СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 047
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 345
  • София

Няма смисъл да пробваш Люлин, освен, ако не работиш там. Но има смисъл в Студентски Град, в Дружба, в Панчерево, в Изгрев, в част от Слатина... също така навсякъде, където ти е попътно - или поне почти, също така навсякъде о/о работата ти, навсякъде, където е попътно - или поне почти - на бащата, навсякъде о/о работата му...

# 346
  • СОФИЯ
Действително не успявам вече да следя темата, скоростта, с к пишете е феноменална  Laughing Все пак и аз съм работеща майка с дете, а за тези доброволни ангажименти крада и от работното си време и от това за семейството сиЩе помоля някой доброволец преди следващата раб група да систематизира въпросите в един пост.

# 347
  • София
В квартала ни една ясла стана Соц.подпомагане; един филиал на градина стои празен и започва да се руши;

Коя - кога - коя?

# 348
  • София
Е никой не казва в Люлин, но до работата например.Пътьом дотам.Момичета не се заблуждавайте, не се влиза ей така в ОДЗ.Избрал съм си това и то ще е.А дано д аимате късмет да влезнете там, но като се наредят отпред с 10 и 10 + точки и тогава ще разберете какво сме искали да Ви кажем гърмяните зайки Simple Smile

# 349

Няма смисъл да пробваш Люлин, освен, ако не работиш там. Но има смисъл в Студентски Град, в Дружба, в Панчерево, в Изгрев, в част от Слатина... също така навсякъде, където ти е попътно - или поне почти, също така навсякъде о/о работата ти, навсякъде, където е попътно - или поне почти - на бащата, навсякъде о/о работата му...

Разбрах, но при нас не става. И двамата със съпруга не работим на стандартна работна седмица. Моето работно време е плаващо и може и до полунощ да стоя в работата....Така че, отпада вариантът около офисите, по пътя до там...

# 350
  • София

Е, кофти, но... въпреки това в повечето случаи е удачно.
А и замисли се - дали няма да е по- добре в случаите, в които на някой от вас се налага да остане до късно, другия да обиколи и половин София даже, за да прибере мъника, отколкото изобщо да не намери място в ОДЗ и или единия от вас изобщо да не може да ходи на работа, или да плащате на бавачка... пак по- евтина ще излезе инцидентната разходка май...

# 351
Здравейте, следя темата с голям интерес.  Simple Smile

Направих регистрация в ИСОДГ, избрах желаните за кандидатстване ОДЗ и естествено получихме стандартните 8т. Simple Smile

Въпросът ми е следният:
Предстои ми да запиша магистратура и съответно трябва да получа +1т. за това, нали така? Но не мога да открия от къде да променя профила си, т.е. да добавя информация за К3. Можете ли да ми помогнете? Или трябва да изпратя запитване чрез формата за обратна връзка?

Благодаря предварително!   bouquet

# 352
  • София

А от какво е допълнителната 1 т.? Ако ти си прекъснала и не работиш... няма как да събереш 8 т. Би следвало да са 7. От друга страна, ако вече си заявила 2ма работещи родители (т.е. за всеки по 1 т.), то няма как да го заявиш 2ри път...

# 353
  • Sofia
Защо все още не може да се добави за деца набор 2007 допълнителна точка за посещаване на ясла??? Моето вече посещава детска ясла и искам да подредя желанията си. К5. Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване – 1 т. (само набор 2006) Кога ще влезе в сила за децата набор 2007?  

# 354
  • На края на вселената!
Здравейте, следя темата с голям интерес.  Simple Smile

Направих регистрация в ИСОДГ, избрах желаните за кандидатстване ОДЗ и естествено получихме стандартните 8т. Simple Smile

Въпросът ми е следният:
Предстои ми да запиша магистратура и съответно трябва да получа +1т. за това, нали така? Но не мога да открия от къде да променя профила си, т.е. да добавя информация за К3. Можете ли да ми помогнете? Или трябва да изпратя запитване чрез формата за обратна връзка?

Благодаря предварително!   bouquet

сумата от точките по К2 и К3 е максимум 2 т.

Ако си работещ студент, имаш само 1 точка за това.

# 355
Дава се една точка за студент, но само ако си редовно обучение.
Аз не съм много запозната, но магистратурите не са ли задочно?Може и да съм в грешка

# 356
  • София
Защо все още не може да се добави за деца набор 2007 допълнителна точка за посещаване на ясла??? Моето вече посещава детска ясла и искам да подредя желанията си. К5. Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване – 1 т. (само набор 2006) Кога ще влезе в сила за децата набор 2007?  

Защото децата 2007 все още участват в текущи класирания.
А миналата година - както се оказа - допълнителната точка е важала не само за ЦДЗ, но и за ОДЗ - споделиха в темата. Т.е. ако може да се заяви сега, ще се кандидатства с допълнителна точка... за 2ра яслена група в ОДЗ.  Shocked

Освен това още не е определено какви ще бъдат със сигурност правилата за следващата кампания.

# 357
  • София
Дава се една точка за студент, но само ако си редовно обучение.
Аз не съм много запозната, но магистратурите не са ли задочно?Може и да съм в грешка

Не е задължително. Моята беше напълно редовна.

Въпросът е друг.
Декларирайки, че работите, вие обявявате на Държавата, че нямате възможност да отглеждате детето си сами, но че като компенсация на получената от държавата помощ - за отглеждане на детето - сте един данъкоплатец, който издържа себе си, семейството си и внася дължимите данъци и осигуровки, подпомагайки останалите граждани.
Декларирайки, че сте студент - т.е. декларирайки, че сте редовен студент, вие обявявате на Държавата, че имате пълна (8 часа) заетост, нямате възможност да гледате сами детето си, но в замяна на това повишавате квалификацията си и... един вид негласно обещавате, че ще станете - в последствие - един съвестен данъкоплатец, който понеже ще има висока заплата, ще внася и високи данъци.

Сега... сами разбирате, че е безсмислено да обяснявате, че в дневните часове на денонощието сте заети 2X8 часа. Зает сте през деня - ОК, получили сте вече бонус за това... ако сте заети и нощем, вече трябва да се ориентирате към седмична градина.

# 358
  • София
Това е от ИСОДГ- "Аз съм редовен студен и едновременно с това работя. Мога ли да ползвам две точки по К1 и К2.

Не. Може да ползвате само една точка – или като работещ, или като редовен студент. Сумата от точките по К1 и К2 не може да надвишава 2."

# 359
Благодаря на всички за отговорите.  Grinning Явно ще си чакаме и на нас да ни се усмихне късмета.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт