СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 060
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 315
  • Банкя
LaughingХайде и аз тук да се цопна! Laughing
Дъщеря ми м.Март навършва 3 г. Ако я класират - ще я вземат ли в І-ва група, или трябва да изчака до м.септември, за да влезе в септемврийската І-ва група? Rolling Eyes
  bouquetБлагодаря Ви!

Кандидатстването сега на пролет е за учебната година от септември 2010/2011, така че, чак оттогава ще може да посещава градина. Peace

# 316
  • София
Искам да ви попитам,ако съм на граждански договор ще получа ли точка като работещ родител?

Най- добре питай в обратната връзка.
Възможно е да зависи от условията на гражданския договор - т.е. дали става дума за работа на пълен работен ден, или извършване на консултантска дейност, примерно.

# 317
  • София
Дъщеря ми м.Март навършва 3 г. Ако я класират - ще я вземат ли в І-ва група, или трябва да изчака до м.септември, за да влезе в септемврийската І-ва група? Rolling Eyes
  bouquetБлагодаря Ви!

Ако я класират ще влезе във 2ра яслена група.

# 318
  • Някъде в облаците
  bouquetБлагодаря Ви!

Ако я класират ще влезе във 2ра яслена група.

katiABV, Акси, благодаря ви! Hug Лошото е , че там където имаме най-много шансове е ЦДГ, а не ОДЗ и няма ясла. Насен - с песен! Laughing

# 319
Да е честита новата такса! Дано това помогне на общината да закрепи бюджета си!  smile3516
Предполагам, че новата такса ще важи и за чистите ясли, така ли е?

# 320
Не помня миналата година как ни замазаха очите по повод „скриването” на реалните точки зад фразата 10+, но много ми се иска това да отпадне.
ЕЛИ Х, Саня, дали има  начин?
Веднага давам пример –  опашките на две съседни градини се оглавяват от две близначета с по 10+. За мен е жизненоважно да знам коя от тези градини им е първо желание, за да не ги броя за реална  конкуренция в градината им по второ желание. Ако не разполагам с тази информация, ви е ясно, че губя  много, включително и шанс да попадна в гранична група

# 321
  • София
Благодарности и от мен на мама Саня и Ели-Хриса!   bouquet  bouquet  bouquet

# 322
Хайде,честити нови такси за ДГ
...

Дано да се повиши поне малко качеството, не само таксите!

# 323
Не помня миналата година как ни замазаха очите по повод „скриването” на реалните точки зад фразата 10+, но много ми се иска това да отпадне.
Веднага давам пример –  опашките на две съседни градини се оглавяват от две близначета с по 10+. За мен е жизненоважно да знам коя от тези градини им е първо желание, за да не ги броя за реална  конкуренция в градината им по второ желание. Ако не разполагам с тази информация, ви е ясно, че губя  много, включително и шанс да попадна в гранична група

Намирам, че това искане е абсолютно резонно и мотивирано и заставам зад него Peace

# 324

Намирам, че това искане е абсолютно резонно и мотивирано и заставам зад него Peace
Аз също съм съгласна,а ако толкова държат да скрият колко точно точки има детето,нека по някакъв начин около точките и входящия номер да добавят поне,кое по ред е желанието на детето в съответното ОДЗ/ЦДГ. Peace

# 325
  • София
Здравейте!
Ето, че след мнооого години и ние се нареждаме на опашката за ясла  Simple Smile Днес открих, че профила на детето е активен за избор на ОДЗ, но реалната кандидатура ще влезе в сила след като официално се проведе "кастинга" за септември 2010г. Избрах като желания само две ОДЗ-та в района, в който живеем; автоматично получихме 8.1 точки, както предполагам и повечето от децата, а за второто желание точките станаха 7.1.
Искам да попитам "врелите и кипели" вече мами:
Това намаляване на точките, според реда на желанията ли е?
Правилно ли постъпих, че избрах само две градини? Не ми се иска да правим излишен калабалък из цяла София и да натоварвам ненужно и без туй километричните списъци на децата.

# 326
  • София

Нннда - всъщност, ако някой се срамува от дадено обстоятелство, не е ли по- добре просто да не го използва за оправдание - с други думи, да не го заявява като предимство?

Трудно е да се прецени какво в случая представлява резонна тайна и кое би следвало да се обяви не просто само като заявени точки, но и като обявено обстоятелство...

Общо взето, според мен би следвало всеки, който желае да използва КАКВОТО И ДА БИЛО предимство - с други думи, каквито и да било точки - да ги обяви публично. Т.е. тази част от профилите да са публично достъпни.

Така ако, примерно, съседчето ви е обявило, че майка му е учителка в местното училище, а баба му е лелка в градината, но вие познавате и двете му баби и знаете, че едната живее в Панагюрище, а другата гледа децата на съседите от горния етаж, пък майката продава хляб в бакалията... нали се сещате.

Моят личен опит сочи, че предимствата НЕ се проверяват стриктно от всички директори - нерядко просто поради неграмотност и недоразбиране - помните, че не си бяха направили труда да прочетат напътствията и не правеха разлика м/у БАН и СУ примерно...

Ако чакам на опашка в магазина и дойде бременна жена ще я пусна пред себе си. Но ако се подреди мъж и каже, че е бременен няма да стане. С други думи, ако някой иска да ви изпревари някъде, редно е поне да ви покаже - на вас, не на трето лице - че има основание за това.

Тук имаше - преди, при обсъждането - аргумента, че видиш ли, дете в риск, което е било отделено от бащата, би могло да бъде намерено по този начин... което е голяма глупост - нали името му фигурира в списъците с чакащи.

Да речем, че ако има някакви особено странни случаи, при които наистина се налага спазване на пълна анонимност, е резонно те просто да се обърнат към Комисията за персонално разглеждане.

Във всички останали случаи... ами, едва ли майките на близнаци ще се срамуват да признаят, че децата им са такива. Примерно. Подозирам, че многодетните родители няма да се тръшкат твърде много само за това, че хората може и да узнаят, че са многодетни.

Ако пък някой има нужда от още по- специално отношение (СОП)... е, ами какъв по- добър начин да узнаят родителите за това и да подготвят децата си за правилното отношение, което следва да покажат?

# 327
Хайде,честити нови такси за ДГ
...

Дано да се повиши поне малко качеството, не само таксите!

Ако беше прочела новината, щеше да видиш това:
Тя определи като мит говоренето за лоша храна или за лоши условия в градините.
"Условията в около 80% от детските заведения са едни от най-добрите възможни", заяви Фандъкова.

# 328
  • София
Здравейте!
Ето, че след мнооого години и ние се нареждаме на опашката за ясла  Simple Smile Днес открих, че профила на детето е активен за избор на ОДЗ, но реалната кандидатура ще влезе в сила след като официално се проведе "кастинга" за септември 2010г. Избрах като желания само две ОДЗ-та в района, в който живеем; автоматично получихме 8.1 точки, както предполагам и повечето от децата, а за второто желание точките станаха 7.1.
Искам да попитам "врелите и кипели" вече мами:
Това намаляване на точките, според реда на желанията ли е?
Правилно ли постъпих, че избрах само две градини? Не ми се иска да правим излишен калабалък из цяла София и да натоварвам ненужно и без туй километричните списъци на децата.

Ами ако не държиш особено непременно да влезе точно тази година - правилно е.
Впрочем, аз първоначално също посочих само 3те ОДЗта, които са ми под балкона...

# 329
Кати,  newsm10  за това изказване!

Общи условия

Активация на акаунт