СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 388
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 1 125
изкуших се да се вклиуча  Mr. Green
ИМА  как да се разпределят по квартали нещата - ако всеки в името на детето си се бе регистрирал по ПОСТОЯНЕН АДРЕС  и да се махне настоящ - само така може и тогава ... всеки щеше да си е в квартала където живее ... еее неудобно ще е за някои бизнес дами които кандидатстват по месторабота , но те са по малко от нас простосмъртните - дали ме разбрахте  newsm78 или е проблем да отидете до общината където живеете и кандидатствате  за ДГ да се регистрирате - Благодаря за вниманието  bowuu!
Няма начин  Wink, защото не всички квартали имат градини и училища. Любимият ми пример - Манастирски ливади 1 и 2, нямат никаква инфраструктура (те и улици нямат) и натоварват безобразно Борово и Г.Делчев.
По тази причина и Общината се бори със зъби и нокти срещу критерии "близост до градината", защото тогава лъсва колко не си е свършила работата.

# 1 126
О, не ! Нека сме на ясно - тези дето не са кандадатствали за миналата година не са го направили за да  ДАДАТ ПОВЕЧЕ ШАНС НА ДРУГИТЕ! Напривили са го, защото НЕ СА ИМАЛИ НУЖДА ЗА СЕБЕ СИ!  Това, че от този факт другите били имали по-голвм шанс - ми то си е просто следствие на липсата на конфликт на интереси!

Аз припомням аргументите. Права си че не са кандидатствали по тази причина, но реално със своето действие СА дали по-голям шанс на останалите.

Както и да е - поставила съм го като въпрос на последната група защото съм наясно с настроенията. Отговорът го знаете. Помолих поне да публикуват точна и ясна аргументация по въпроса защо не се запазват датите на кандидатствалите миналата година.

За мен въпросът остава спорен, както и това което Ели е написала за де факто текущия характер на групите в ОДЗ. Има родители които подкрепят едни аргументи, има родители които подкрепят други. В такава ситуация обикновено спорът се решава от трета страна, както и на практика се получава.

# 1 127
Сислава, влизаме в спора за родените първата половина и родените втората половина на годината и факта че първите биха имали по-голям шанс защото първи ще кандидатстват когато си вземат ЕГН-то примерно.

Ако за начало на кандидатстването се приеме, примерно навършване на 10 месеца на детето (от която възраст,май, приемат в яслите) и от там нататък чакаш в списъка. Всеки след теб ще е чакал по-кратко време - редно в ти да влезеш пръв. И това, при положение, че в ясленските групи се приемат деца не кампанийно, а по навършена възраст - защо изобщо яслите да се водят от правилото Учебна година? newsm78
После за напускане на яслите да не се гледа възрастта на детето (3 г.) а да става с разпускане на групата към септември.

# 1 128
Тук според мен има двоен стандарт. Може да се появи нужда от градина когато детето ти е на 4г. (при породените често е така) обаче тогава отиваш най-накрая на опашката, не съм чула някой да мрънка срещу това. Никой не нулира при по-големите.

Не е двоен стадарт, просто 2005 набор кандидатстват по стария регламент, и ако някоя майка е решила да кандидатства сега, ще трябва да изчака Н-брой деца да се изредят от списъка, за да има шанс за нейното дете...това е несправедливо, затова и за по-малките набори бе приет друг регламент, точно за да имат всяка година, всички деца, един и същ шанс за класиране /тук не включвам социалните критерии, според мен е задължително да имат преимущество/.
Двоен е защото тази година няма да нулират и 2006 пък те са по-новия регламент. Т.е. регламентите нямат никакво значение. Нулират новите групи - да ама нова група в ОДЗ за 2007 набор няма да има. То в същото ОДЗ и за 2008 няма да има нова група, я отпуснат по 5, 6 бройки я не.
Нови групи на практика ще има за 2009 в ОДЗ и за 2007 в ЦДГ и само там, според мен, трябва да има нулиране, всички други са си текущи.
Както и да е ненужен спор Wink.

# 1 129
Тук според мен има двоен стандарт. Може да се появи нужда от градина когато детето ти е на 4г. (при породените често е така) обаче тогава отиваш най-накрая на опашката, не съм чула някой да мрънка срещу това. Никой не нулира при по-големите.

Не е двоен стадарт, просто 2005 набор кандидатстват по стария регламент, и ако някоя майка е решила да кандидатства сега, ще трябва да изчака Н-брой деца да се изредят от списъка, за да има шанс за нейното дете...това е несправедливо, затова и за по-малките набори бе приет друг регламент, точно за да имат всяка година, всички деца, един и същ шанс за класиране /тук не включвам социалните критерии, според мен е задължително да имат преимущество/.
Двоен е защото тази година няма да нулират и 2006 пък те са по-новия регламент.

Защо да не го нулират? Нали са по същия регламент?

# 1 130
Кати, няма как да се разпределят по квартали нещата  Peace

Aннa[/b], удобството по местоживеене и сега е само условно.
[/color]
изкуших се да се вклиуча  Mr. Green
ИМА  как да се разпределят по квартали нещата - ако всеки в името на детето си се бе регистрирал по ПОСТОЯНЕН АДРЕС  и да се махне настоящ - само така може и тогава ... всеки щеше да си е в квартала където живее ... еее неудобно ще е за някои бизнес дами които кандидатстват по месторабота , но те са по малко от нас простосмъртните - дали ме разбрахте  newsm78 или е проблем да отидете до общината където живеете и кандидатствате  за ДГ да се регистрирате - Благодаря за вниманието  bowuu!

Избраният от теб цитат е отговор към Кати, която предложи да има отделни няколко градини само по социални критерии и в другите всички да кандидатстват на общо основание, без никакви предимства. Коментара ти не се връзва  Wink
Ако ти можеш да си позволиш да не работиш и се наричаш простосмъртна - евала. Но моите впечатления са, че повечето майки тук имат нужда и искат да работят. Така, че всички ние "бизнесдамите" коите си изкарваме прехраната работейки също имаме нужда от ДГ за децатата си.

П.С. Не визирам себе си. Имам си жилище, сменила съм си личната карта навремето и кандидатствам в градините до дома ми, защото ми е по-удобно. Но ако с мъжа ми работехме до 18.30 щях да предпочета да кандидатствам по месторабота.

# 1 131
О, не ! Нека сме на ясно - тези дето не са кандадатствали за миналата година не са го направили за да  ДАДАТ ПОВЕЧЕ ШАНС НА ДРУГИТЕ! Напривили са го, защото НЕ СА ИМАЛИ НУЖДА ЗА СЕБЕ СИ!  Това, че от този факт другите били имали по-голвм шанс - ми то си е просто следствие на липсата на конфликт на интереси!

Аз припомням аргументите. Права си че не са кандидатствали по тази причина, но реално със своето действие СА дали по-голям шанс на останалите.

Ако този ангумент го приемат за основателен - много зжалко а "умните глави"!.... Все едно аз да чакам на някаква опашка, примерно за хляб, и в един момент някой да дойде и да иска да се нареди с мен или пред мен с обяснението "Не дойдох по-рано, щото не бях гладен. И понеже мен ме е нямало, ти си имала повече шанс вече да си си купила хляб! Плащай ми сега за тоя шанс, като ме пуснеш пред теб!"

# 1 132
Двоен е защото тази година няма да нулират и 2006 пък те са по-новия регламент. Т.е. регламентите нямат никакво значение. Нулират новите групи - да ама нова група в ОДЗ за 2007 набор няма да има. То в същото ОДЗ и за 2008 няма да има нова група, я отпуснат по 5, 6 бройки я не.
Нови групи на практика ще има за 2009 в ОДЗ и за 2007 в ЦДГ и само там, според мен, трябва да има нулиране, всички други са си текущи.

Ели, в ОДЗ-то до нас ще откриват нова група за набор 2007 (едната новооткрита за този набор се напълни само с деца 10+). Та ето след като всички връзкари влязоха дойде и моя ред. Ако открият групата без нулиране на датите сме вътре 100%. Но е ясно, че няма как да се случи поне не за тази година, но пък за тази година може да се избегне поне да се пълнят групите само с фалшиви 10+  Peace

# 1 133
  • София
изкуших се да се вклиуча  Mr. Green
ИМА  как да се разпределят по квартали нещата - ако всеки в името на детето си се бе регистрирал по ПОСТОЯНЕН АДРЕС  и да се махне настоящ - само така може и тогава ... всеки щеше да си е в квартала където живее ... еее неудобно ще е за някои бизнес дами които кандидатстват по месторабота , но те са по малко от нас простосмъртните - дали ме разбрахте  newsm78 или е проблем да отидете до общината където живеете и кандидатствате  за ДГ да се регистрирате - Благодаря за вниманието  bowuu!
Няма начин  Wink, защото не всички квартали имат градини и училища. Любимият ми пример - Манастирски ливади 1 и 2, нямат никаква инфраструктура (те и улици нямат) и натоварват безобразно Борово и Г.Делчев.
По тази причина и Общината се бори със зъби и нокти срещу критерии "близост до градината", защото тогава лъсва колко не си е свършила работата.
ааа това било  Thinking ми да им дава служебна бележка за определени райони тогава , НО  да има някакъв ред , че в нашата ДГ има сигурни 3 деца от района и всички останали са от друг район само защото примерно ДГ се води елитна и ... има басейн -поне  да включат задължително  в  ДГ  ПС Peace ДК3. Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони)  като ДК
така поне минимално предимство ще имат децата от района  било то и  с 0.1 т.
Party!!!!!

# 1 134

Ели, в ОДЗ-то до нас ще откриват нова група за набор 2007 (едната новооткрита за този набор се напълни само с деца 10+). Та ето след като всички връзкари влязоха дойде и моя ред. Ако открият групата без нулиране на датите сме вътре 100%. Но е ясно, че няма как да се случи поне не за тази година, но пък за тази година може да се избегне поне да се пълнят групите само с фалшиви 10+  Peace
Надявам се да не те разочаровам много - ако на опашката се появи и дете с повече точки от теб, датата ти няма да го измести.
Не забравяй децата, идващи от самостоятелни ясли (дето даже ще имат и доп. точка). Дано успеете!

# 1 135
Здравейте
за съжаление аз само със запис, че съм ви изпуснала Sad
А май има доста нови неща Sad

# 1 136
  • София

Избраният от теб цитат е отговор към Кати, която предложи да има отделни няколко градини само по социални критерии и в другите всички да кандидатстват на общо основание, без никакви предимства. Коментара ти не се връзва  Wink
Ако ти можеш да си позволиш да не работиш и се наричаш простосмъртна - евала. Но моите впечатления са, че повечето майки тук имат нужда и искат да работят. Така, че всички ние "бизнесдамите" коите си изкарваме прехраната работейки също имаме нужда от ДГ за децатата си.

П.С. Не визирам себе си. Имам си жилище, сменила съм си личната карта навремето и кандидатствам в градините до дома ми, защото ми е по-удобно. Но ако с мъжа ми работехме до 18.30 щях да предпочета да кандидатствам по месторабота.
Аха разбрах те и ако вероятно работиш на центъра  и имаш  ...10+т. ( по една или др. причина) и искаш там ДГ  за детето си просто , че ти е по удобно - ние от центъра ще кандидатстваме ... на драго сърце в Люлин - ок
п.п. ДГ би трябвало ( но зная , че не е така ) да работят до 19:00 или 19:30 ч.

# 1 137
Ако за начало на кандидатстването се приеме, примерно навършване на 10 месеца на детето (от която възраст,май, приемат в яслите) и от там нататък чакаш в списъка. Всеки след теб ще е чакал по-кратко време - редно в ти да влезеш пръв. И това, при положение, че в ясленските групи се приемат деца не кампанийно, а по навършена възраст - защо изобщо яслите да се водят от правилото Учебна година? newsm78
После за напускане на яслите да не се гледа възрастта на детето (3 г.) а да става с разпускане на групата към септември.

Тогава, ако правилно те разбирам, при недостиг то места за 60-80%, в яслените групи ще влязат само деца родени първо тримесечие, които първи навършват 10 м. Тогава, съвсем логично, ще възроптаят родителите на деца родени в края на годината.

И все пак не мисля че примерът с опашката за хляб е идентичен с кандидатстването в ДГ. Ако на всеки му се каже изрично че ако сега не се нареди, после задължително ще бъде на опашката, и да не е гладен - със сигурност ще се нареди.

Пак казвам - аз в случая не мога да приема че има надделяващи аргументи в едната или в другата посока. И едните и другите родители са си в правото, но кои са по-прави ми е много трудно да определя за себе си.

# 1 138
  • София
Ели тук възниква моят основен въпрос - защо не е било казано изрично това миналата година, така сега нямаше да има обидени, ощетени и т.н.т. Няма логика ако е, за да не се редяли всички, защото по тази логика, когато вече се знае, че догодина ще е пак така ще има големи опашки.

# 1 139
Надявам се да не те разочаровам много - ако на опашката се появи и дете с повече точки от теб, датата ти няма да го измести.
Не забравяй децата, идващи от самостоятелни ясли (дето даже ще имат и доп. точка). Дано успеете!

Децата с много точки вече ги приеха - 20 броя с 10+. Дори да дойдат още 20, пак сме вътре, но това няма да се случи, защото датите се нулират и следващия изтеглен случаен номер едва ли ще е толкова малък. И ние ще имаме точка от ясла, но аз съм реалист и знам, че 10+ точки са повече от 9. Така, че мога само да се надявам, на малък номер  Wink

Аха разбрах те и ако вероятно работиш на центъра  и имаш  ...10+т. ( по една или др. причина) и искаш там ДГ  за детето си просто , че ти е по удобно - ние от центъра ще кандидатстваме ... на драго сърце в Люлин - ок
п.п. ДГ би трябвало ( но зная , че не е така ) да работят до 19:00 или 19:30 ч.
Ами истината е, че ако се виждат от къде са 10+ точки едва ли ще има повече от 2-3 деца, които да ги имат. Всъщност ти искаш да приемат твоето дете в ДГ до вас за да ти е по-удобно, но категорично отказваш другите да претендират за удобство и да кандидатстват по месторабота.  Rolling Eyes Не ме разбираи погрешно - и аз като теб кандидатствам за градина до дома ми, но пак ти казвам, че ако работех до късно единствения ми шанс щеше да е кандидатствам по месторабота. Нали това е смисъл на градините. Някой (държавата) да се грижи за детето докато ти работиш за да платиш данъци и да се погрижиш за държавата. Нормално е да се мисли за работещите  Peace
Друг е въпроса, защо някои се грижат за държавата, а тя отказва да се погрижи за децата им...  Confused Това е трагедията, а не че хората кандидатстват по месторабота  Tired

Общи условия

Активация на акаунт