СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 057
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 375
Не помня миналата година как ни замазаха очите по повод „скриването” на реалните точки зад фразата 10+, но много ми се иска това да отпадне.
ЕЛИ Х, Саня, дали има  начин?
Веднага давам пример –  опашките на две съседни градини се оглавяват от две близначета с по 10+. За мен е жизненоважно да знам коя от тези градини им е първо желание, за да не ги броя за реална  конкуренция в градината им по второ желание. Ако не разполагам с тази информация, ви е ясно, че губя  много, включително и шанс да попадна в гранична група

И аз съм съгласна с мнението да не се скрива общия бал надвишаващ 10 точки, като го показват в момента с 10+.

Всички деца с бал 10+ остават в пълно неведение за конкуренцията си именно защото зад това 10+ се крие както бал 11, така и 12, 13, 14 и т.н. до максимално възможния (да не дава Господ)

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 20:40 от sisislava

# 376
Действително не успявам вече да следя темата, скоростта, с к пишете е феноменална  Laughing Все пак и аз съм работеща майка с дете, а за тези доброволни ангажименти крада и от работното си време и от това за семейството сиЩе помоля някой доброволец преди следващата раб група да систематизира въпросите в един пост.

Кандидатирам се за доброволец - кажи кога е следващата работна група и от коя страница насам да почна да преглеждам, за да не се трупат повече до стигане на лавина към крайната дата   Grinning
(Отговарям преди да прегледам до края непрочетените нови страници за мен - ако има вече одобрен доброволец , предлагам допълнителна помощ, в случай на нужда.)
 Grinning

Много благодаря! Не сме уведомени за датата на следващата РГ, обикновено го правят няколко дни предварително, но съм сигурна, че преди старта на кампанията ще има. Ако имаш възможност започни от след вчерашния ми пост за РГ, че след това съвсем я омотах.
Ок - наемам се

# 377
  • София
Защото още не са активирали системата за есенния прием. За сега за набор 2007 за кандидатстване на градинска група (I-ва) върви само предварителна кандидатура, която е само за справка на статистиците колко деца ще кандидатстват за есента,  и тя с без точно показване на точките.
Сиси, аз виждам собствените си точки, според това кое желание е, подточките също.
Просто няма видими опашки.

# 378
Защото още не са активирали системата за есенния прием. За сега за набор 2007 за кандидатстване на градинска група (I-ва) върви само предварителна кандидатура, която е само за справка на статистиците колко деца ще кандидатстват за есента,  и тя с без точно показване на точките.
Сиси, аз виждам собствените си точки, според това кое желание е, подточките също.
Просто няма видими опашки.

Става дума за кандидатстване за есента, нали? Просто защото спiсъка, които на тqх (статистиците ) им трябва, не съдържа точки. Просто системата за есента още не е пусната в цялост - някои точки излизат, други не - не е готова напълно за пускане, основно заради евентуалното дублиране на Кандидатури за Текущи класирания (за настоящата учебна година) и кандидатури за Есенния прием.
И моят син е 2007 и като му добавих преди 2 дни желаното от мен ЦДГ също не видях списък с чакащи, а излезе текста " Все още няма обявени свободни места и дата за първо класиране ".. И точките му са с 1 по-малко, отколкото очаквах, но се сещам защо - защото от днес е записан в една ясла и се брои, че е ползвал вече Първото си желание. Обаче, от Обратната връзка с ИСОДГ ме успокоиха, че за есента наново ще се ползват точките по Първо, Втори и Трето желание, но за момента системата още работи за текущата учебна година.
... Ха! ЗАбелязах и 1 десета повече в сбора на точките на сина ми! Тя идва от това, че сестра му е в същата детска градина, за която зададох предварително кандидатстване. Но тя от есента тръгва в Първи клас и съответно напуска детската градина. Т.е. това още веднъж доказва, че за сега системата отчита само точки за настоящата учебна година, и същесвременно показва точките за предварителните кандидатствания за есента. - Определено нещата не изчистени между настоящата учебна година и тази, която идва есента. Просто не вярвай ни на точки, ни на списъци за есента все още!

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 20:49 от sisislava

# 379
  • София
Сиси, ами моите подопечни са 2009 и са допуснати за момента само до предварителното кандидатстване - там им се виждат всички точки /абсолютно точно и вярно според подредбата на желанията/, но не се виждат опашките, разбира се.
А според мен за статистиката им трябва точната подредба на желанията за да се ориентират директорите колко дечица са кандидати по първо желание от даден набор и ако могат да направят нещо с разпределението на групите по набори.

# 380
Айде пак въпрос  ooooh!
Онзи ден видях,че в 54 ОДЗ Дъга са пуснали 2 свободни места.Това ми е първо желание,понеже е до нас.За класирането на 30.01 и одеве влизам и гледам няма класирани,обаче няма и двете места  #Crazy Не знам на какво се дължи това.
Копирам си 1/2 пост,че не разбрах за това явление  ooooh!

# 381
  • София

Перличка, не мога да си представя да има логично обяснение това...

# 382
Аз пуснах запитване,ще видим утре дали ще отговорят.Иначе и на мен не ми е ясно и мн ме дразни система ли е какво е ,ама  #2gunfire #2gunfire

# 383
С 7 точки дали имаме шанс? Tired

# 384
И аз това се чудя. Ника и Бланк ми вдъхнаха кураж, че ще се доредим, в 62 ОДЗ сме на 47 място с 8 точки и се чудя да преместя ли една по-близка на първо, но ме е страх Confused

# 385
По случай местата моя въпрос към ИСОГ
Здравейте,искам да попитам защо преди 2 дни бяха обявени 2 свободни места за набор 2008г. за класирането на 30.01. в 54 ОДЗ ,а днес влизам и няма нито класирани,нито си стоят 2-те свободни места???

Отговора:
Това е така, тъй като две деца са се отписали от 54 ОДЗ, но директорките на детските градини имат възможност да не ги обявят за следващо класиране поради препълнения капацитет на групите, както е в случая.

Е как може да не ги обявят,като те бяха обявени.Иначе от къде да знам  ooooh! Нали точно в сайта бях видяла  #2gunfire

# 386
  • София

Пробвай да попиташ отново - дали местата "цъфват" автоматично при отписване и дали директорите могат в последствие да коригират бройката?

mamma_mia и катюнгелче - за текущ прием или за септемврийски питате?

# 387
Пак писах Кате.Писах,че местата си бяха обявени,защото ги имаше и в Свободни места и в страницата на ОДЗ-то и не в текущо незаписани,а в свободни.И ,че там стояха 2 дни и изведнъж изчезнаха  ooooh!

# 388
За септември питам по принцип. Перличка, не знам какво да ти кажа, има неща, които и аз не мога да разбера. Rolling Eyes Но от сърце желая на всички късмет.

# 389
  • София
Аз да питам отново - ако спрат текущите класирания сега, и в нашата детска приключи ремонтът април или май месец, както обещават, как ще запълнят новите групи? Или да питам в сайта?

Общи условия

Активация на акаунт