СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 037
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 390
При отписване на деца от директора през системата, местата може да се появявт автоматично като свободни, но директора може да ги отмени ако групата е с по-висока от очакваната посещаемост.

Директорите имат право да коригират броя на свободните места когато се налага. По-кофтито е ако се класират деца и после се налага да им се обяснява че ДГ не е в състояние да ги приеме. Има много причини които може да наложат подобно нещо.

За съжаление поради липса на такава функционалност никой няма идея колко деца със СОП, ТЕЛК и ХЗ са записани на място в ДГ и къде колко такива деца са подали документи и чакат за прием. Това също понякога е причина да се намаляват инцидентно обявените свободни места.

За съжаление и никой няма представа колко деца набор 2006 са записани с по-горни набори по незнайно каква процедура и чакат прехвърляне в първа група.

# 391
  • София
Ами питай в сайта, но най-вероятно ще обявят местата за новата кампания.

# 392
Благодаря момичета   bouquet
Изобщо цялата система и управление е под всякаква критика  ooooh!

# 393
  • София
За септември питам по принцип. Перличка, не знам какво да ти кажа, има неща, които и аз не мога да разбера. Rolling Eyes Но от сърце желая на всички късмет.

Има време. Не се знае до тогава каква ще е хавата...

# 394
  • София
Аз да питам отново - ако спрат текущите класирания сега, и в нашата детска приключи ремонтът април или май месец, както обещават, как ще запълнят новите групи? Или да питам в сайта?

Най- добре попитай - и в сайта, и на тел. на градината - за по- сигурно.

# 395

Пробвай да попиташ отново - дали местата "цъфват" автоматично при отписване и дали директорите могат в последствие да коригират бройката?

Могат ! И са ви отговорили , "че капацитета на групите е надвишен" което не значи ,че не са си го запазили "надвишения капацитет"  Laughing

Аз да питам отново - ако спрат текущите класирания сега, и в нашата детска приключи ремонтът април или май месец, както обещават, как ще запълнят новите групи? Или да питам в сайта?
                   Ще ги запълнят през септември и като приключат май месец просто няма да ги отварят защото започват "сборните" групи. Laughing А и за приключването -  може и да не стане в уговорения срок.Първи ще сте ,ако срока е спазен,друг случай на спазване - няма. Mr. Green

# 396
  • Sofia

Маце, специално за теб ( Hug) - не можеш да ползваш 6те месеца на бащата, но все пак можеш да измъкнеш още месец и половина - годишно - ако навиеш работодателя да те пусне в отпуск по чл. 160 ал. 3 -

Неплатен отпуск

Чл. 160. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Работодателят по искане на работника или служителя може да му разреши неплатен отпуск независимо от това, дали е ползувал или не платения си годишен отпуск и независимо от продължителността на трудовия му стаж.
...

(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Неплатеният отпуск до 30 работни дни в една календарна година се признава за трудов стаж, а над 30 работни дни - само ако това е предвидено в този кодекс, в друг закон или в акт на Министерския съвет.

Това пак си е някаква отсрочка...

Кати, благодаря но аз разчитам на това че вече 7 години не съм си сменила адреса по лична карта. Защото с моя мъж се взехме по съседски. И чакам да ми изтече валидността и тогава да си я сменя с нова, та тогава мислех да си сменя и адреса. Нямаме брак.
И ще разчитам на това че живеем в отделни домакинства, за да имам още 6 месеца отпуск, АКО не огрее слънце и на нашата улица. Но се надявам да я приемят мойта щерка преди това.

Маце щом не сте в брак можеш да ползваш и другите 6месеца /на мъж ти/ още повече,че по лична карта все още не си сменила адреса ти и не сте на един адрес с него /дори и да са близки адресите/ Тряба да подадеш ето такава молба към работодателя:

Декларация за ползване на отпуск по чл.167а, ал.4 от Кодекса на труда от родител, който сам се грижи за отглеждането на детето

Подписаният ...
Декларирам, че за отглеждането на детето ...............................................................................
.............................................., родено на ..............................................., ЕГН .............................

1. Не е ползаван отпуск по чл.167а, ал.4 от Кодекса на труда;
2. Ползван е отпуск по чл.167а, ал.4 от Кодекса на труда в размер на ................................ месеца и ............................ дни;
3. Не се намирам в брак с другия родител и не живея в едно домакинство с него;
4. Другия родител е лишен от родителски права с влязло в сила решение на съда;
5. Другия родител е починал.

Задължавам се при смърт на детето, при даването му за осиновяване или при настаняването му в заведение на пълна държавна издръжка да уведомя предприятието, за да прекрати разрешения отпуск.

Известно ми е, че за неверни данни нося отговорност по чл.313 от Наказателния кодекс.

Дата ................................... Декларатор ......................................

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Книга за отчитане на използвания отпуск по чл.167а, ал.1 от Кодекса на труда

№ Трите имена Длъжност Начална дата Крайна дата Брой календарни дни/месеци, ползван отпуск Дата, на която удостоверението е представено на работника/служителя
За ползване на отпуск по чл.167а, ал.1 от КТ

питах и в счетоводние подфорум и те ми потвърдиха.
Да нацелуваш Маги!

# 397
Имам и аз въпросче....по това, което разбрах от първа страничка е, че сега кандидатстват набор 2007 за градина и набор 2009 за ясла, моето дете е набор 2009 и няма да ходи на ясла, кандидатстването ни за градина е направо в годината която навършваме 3 г. ли е?
Да, за Първа група на детската градина, ще може да кандидатствате чак след 2 години.... поне такива са правилата в момента

# 398
  • София
                   Ще ги запълнят през септември и като приключат май месец просто няма да ги отварят защото започват "сборните" групи. Laughing А и за приключването -  може и да не стане в уговорения срок.Първи ще сте ,ако срока е спазен,друг случай на спазване - няма. Mr. Green
Ами, първоначално срокът беше декември  2009 г. #Cussing out

# 399
  • София
Муни, каква приятна изненада! Много, много ти благодаря!
И за Мария целувки!!!

# 400
  • София

Не знам... аз бих се въздържала да декларирам невярни обстоятелства (към Мацата). Ако не те е страх... действай.

...
Чл. 313. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева.

(2) (Нова - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) Когато деянието по ал. 1 е извършено с цел да се избегне заплащане на дължими данъци, наказанието е лишаване от свобода от една до шест години или глоба от сто до двеста и петдесет лева.

(3) (Предишна ал. 2 - изм., ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Наказанието по ал. 1 се налага и на онзи, който потвърди неистина или затаи истина в частен документ или съобщение, изпратено по електронен път, в които по изрична разпоредба на закон, указ или постановление на Министерския съвет е специално задължен да удостовери истината, и употреби този документ като доказателство за невярно удостоверените обстоятелства или изявления.

(4) (Нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който във връзка с публично предлагане на ценни книги в проспект или обзор за икономическо състояние използва неистински благоприятстващи данни или премълчава неблагоприятни такива, които са от съществено значение при вземане на решение за придобиване на ценни книги, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева.

В смисъл - не е вярно, че не обитавате едно домакинство, нали?
Дори и да предупредиш всичките си съседи, че трябва да излъжат, не е ясно при проверка дали ще го направят... по- скоро едва ли.

И... ами, вече казвах как бяха разпитвали съседи на моя приятелка за семейни обстоятелства - мен ме бяха питали - неотдавна - за това къде и как живеят съседите ми тук.
Е... аз най- откровено не знаех, но това е друга тема - от скоро живея тук и повечето съседи изобщо не познавам - по фииономия, камо ли по име.

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 13:25 от katiABV

# 401
  • София
От какво да ме е страх Кати? Някой ще дойде да провери дали живея в единия блок или в другия? И за какво да ме проверяват, с какво ощетявам държавата. Няма да ползвам 12 месеца, а после да искам и таткото да ползва 6!

Какви неверни обстоятелства ще декларирам, пише ли в личната ми карта друг адрес? Пише! Кога е издадена личната ми карта? 2004 година! Кога е родено детето ми? 2008! Какво повече? Не съм изтичала да си сменя адреса по лична карта два дни преди да искам да ползвам аз неговите 6 месеца!
Припознал е детето и нищо! Не сме се женили, не живеем заедно!

Айде да лишат от свобода всички престъпници, и после смятам да опрат до мен!

И ако толкова много се притесняват да не вземат да декларират майките неверни обстоятелства, да намерят места за децата ни в детските градини! Като няма баба която да ми гледа детето, а заплатата ми може и да не стигне да си плащам частна градина.

# 402
  • София

Мила, не ми се сърди - и на мен никак не ми харесва промяната в ТК - демек, тъкмо тази промяна, де.
Просто те предупреждавам... ами, за всеки случай, един вид.
Че наистина се правят проверки - понякога, но понятие нямам кога. Може би на случаен принцип.
А и сега се чудят коя църковна мишка да ограбят, че да си завържат пробойните на бюджета...
От друга страна, дори и 300 лв. глоба вероятно ще са по- малко от загубата при излизане на бащата в неплатен?

# 403

Със сигурност януарчетата ще могат да кандидатстват за първа група от датата на навършване на 3 години, но тогава вече няма да има места.

А сега как е в яслите? Ако детето навърши 3 години - гонят ли го от там? Ако е така - напълно ги разбирам родителите на всички родени до лятната ваканция (не само януарчетата)! При положение, че 99% от местата в градината ще се заемат още в началото на учебната година, то като изгонят детето ти от ясла още февруари, ако е родено тогава,примерно, шансовете му да влезе в детска градина до Първи клас си остават нищожни!
В този смисъл вместо да се позволява на родените през януари да кандидатстват с предишния набор, по-добре да се държат децата в яслите до следващата учебна година. Иначе родените от февруари до преди лятната ваканция ще бъдат дискриминирани спрямо родените през януари.

# 404
  • София
Вече не ги гонят в деня на навършването на 3. Поне така казваха по новините.

Общи условия

Активация на акаунт