СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София

Само че всеки родител има право на този отпуск по чл. 167а ако работи по трудово или служебно правоотношение. Свободните професии напр. тц.
а когато има в семейството две деца два пъти ли се полага т. е 1г.

# 1 021
  • София
Здравейте,
Имам следния казус:
Детето ми е набор 2007 (декември)
Съответно имаме 8.1 точки и съответно не успяхме да бутнем на някой да влезем (както 5-6 комшии)
За целта сега детето посещава частна ясла.
Видях че пускат "пробно" класиране за Детска Градина.
На нас по първо желание още ни стои ОДЗ-то което искаме.
Какво се прави. Да сложа ли ДГ на първо място за 8 точки или да чакам да видя дали случайно няма да ме вземат в ОДЗ и после автоматично да ида в ДГ на това ОДЗ.
Не трябва ли и по двете ОДЗ и ДГ да имам +3 точки и където стане.
Защо който се е уредил за ясла веднага продължава за градина?
Аз плащам 2 години на частно. Нека сега ако тях ги извадят от яслата те да плащат 2 години на частно а аз да съм на общинско.
Как да заявя в системата за +1 точка това че детето ми е посещавало ясла? какво излиза? Ако имаш късмет и те приемат общинско +1точка.
Ако си нямаш късмет 5 години си цакаш на частно?
Чудя се дали reniris ще влезе в диалог тук... newsm78 Rolling Eyes
НЕ   Mr. Green- по компетентните ме изпревариха и му отговориха на този татко още първият път като зададе въпроса си  Peace , но лично друго те интересува теб - дали е правилно този татко ( детето де ) да получи точка за частна  ясла  Wink - тук отговора ми е - да - или поне би било честно .

# 1 022
  • СОФИЯ

Само че всеки родител има право на този отпуск по чл. 167а ако работи по трудово или служебно правоотношение. Свободните професии напр. тц.
а когато има в семейството две деца два пъти ли се полага т. е 1г.

За всяко дете.
Чл. 167а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) (1) След използването на отпуските по чл. 164, ал. 1 и чл. 165, ал. 1 всеки от родителите (осиновителите), ако работят по трудово правоотношение и детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка, при поискване има право да ползва неплатен отпуск в размер 6 месеца за отглеждане на дете до навършване на 8-годишна възраст.

Не знам как я смяташ тази 1 г. Ако имаш предвид 1 г. на родител при две деца - да.

# 1 023
  • София
Ей съвсем се обърках във вашите писания пък незнам какво ще е за някоя нова мама тук Simple SmileЗа 1 т. за преместване е много спорен момента, хем не е редно някой да пътува из цяла София ако се е преместил, но пък от друга страна не е честно и такова детенце да измести някое което е със същия брой точки, не е прието никъде и изведнъж е изместено и от детенце, което посещава ОДз или ЦДГ.Лично мнение !

# 1 024
  • София

Не знам как я смяташ тази 1 г. Ако имаш предвид 1 г. на родител при две деца - да.
да точно това имах в предвид . Благодаря  Hug

# 1 025
Замисилих се и всъшност намирам логика за това всеки да получи нови точки за първо желание при новата кампания. Поне има логика за набор 2007, от който не малко деца ще кандидатстват в ЦДГ въпреки че са записани в ОДЗ към момента.

Мисля че е редно в този случай да си ползват трите точки. В нашето ЦДГ имаше деца дошли от ОДЗ-та - някои от тях защото имат братче или сестриче в по-горна градинска група.

# 1 026
Ако всеки кандидатства по всяко време, във всяка кампания; ако по опашките си стоят децата, които отдавна ходят на градини, то никога няма да е ясно КОЛКО деца реално НЕ посещават градина. (ако това въобще някого го интересува).
Иначе, разбира  се, че едно прието дете, може да си кандидатства пак, ако градината не му харесва. Аз лично направих запитване до ИСОДГ без да споменавам конкретното име  за дете, което през май беше с 10 плюс точки прието в Дружба, а сега наскоро пак с 10 плюс беше прието в ….Люлин. В това според ИСОДГ нямало нищо нередно. Приемането не било значело забрана за кандидатстване, пък даже и в рамките на една и съща учебна година.
Така че майките на приетите, но не доволни от градината си, спокойно могат пак да си кандидатстват, допринасяйки за усещането, че има ОГРОМЕН брой чакащи и неприети деца

# 1 027
Според форума, днес потребител kg.sofia.org  става на две години  Laughing

# 1 028
  • София
Замисилих се и всъшност намирам логика за това всеки да получи нови точки за първо желание при новата кампания. Поне има логика за набор 2007, от който не малко деца ще кандидатстват в ЦДГ въпреки че са записани в ОДЗ към момента.

Мисля че е редно в този случай да си ползват трите точки. В нашето ЦДГ имаше деца дошли от ОДЗ-та - някои от тях защото имат братче или сестриче в по-горна градинска група.
Да редно е но само в случай , че въпросното дете напусне ОДЗ-то и освободи място още при първо класиране , а не да си е в бройката и да си пази мястото в ОДЗ  , а и същевременно да се нареди най отпред за ДГ  Wink

# 1 029
  • София
Ако всеки кандидатства по всяко време, във всяка кампания; ако по опашките си стоят децата, които отдавна ходят на градини, то никога няма да е ясно КОЛКО деца реално НЕ посещават градина. (ако това въобще някого го интересува).
Иначе, разбира  се, че едно прието дете, може да си кандидатства пак, ако градината не му харесва. Аз лично направих запитване до ИСОДГ без да споменавам конкретното име  за дете, което през май беше с 10 плюс точки прието в Дружба, а сега наскоро пак с 10 плюс беше прието в ….Люлин. В това според ИСОДГ нямало нищо нередно. Приемането не било значело забрана за кандидатстване, пък даже и в рамките на една и съща учебна година.
Така че майките на приетите, но не доволни от градината си, спокойно могат пак да си кандидатстват, допринасяйки за усещането, че има ОГРОМЕН брой чакащи и неприети деца

не съм се замисляла по този въпрос   Thinking, но може ли някои да ми отговори - в дадения случай когато едно дете е прието в ДЗ и кандидатства на ново за друго отписва ли се от там където е прието вече  или си пази мястото  , а ако го приемат на другото място , чак тогава освобождава първото - ако е така не е честно спрямо всички чакащи - защото така хем мястото в първото ДЗ  е заето , хем и във второто от едно и също дете ... е този път наистина поста ми стана объркващ , но ако някои знае да каже , това не е маловажен въпрос според мен .

# 1 030
  • София
Здравейте! Имам питане - При еднакъв брой точки на примерно 10 деца и 5 свободни, места как ги избират тези 5? Жребий или по време на регистрация в сайта? И кое време - преди обявяване на свободните места или  след това като си обновиш профила? Нещо много смотано стана  Embarassed

# 1 031
  • София
Ренирис, детето може да си кандидатства, без да е нужно да се отписва. Ако го приемат на новото място и тръгне веднага - тогава се отписва, дотогава си пази старото място.
Нали това питаш? Да не те объркам допълнително.

# 1 032
  • София
Здравейте! Имам питане - При еднакъв брой точки на примерно 10 деца и 5 свободни, места как ги избират тези 5? Жребий или по време на регистрация в сайта? И кое време - преди обявяване на свободните места или  след това като си обновиш профила? Нещо много смотано стана  Embarassed

Тегли се нещо като лотария - на децата с еднакъв брой точки се присъжда случайно генерирано число. Първите 5 деца с най-малки числа влизат.

# 1 033
  • София
Ренирис, детето може да си кандидатства, без да е нужно да се отписва. Ако го приемат на новото място и тръгне веднага - тогава се отписва, дотогава си пази старото място.
Нали това питаш? Да не те объркам допълнително.
Да точно това .  Е  не е честно тогава ,не че има нещо честно в цялата тази система , но ето още една необмислена позиция  - хем ще пази място , хем ще заема ново ... по този начин за неговото място ще може да се кандидатства на второ класиране - ясно .
Благодаря ти за бързото разяснение .

# 1 034
  • София
Ника благодаря! Hug

Пак въпрос - Нещо не мога да ги изчисля тези точки. На първото ми желание пише 10,1 обаче, като гледам в сайта по критерий са 7,4 т + 3 т за първо желание .= 10,4 т Защо е тази разлика? К1 - 3 т, К2 - 2,СК13 - 2 т,  ДК 5 ДК6 ДК 2 ДК3 по 0,1 т newsm78

А и щом директорките определят свободните места - те ли определят и за кой набор се отнасят т.е. има 20 места в ясла, но тя решава че всички са за набор 2008 примерно и нито едно за набор 2009? Може ли да стане така??

Общи условия

Активация на акаунт