СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 388
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
Ника благодаря! Hug

Пак въпрос - Нещо не мога да ги изчисля тези точки. На първото ми желание пише 10,1 обаче, като гледам в сайта по критерий са 7,4 т + 3 т за първо желание .= 10,4 т Защо е тази разлика? К1 - 3 т, К2 - 2,СК13 - 2 т,  ДК 5 ДК6 ДК 2 ДК3 по 0,1 т newsm78

А и щом директорките определят свободните места - те ли определят и за кой набор се отнасят т.е. има 20 места в ясла, но тя решава че всички са за набор 2008 примерно и нито едно за набор 2009? Може ли да стане така??
Да, може да стане да е само единият набор, миналата година имаше доста такива градини.  Peace
За точките - 10 т. събирате за първо желание, 9 за второ и 8 за трето. За десетите - събирате 0,4 т. но е важно самата градина кои точно ДК е приела да прилага - това можеш да провериш на страницата на самата градина.
В някои градини може да сте с 10.0, а в други с 10.3 например.

# 1 036
  • София
Ника благодаря за разяснението newsm51

# 1 037
  • София
За нищо! Успех ти желая!  Hug

# 1 038
  • София
Момичета, какво стана последно, ще могат ли януарчетата да кандидатстват с предния набор? Реши ли се нещо по този въпрос?

# 1 039
  • София
Момичета , желая на всички успех в класирането - ще ви освободя от коментар, но не и от присъствие   Mr. Green (защото от утре отново работа) . Ще следя темата доколкото ми е възможно и дано се развият нещата благоприятно за всички . Ако съм обидила някого неволно поднасям извиненията си  bouquet , но в темата Страсти споделих моите ... Страсти  bowuu

# 1 040
  • София
Май за първи път пиша в тази тема, макар че постоянно я следя. Исках да споделя три неща:

1. Не ме притесняват децата, които се местят от едно ОДЗ/ЦДГ в друго, след като така или иначе ще освободят своето досегашно място. Ако не началното класиране, за текущите класирания поне би трябвало да се обяви мястото на преместеното дете. Проблемът е дали ще се обяви наистина освободеното място, или ще се запълни с дете, "посочено" от общината;
2. Не намирам за справедливо тази година пак да се нулират всички номера от класациите досега. От миналата година чакам ред за място в яслата за детето си, сега пак всичко наново ли? Но никой от общината не е питал родителите за нулирането - дали да го има, или не;
3. От нещата, към които Ели Х заостря вниманието ни, най-обезпокоително намирам последното

(...) За мен по-голям проблем във връзка с прозрачността е фактът че отрязаха инфото от предходни класирания, а се публикуват само последните. Също така не е указан и броят за всяка група на децата, които са приети по т. 2.2.3 от Правилата. Не е указан и броят на записаните деца с протокол от Комисията във всяка група. Няма функция за кандидатстване на малки набори с по-големи, което е оправдание за записване на три годишни деца с по-голям набор и съответното им прехвърляне в първа група при първа възможност. Тези деца е редно да бъдат от опашките, но предполагам разбирате че не са оттам.
(подчертаването е мое).

# 1 041
Тука съм, чета и следя всички постове. Благодаря на всички за въпросите и отговорите. Получавам така необходимата за мен информация.
Да разведря обстановката с един смешен разговор между мен и майка ми. Само да вмъкна, че се занимавам с озеленяване и аранжиране на градини.  bouquet
Не бях чела по темата няколко дни и, когато влязох видях, че са се натрупали около 20 страници. Започнах да чета... и така до 3.00 ч. сутринта. На другия ден ставам и сънена, и недоспала с подпухнали очи пия кафе. Майка ми влиза и ме пита:
- Защо изглеждаш така - недоспала?
- Четох до 3.00 ч. сутринта.
- О, някое ново интересно четиво, как се казва?
- Казва се " СТРАСТИ - градините в София ".
- Ех, маме тия софииски градини здравето ти взеха!
После се уточнихме кой за кои градини говори.

# 1 042
Здравейте момичета! Пожелавам успех на всички за таз годишното кандидатстване! Някой може ли да ми каже в "Триадица" се строи нова градина знаете ли тя нова ли ще бъде или филиал на 127 златното пате?

# 1 043
Да редно е но само в случай , че въпросното дете напусне ОДЗ-то и освободи място още при първо класиране , а не да си е в бройката и да си пази мястото в ОДЗ  , а и същевременно да се нареди най отпред за ДГ  Wink

Мисля, че има логика и въпреки, че като цяло сме на различни мнения с reniris в случая сме мислим едно и също.
Вие сравнявате 1-та точка на ясленче с 1-та точка на дете от друго ОДЗ или ЦДГ. Ами въобще не е същото защото ясленчето 100% в годината когато има една точка предимство напуска яслата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. А детето от друго ОДЗ/ЦДГ не напуска задължително, а по свое желание. И ако го намирате за справедливо, защо миналата година набор 2007 нямаше 1т. от ясла при кандидатстване в ОДЗ? Защото се прецени, че щом едно дете посещава ясла нека си стой там за да имат шанс и други деца да започнат да посещават желаното от тях ОДЗ (справедливо). А сега изведнъж дайте да създаваме удобства някой да не пътува. Щом искат да кандидатстват наново просто да напуснат сегашното си място и да си кандидатстват, както ясленчето напуска яслата и кандидатства в ЦДГ/ОДЗ.  Peace

Развесели ме   bouquet

# 1 044
  • София
julie.k за местенето на децата така или иначе не се прие тази допълнителна точка, защото дори директорките бяха против.Просто първо не се знае дали наистина ще се обяви свободно място на това на напусналото дете и второ представи си, че твоето детенце чака първо на опашката, обявява се место и изведнъж Ви измества детенце , което ходи на ясла(ДГ) и е получила тази 1 т . за преместване.
Относно второто ти притеснение-и аз съм абсолютно против нулирането на датите на децата, които чакат вече почти година, но това е решено още миналат година преди старта на настоящата кампания.Доколкото разбрах и тук е имало доста полемики.Прави се с оглед на това да имало равенство ама за едни равно, за други по равно според мен.
Да и аз съм твърдо за това да се вижда броя на децата приети при класиранията и съответно броя на децата в съответните групи.

# 1 045
Аз доколкото разбрах от постовете - повечето от вас се притесняват че при възстановяване на точки, децата които де факто се местят ще заемат място от септември, а в същото време директорите няма да имат основание да обявят заемането от тях място за свободно от септември докато детето реално не започне да посещава новата градина.

Т.е. притеснението е че се заменят места за кандидатстване за септември с евентуално места, които ще се освободят като текущи.

Би могло да се поиска, но не знам колко би било изпълнимо, да се запише в Ръководството че деца, които посещават една ДГ и са приети и записани да посещават от септември друга, да обявяват този факт пред директорите към момента на записването. По този начин директорите ще знаят колко деца ще ги напуснат от септември и ще могат да обявят местата за класиране. Но не знам доколко ще се навият защото винаги съществува риска детето да бъде отписано от новата ДГ и да си остане в старата и по този начин да се създадат проблеми едновременно в две ДГ.

А имахме случай в който една директорка беше отписала дете на самотна майка в момента в който майката отишла да я уведоми че от септември се местят в по-удобна ДГ, защото са ги приели там. И без обяснение ги бяха изритали юни месец и жената се чудеше какво да прави сама с детето три месеца.

# 1 046
Здравейте,
Имам следния казус:
Детето ми е набор 2007 (декември)
Съответно имаме 8.1 точки и съответно не успяхме да бутнем на някой да влезем (както 5-6 комшии)
За целта сега детето посещава частна ясла.
Видях че пускат "пробно" класиране за Детска Градина.
На нас по първо желание още ни стои ОДЗ-то което искаме.
Какво се прави. Да сложа ли ДГ на първо място за 8 точки или да чакам да видя дали случайно няма да ме вземат в ОДЗ и после автоматично да ида в ДГ на това ОДЗ.
Не трябва ли и по двете ОДЗ и ДГ да имам +3 точки и където стане.
Защо който се е уредил за ясла веднага продължава за градина?
Аз плащам 2 години на частно. Нека сега ако тях ги извадят от яслата те да плащат 2 години на частно а аз да съм на общинско.
Как да заявя в системата за +1 точка това че детето ми е посещавало ясла? какво излиза? Ако имаш късмет и те приемат общинско +1точка.
Ако си нямаш късмет 5 години си цакаш на частно?
Чудя се дали reniris ще влезе в диалог тук... newsm78 Rolling Eyes
НЕ   Mr. Green- по компетентните ме изпревариха и му отговориха на този татко още първият път като зададе въпроса си  Peace , но лично друго те интересува теб - дали е правилно този татко ( детето де ) да получи точка за частна  ясла  Wink - тук отговора ми е - да - или поне би било честно .
Ясно! Нищо ново под слънцето...

# 1 047

А имахме случай в който една директорка беше отписала дете на самотна майка в момента в който майката отишла да я уведоми че от септември се местят в по-удобна ДГ, защото са ги приели там. И без обяснение ги бяха изритали юни месец и жената се чудеше какво да прави сама с детето три месеца.

Много директорки биха постъпили по същия начин и ще е лудост от страна на родителите сами да си вкарват "автогол". Почти никой няма да обяви, че детето му е прието на друго място. Просто ще го запише и "на есен с песен". По този начин ще се появят десетки освободени места за които само директорките знаят и ще е въпрос на добра воля от тяхна страна да ги пуснат в системата (и то чак септемви-октомври). Получава се така, че в 90% от случаите  при освободено място, няма да влиза дете от чакащите, а дете от "плащащите". И то без никой да разбере.

# 1 048
  • София

Във връзка с темата се сещам и са следния проблем: Неплатено майчинства за дете между 2 и 3 години вече няма. Има само 6 месеца неплатен отпуск за гледане на дете до 8 години... надявам се да не греша. Представям си в каква нужда влизат семейстата след като дечко духне 2 свещички - това ще касае ВСИЧКИ деца! А тава е цяла година (теоретично) преди детето да достигне 3 години за има най-голям шанс да влезе в ДЗ като Първа група детска градина

Всеки родител има по 6 месеца неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 години.
Освен това има натрупани платени отпуски за 2 (или повече) години - това са поне 40 работни дни. С най- голяма вероятност - 60.
И неплатен отпуск в размер на 30 раб. дни годишно, който се води за трудов стаж.
Това е... ако ви се харесва.
Аз не си го представям, понеже съм така от края на Юни.

# 1 049
2. Не намирам за справедливо тази година пак да се нулират всички номера от класациите досега. От миналата година чакам ред за място в яслата за детето си, сега пак всичко наново ли? Но никой от общината не е питал родителите за нулирането - дали да го има, или не;
И за мен нулирането е най-несправедливото в системата. Добре имаме малко точки 8.1(в нашия район не дават .1 за местоживеене), няма как да се променят тия точки пусти. Ама сега все пак трябва да има ред, все пак имаме право на ясла, детска градина.. някога!

Общи условия

Активация на акаунт