това новопоявили се без да си направят труда да попрочетат малко по темите,и веднага с критики към дядо Хаджия.Благодарение на него,на макс-мама,полина и мама цоцолана аз успях да се специализирам така да се каже в правенето на хлебни изделия.И когато той обяснява и съветва вслушвайте се в неговите съвети защото наистина това е един човек който е с по голям стаж като хлебар от нас.Неговите постове винаги чета с интерес и винаги научавам нещо което досега ми е било неизвестно или съм срещала трудности при правенето на хляб ,козунак или питка например.

# 654
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
ееее, кой сега ще обяснява, аз тъкмо се появих в тази тема и гледам някакви безсмислени спорове

и ние от снощи сме с хлебопекарна - взехме си Taurus My Bread, тази вечер по рецептата от книжката сложих да правя френски хляб, в момента гледах, че втасва

надявам се да свикна с рецептите и кои ще пасват на моята машинка - най-вече като пропорции и програми, но сигурно най-лесно се разбира с проби, проби, проби

ако се получи нещо свястно, ще снимам да се похваля, стискайте палци

# 655
  • Мнения: 767
Max mama, превтасала ли да е щом се обезобрази newsm78, пък аз предположих, че не съм я изчакала да втаса добре? А така искам да направя като твоята красива питка... Weary
 И аз искам да изкажа благодарност на хората, които ми помогнаха и продължават да го правят най-добронамерено - max mama, дядо Хаджия, polin_a, Ердинч newsm51 \Прощавайте ,ако пропусна някой!\  Заради вас, мили хора, влизам в тази тема - да ви прочета , зарадвам на новите творения, науча някоя тънкост, пък ако мога и аз да се похваля с нещо! Blush

# 656
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Какво става тук?
milka2,хем искаш да научиш нещо,хем не искаш да четеш.Е,как да стане това?Дядо хаджия много подробно обяснява всичко и е от полза на всички ни.Щом не ти допада начина му на писане,не му чети постовете тогава.Много грозно е към човека,който е така търпелив с всички ни.
дядо хаджия,не си го слагай на сърцето   bouquet .Пиши си тук.На който не му е приятно-да не чете.
Петушка,щом се е обезформила,прилича ми на превтасало тесто.Нищо,следващият път.Оставяш да втаса,докато почти си удвои обема.Както дядо хаджия,малко преди да си удвои обема включваш да се пече.

# 657
  • Мнения: 12
още някой ще ме напада ли? навярно не обичате да влизат във форума ви нови хора..

# 658
  • Разград
  • Мнения: 3 114
още някой ще ме напада ли? навярно не обичате да влизат във форума ви нови хора..

Не е вярно,говориш без да си прочела.Толкова много нови има тук.Опитваме се да помагаме на всички.Не вярвам някой да е бил пренебрегнат умишлено,който знае отговаря на зададените въпроси.Коментара за дядо хаджия беше излишен.Човека е решил да обясни подробно,ако не е искал,нямало е да го направи-Честито,честито и оправяйте се.

# 659
  • Мнения: 12
ok, май вие не сте прочели каква съм му написала.. няма значение, приятна вечер на всички

Общи условия

Активация на акаунт