СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 960
Идеята е да могат да се възползват от това... да речем, доброволно предоставено от обществеността предимство само онези, които са готови доброволно да покажат на въпросната общественост, че действително имат някакво основание за ползването му.
Т.е. - заявявайки това предимство, да декларираш съгласие за публикуването на това заявление.
Може при заявяването да има препратка към попълването на такова съгласие.

Кати, мислиш ли, че някой ще го направи доброволно?! А и какъв е смисълът - ще го направят един-двама... Или имаше предвид, само тези, които са готови публично да обявят ситуацията си, само те да ползват предимството?!  newsm78

# 961
Кати, не мисля че трябва да се отказват точки на инвалиди, сираци и т.н. само защото не желаят факти от личния им живот да бъдат публично показани. Близнаци и многодетни не ги включвам, но беше голям зор да ги вкарат в квотата да не би случайно да ощетят общата опашка че е безсмислено само за тях да се въвежда някакво правило. Още повече че близнаците се виждат отдалеч.

Нека да има прозрачност и тя може да се постигне без да се взираме в хората с проблеми. Поне така мисля. А и пуснах примери на далеч по-непрозрачни неща, които не се атакуват обаче.

# 962
Nqkoi moje li da mi kaje kakvo stava s naobr 2009 i predvaritelnoto klasirane. Be6e obqveno i za nabor 2009 a nikude gi nqma v spisuka na 4aka6tite-nai malkite sa nabor 2008?Mnogo 6te sam blagodarna Simple Smile

# 963
  • гр.София
 Ако си спомняте старите правила от 2008 г,по които и в момента са наредени опашките за 2005 набор -та там лесно се познава кой какъв критерий ползва. Най-отгоре в списъка се редят с инвалидност, после-брат/сестра, после-многодетни и близнаци. /Може и да бъркам тежестта на всеки един критерий/

Инвалидност-да е скрито. Деца  сираци,осиновени-да е скрито.

Дидиа писа вече,че се злоупотребява и с крит. многодетни. Да се виждат точките.
 Близнаци-няма как да си измислиш.
 Персонал- ЗА съм-да подесетя. И нека е в градина по желание. НО ДА НЕ важи за всякакъв персонал.Това не виждам,защо трябва да минава през общинския съвет. Направо да си го решат в работната група и отразят в ИСОДГ.
 Да се виждат точките им,обаче.

rossykv ,аз пък не бих кандидатствала сега. След като имаш ясна представа ,как ще гледаш детето в идната година-за какво ще се буташ и ти на опашките. А после-ще намериш решение за няколко месеца. Не бих вредила на детето си,заради някакво тук има-тука няма-тази ли година-другата ли година....

# 964
  • София
Nqkoi moje li da mi kaje kakvo stava s naobr 2009 i predvaritelnoto klasirane. Be6e obqveno i za nabor 2009 a nikude gi nqma v spisuka na 4aka6tite-nai malkite sa nabor 2008?Mnogo 6te sam blagodarna Simple Smile
2009 може засега само да се избират ОДЗ-та, а на 01.03 ще бъдат обявени и местата.В момента не е предварително класиране, а кандидатстване т.е. всички кандидатствали до първото класиране на 24.04 ще са с еднакъв шанс за прием.

# 965
  • София
Идеята е да могат да се възползват от това... да речем, доброволно предоставено от обществеността предимство само онези, които са готови доброволно да покажат на въпросната общественост, че действително имат някакво основание за ползването му.
Т.е. - заявявайки това предимство, да декларираш съгласие за публикуването на това заявление.
Може при заявяването да има препратка към попълването на такова съгласие.

Кати, ако аз кандидатствам за Общинско ДЗ, по правила измислени от Общината, то аз декларирам някакви данни пред представителите на същата тази Община - сиреч Сирма. Хич не съм длъжна да ги декларирам пред останалите, които кандидатстват. Пред тях няма какво да доказвам, те са потребители като мен на услугата. И не ме интересува дали те го смятат за правилно или не, това са лични данни, които по закон са защитени и се предоставят на трети лица по определена процедура.

# 966
  • София
rossykv ,аз пък не бих кандидатствала сега. След като имаш ясна представа ,как ще гледаш детето в идната година-за какво ще се буташ и ти на опашките. А после-ще намериш решение за няколко месеца. Не бих вредила на детето си,заради някакво тук има-тука няма-тази ли година-другата ли година...
blanc, благодаря и за твоето мнение, но не мога да разбера с кое по-точно бих вредила на детето си?  newsm78 Би ли пояснила?
И честно казано, не съм убедена, че след цялата година, в която ще подсигурим кой да я гледа, ще мога да измисля още нещо за останалите няколко месеца - просто ще изчерпя всичките си възможности.  Peace

# 967
2009 може засега само да се избират ОДЗ-та, а на 01.03 ще бъдат обявени и местата.В момента не е предварително класиране, а кандидатстване т.е. всички кандидатствали до първото класиране на 24.04 ще са с еднакъв шанс за прием.
Благодаря за бързия отговор, но има нещо което не разбирам, на една и съща дата,обявена за предварително кандидатстване, кандидатстват дете набор 2008 и дете набор 2009, детето набор 2008 е в списъка на чакащите, а набор 2009 не е. Защо 2009 ги няма в списъка на чакащите?

# 968
  • София
Благодаря за бързия отговор, но има нещо което не разбирам, на една и съща дата,обявена за предварително кандидатстване, кандидатстват дете набор 2008 и дете набор 2009, детето набор 2008 е в списъка на чакащите, а набор 2009 не е. Защо 2009 ги няма в списъка на чакащите?
Най-вероятно детето 2008 набор е в списъка за текуща яслена група. А за набор 2009 все още няма опашки

# 969
  • София

2008 кандидатстват за текущо класиране.За този набор първото класиране беше на 22.05.09 г.Сега се попълват само свободни места ако има.А за набор 2009 първото класиране ще е на 24.04.2010.Тогава ще е първо икласиране за новата кампания.

# 970
  • гр.София
 rossykv , ти си познаваш детето и знаеш,как ще му се отрази яслата в такава ниска възраст.
 Разбира се,може и да му е от полза.
 ( Дъщеря ми категорично не беше готова за първа яслена,не съм и пробвала.Синът обаче на 1.6 се вписа перфектно в ясла. )

Несправедливо е-има ощетяване на децата по месеци на раждане. На някои децата през септември ще са им на година и половина, а на други (от същия набор) -на годинка-кърмачета,непроходили...
 Затова казах,че ще си гледам първо данните на детето,после моята ситуация с работата и така...
 Останах с впечатление,че в предстоящата година за вас добрият вариант е да бъде гледано от баба си.
 За другото-момичетата са ти отговорили.
 Според мен за 2009 набор ще има повече места,но след месец ще видим.

# 971
2008 кандидатстват за текущо класиране.За този набор първото класиране беше на 22.05.09 г.Сега се попълват само свободни места ако има.А за набор 2009 първото класиране ще е на 24.04.2010.Тогава ще е първо икласиране за новата кампания.
[/quote]

Много съм ти благодарна!!!  bouquet А откъде имаш информацията?От сайта ли, защото аз там не намерих нищо за набор 2009

# 972
  • София
На първта страница в темата в пост 4 мама Саня, която участва на работните срещи в общината обяви всички важни дати за кандидатстването тази година Simple Smile

# 973
Здравейте.
Изпуснала съм ви. Embarassed
Току що влязох в профила ми в ИСОДГ.
Гледам, че е разрешено кандидатстване.
При попълване на една кандидатура точките за нея са ми 10.1
Синът ми е набор 2007

Но отдолу пише:
Предварително кандидастване за септ. 2010
Все още няма обявени свободни места и дата за първо класиране

Някой по-запознат ще ми разясни ли какво означава това?
Благодаря!

Дидиа писа вече,че се злоупотребява и с крит. многодетни. Да се виждат точките.

Ние сме многодетни. Какво означава това?

# 974
  • София
Всички важни дати за новата кампания са обявени на 1-ва страница в тази тема. Все още няма обявени места за новата кампания.Това ще е факт на 01.03.2010.Сега набор 2007 може да кандидатства само за ОДЗ-та.

Общи условия

Активация на акаунт