СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 358
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София

Пак си задавам въпроса към потдържащите запазване на опашките. Какво става с новокандидатстващите (примерът тази година е за набор 2007, които кандидатстват за ЦДГ)?
Или ще искате отделен регламент за едните и другите, което сами разбирате доста ще утежни и без това неясната на моменти система.

Няма как да си запазим местата по опашките, защото сега кандидатстваме за друго нещо - миналата година сме кандидатствали за една група, а сега за друга. Т.е. няма нищо общо с миналата година (освен нервите и чакането). Как да ни се пази ред за нещо за което не сме кандидатствали миналата година  newsm78 Щеше да е логично да се запази реда, ако миналата година беше разрешено да кандидатстваш за група, която ще посещаваш след две години. Примерно да можех да кандидатствам направо за детска градина с идеята като ми дойде реда, детето ми да е пораснало и да му е време да тръгва на градина. А сега ако се запази реда, как да приемат детето ми което трябва да е в градина  в яслената група за която съм кандидатствала преди  Wink
Aми точно това имам предвид, трябва да се анулират всички опашки и класирането да стане отново, защото иначе трябва да се прави нов регламент за различните набори. Peace Това се опитвам да обясня на тези, които искат запазване на миналогодишните им места по опашките.

# 1 111
Мерси. Пак аз да питам,че нещо не съм в час. Ако едното дете посещава детска,а другото предстои записване в същото ОДЗ, но през март 2011 какъв шанс имаме?Мерси предварително.

Как така определи точната дата за записване на детето  newsm78 Новоприетите започват септември, а тези приети на текущо класиране малко след самото класиране. Кажи кой набор е детето, което още не е прието за да сме ти по-полезни  Peace
2009 набор е.Мерси.

# 1 112
О, НЕ! КАТЕГОРИЧНО НЕ!
Не знам защо така си ме разбрала - имам тредвид, че при равни други условия дете кндидатстващо за ДЗ още от миналата година да има известно предимство пред тези, дето ще се включат в новата кампания от сега. (Под равни други условия, имам предвид равен бал точки). Всъщност, както си въври системата от миналата година - нали тези, които се включват по-късно получават по-късна дата. Ето това да се запази, без да се прави нулиране на входящата дата.

Само да припомня че имаше такова предложение и за миналата година. На децата които чакат по опашки от 2008 г. да се дава допълнителна точка. Тогава имаше несъгласие от страна на другите родители, които пък смятаха че с това че не са кандидатствали са дали по-голям шанс на останалите. Също като аргумент беше и това че родители, кандидатстващи по-отрано имат някакъв шанс всяка година, докато тези които са решили да кандидатстват по-късно не са имали такъв.

В общи линии - голяма драма. Решението беше че ако се нулират дати всяка година би било по-удачно. Типичен пример на казус в който няма удовлетворяващо и справедливо за всички решение.

# 1 113

Ари, ако си на 5-то място в градина с обявени 5, така имаш поне шанс да получиш ново число с 01...
[/color]

Кати, ако се запазят датите от миналата година (хипотетично), мисля, че шансът се увеличава в пъти защото ще се обявят много свободни места, а всички кандидатстващи тази година за пръв път ще се отзад на опашката. Тоест и с големи числа, конкуренцията ще е малка, а местата повече.

Да но ако миналата година бяха обявили че датите се запазват и няма да има нулиране, по опашките сега щеше да има доста повече деца, респективно значително по-нисък шанс.

Разбирам огорчението на родителите които чакат от една година. Но бих разбрала и родител който резонно ще попита защо не е бил информиран своевременно че датите няма да се нулират и така е пропуснал своя шанс.
Аз също съм склонна да се съглася, че по-честно е да няма нулиране за всяка нова кампания. Това, че ще има излъгани, че от по-рано е било прието това нулиране - ами смятам го за нормално (не и справедливо) докато системата е в ход на подобряване. Почти всеки пати от тези несъвършенства, но все пак една промяна към по-малко ощетени за напред  е за предпочитане пред това да запазваме дадена дума, която сега отчитаме за недообмислена.

Тоест ти предлагаш отново да се кандидатства по време, както през 2008 година ли?
О, НЕ! КАТЕГОРИЧНО НЕ!
Не знам защо така си ме разбрала - имам тредвид, че при равни други условия дете кндидатстващо за ДЗ още от миналата година да има известно предимство пред тези, дето ще се включат в новата кампания от сега. (Под равни други условия, имам предвид равен бал точки). Всъщност, както си въври системата от миналата година - нали тези, които се включват по-късно получават по-късна дата. Ето това да се запази, без да се прави нулиране на входящата дата.

Ами че то и тогава имаха някои прослойки предимство, а останалите без предимство се редяха по време...и така завинаги...и родителите масово не бяха съгласни, защо да се връщаме отново пак там?

# 1 114
2. Не намирам за справедливо тази година пак да се нулират всички номера от класациите досега. От миналата година чакам ред за място в яслата за детето си, сега пак всичко наново ли? Но никой от общината не е питал родителите за нулирането - дали да го има, или не;

Да, но ако си в позицията на Ария - кандидатствала от... не знам кога си, но детето ти е получило навсякъде числа, започващи със 7 , 8 и 9 от рандомизатора, вероятно ще имаш друго мнение по въпроса... с което просто казвам, че повечето монети имат по поне 2 страни.

След като критерия Време съществува в системата, защо е нужно изобщо да се изчистват старите дати? Всеки влиза в системата КОГАТО му се появи нужда от ДЗ! Няма значение кой за какво кандидатства - за ясла ли за градина ли. С Времето се мери ДАВНОСТТА на НУЖДАТА на даден кандидат изобщо.
Нека с предимство си остане Критерия РАЗМЕР на НУЖДАТА пред ДАВНОСТ на НУЖДАТА (в смисъла на класиране пъврво по точки и после по дати), но Давността да не се изчиства периодично.
Ето и един конкретен пример за ощетяване при нулирането:
Например - аз съм регистрирана от май 2009, друг се регистрирал през октомври 2009, и като се нулират датите за 2010, ще излезеи, че онзи от октомври се изравнява с мен!

# 1 115

Пак си задавам въпроса към потдържащите запазване на опашките. Какво става с новокандидатстващите (примерът тази година е за набор 2007, които кандидатстват за ЦДГ)?
Или ще искате отделен регламент за едните и другите, което сами разбирате доста ще утежни и без това неясната на моменти система.

Няма как да си запазим местата по опашките, защото сега кандидатстваме за друго нещо - миналата година сме кандидатствали за една група, а сега за друга. Т.е. няма нищо общо с миналата година (освен нервите и чакането). Как да ни се пази ред за нещо за което не сме кандидатствали миналата година  newsm78 Щеше да е логично да се запази реда, ако миналата година беше разрешено да кандидатстваш за група, която ще посещаваш след две години. Примерно да можех да кандидатствам направо за детска градина с идеята като ми дойде реда, детето ми да е пораснало и да му е време да тръгва на градина. А сега ако се запази реда, как да приемат детето ми което трябва да е в градина  в яслената група за която съм кандидатствала преди  Wink
Напротив - и миналата година и тази и може и следващата все за едно нещо кандидатстваш - ЗА ВЛИЗАНЕ В СИСТЕМАТА (Дали за ясла, дали за градина и коя група - това са подробности, налагани от делението по възраст на децата)

# 1 116
  • София
2. Не намирам за справедливо тази година пак да се нулират всички номера от класациите досега. От миналата година чакам ред за място в яслата за детето си, сега пак всичко наново ли? Но никой от общината не е питал родителите за нулирането - дали да го има, или не;

Да, но ако си в позицията на Ария - кандидатствала от... не знам кога си, но детето ти е получило навсякъде числа, започващи със 7 , 8 и 9 от рандомизатора, вероятно ще имаш друго мнение по въпроса... с което просто казвам, че повечето монети имат по поне 2 страни.

След като критерия Време съществува в системата, защо е нужно изобщо да се изчистват старите дати? Всеки влиза в системата КОГАТО му се появи нужда от ДЗ! Няма значение кой за какво кандидатства - за ясла ли за градина ли. С Времето се мери ДАВНОСТТА на НУЖДАТА на даден кандидат изобщо.
Нека с предимство си остане Критерия РАЗМЕР на НУЖДАТА пред ДАВНОСТ на НУЖДАТА (в смисъла на класиране пъврво по точки и после по дати), но Давността да не се изчиства периодично.
Ето и един конкретен пример за ощетяване при нулирането:
Например - аз съм регистрирана от май 2009, друг се регистрирал през октомври 2009, и като се нулират датите за 2010, ще излезеи, че онзи от октомври се изравнява с мен!

202uu

# 1 117
sisislava това така или иначе няма как да стане за тази година поне, тъй като явно ще си остане регламента от миналата година. За следващата учебна година може да се мисли над това, въпреки че аз се съмнявам колко ще бъде "прегърната" идеята отново фактор "време" да е водещия...за по-голямата част от децата, с 8 точки.

# 1 118
Сислава, влизаме в спора за родените първата половина и родените втората половина на годината и факта че първите биха имали по-голям шанс защото първи ще кандидатстват когато си вземат ЕГН-то примерно.

Проблемът е че хората влизат в системата не когато им се появи нужда от ДЗ, а при първия възможен случай, т.е. стигаме до горното при най-малките ако се приеме че датата е определяща. Ако нямаше сериозен недостиг и съответно психологическа нагласа че ако не побързат родителите ще си изпуснат шанса, давността би била ОК.

# 1 119
О, НЕ! КАТЕГОРИЧНО НЕ!

Само да припомня че имаше такова предложение и за миналата година. На децата които чакат по опашки от 2008 г. да се дава допълнителна точка. Тогава имаше несъгласие от страна на другите родители, които пък смятаха че с това че не са кандидатствали са дали по-голям шанс на останалите. Също като аргумент беше и това че родители, кандидатстващи по-отрано имат някакъв шанс всяка година, докато тези които са решили да кандидатстват по-късно не са имали такъв.

В общи линии - голяма драма. Решението беше че ако се нулират дати всяка година би било по-удачно. Типичен пример на казус в който няма удовлетворяващо и справедливо за всички решение.

Обаче част от опашките се запазват  Wink, всички по-големи от 2006 включително. Защо за 2007 за ОДЗ да има нулиране като няма да има сформиране на нова група, а и в голямата си част изобщо няма да има обява на нови места. Те са си на практика текущи класирания.
Няма разлика между тях и 2 ра група 2006 в същото ОДЗ или в кое да е ЦДГ. Защо за едните има нулиране, а за другите няма?

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 12:43 от .Ели.

# 1 120
О, НЕ! КАТЕГОРИЧНО НЕ!

О, не ! Нека сме на ясно - тези дето не са кандадатствали за миналата година не са го направили за да  ДАДАТ ПОВЕЧЕ ШАНС НА ДРУГИТЕ! Напривили са го, защото НЕ СА ИМАЛИ НУЖДА ЗА СЕБЕ СИ!  Това, че от този факт другите били имали по-голвм шанс - ми то си е просто следствие на липсата на конфликт на интереси!

# 1 121
Тук според мен има двоен стандарт. Може да се появи нужда от градина когато детето ти е на 4г. (при породените често е така) обаче тогава отиваш най-накрая на опашката, не съм чула някой да мрънка срещу това. Никой не нулира при по-големите.

# 1 122
Хей, а има и такива, които се редим от февруари 2008 г. и още не ни е дошъл редът, ама и никой не ни го признава! Те, децата ни минаха вече един "полу-образователен" етап....   Mr. Green

За Златното пате, разбрах, че първа група за 2010 -2011 г. ще се помещава в блок! Миналата година новите са били в сградата на градината.

# 1 123
  • София
Кати, няма как да се разпределят по квартали нещата  Peace

Aннa[/b], удобството по местоживеене и сега е само условно.
[/color]
изкуших се да се вклиуча  Mr. Green
ИМА  как да се разпределят по квартали нещата - ако всеки в името на детето си се бе регистрирал по ПОСТОЯНЕН АДРЕС  и да се махне настоящ - само така може и тогава ... всеки щеше да си е в квартала където живее ... еее неудобно ще е за някои бизнес дами които кандидатстват по месторабота , но те са по малко от нас простосмъртните - дали ме разбрахте  newsm78 или е проблем да отидете до общината където живеете и кандидатствате  за ДГ да се регистрирате - Благодаря за вниманието  bowuu!

# 1 124
Тук според мен има двоен стандарт. Може да се появи нужда от градина когато детето ти е на 4г. (при породените често е така) обаче тогава отиваш най-накрая на опашката, не съм чула някой да мрънка срещу това. Никой не нулира при по-големите.

Не е двоен стадарт, просто 2005 набор кандидатстват по стария регламент, и ако някоя майка е решила да кандидатства сега, ще трябва да изчака Н-брой деца да се изредят от списъка, за да има шанс за нейното дете...това е несправедливо, затова и за по-малките набори бе приет друг регламент, точно за да имат всяка година, всички деца, един и същ шанс за класиране /тук не включвам социалните критерии, според мен е задължително да имат преимущество/.

Общи условия

Активация на акаунт