СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 56 277
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Практиката показва, че и "практичната" тема се встрастява бързо.
Преди Плодовата Фея пускаше теми само за обсъждане на правилата.
Не по- малко страстни бяха, общо взето.

# 1 216
Ти съгласна ли си с това, че има начин разходите за 1 място в яслата не са по-големи от дори минималната работна заплата в България? Ако ДА, това е определящото. Аз съм го виждала този вариант да функционира - е не знам как точно го правят и колко им струва, но факт е, че не изпускат ползата от всяко дете влязло в групата когато родителите му решат то да влезе. Разбира се, става дума за чужбина. Но фактът, че се правя си е факт. И там учебната година почва от есента и накуп разпускат много деца, но чакаши за влизане реално няма през годината.
Както и да е - много на далече стигнаха мечти ми за момента...

Не са много хората, които биха дали 240 - или само малко повече - лв. за удоволствието детето им да посещава държавна ясла.
Дори и аз не съм сред тях - а бях сред хората, предположили необходимостта от най- високата такса (имаше такава анкета, ако помните) - 100 - 150 лв... Така че - повечето потребители тук изобщо не мечтаят да плащат минималната работна заплата в България за издръжката на детето си в ясла. Независимо дали е възможно или не.
Прочее, при схемата, при която групите са пълни - и има чакащи - цената на издръжката е о/о минималната работна заплата в Бг. Ако се допусне средно 70% "неокомплект" цената ще достигне ... ами, о/о 50 ПЪТИ МРЗ.

Кати, пак ти казвам - вариантът работи практически. Проблемът  той да е не възможен в България идва от управлението в страната ни в много посоки, също и от нагласата на цялото общество за промяна... Затова последно написах, че мечтите ми отидоха много далеч... Нейсе - отказвам се от спора. Не държа чак толкова упорито да те убеждавам.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 15:04 от sisislava

# 1 217
Момичета,... тук сме пет мами които дават противоречиви  собствени мнения и пет други които само следят темата , това е много малка частица от всички които ще кандидатстват , така ,че колкото и да коментираме ,каквото и да е било няма да променим нещата - разбрахме , че критериите няма да се променят поне за сега, така че е безсмислено да влизаме в спорове кои крив и кои прав , НО нека всяка една от нас погледне нещата около себе си и направи всичко възможно да приемат детето й , другите чиито деца са вече приети да се въздържат от коментари с които сипват сол в раните  на чакащите - ако могат да помогнат със съвет - да , но да коментират кое е редно и кое не е след като вече са решили проблема си е най - малко недостойно. Този път наистина обещавам , че се включвам за последно в темата поне до ... 01.03 – обявяване на свободните места в ИСОДГ - Ще кандидатствам почтено , но ако бъда елиминирана непочтено този път ще си търся правата   bouquet!
Съветът ти за решаване на проблемите по единично, се надявам обективно мислещите тук да подминат със снизхождние (всеки има  право да се изказва, все пак)!
Ако аз съм си решила проблема, то не значи че трябва да си мълча за нередностите, през които съм минала, които виждам за другите в момента, предвиждам друг да се сблъска с тях за напред! ... Въпрос на гражданска позиция, мисля!
Колкото до това, че за предстоящата кампания нещата едва ли ще се променят - това също не е причина да спрем разсъжднията си в посока подобряване на системата. Единия от смислите на този форум е именно това!
следя от известно време темата и ви се чудя как може да нападате като зверове един човек които си дава мнението та нали за това е форум всеки да сподели проблеми и вълнения ,страсти - на мен ми допадат постовете на ренирис и даже съм и привърженик  на идеите и и предложения, много е точна и конкретна  в мненията си ,но напоследък превърнахте темата на стадо и като тръгне един в една посока всички тръгват по него , независимо дали е прав или не - в мнението си не визирам  тези които се включват с компетентно мнение  макар и от време на време , но всички останали не зле да си дадете почивка , че много глупости изписахте .
нито вие нито някои друг може да си реши проблемите във форума - проблемите се решават от много по грамотни хора така , че и това всеки да се спасява по единично също ми хареса .
charitta, добре дошла!
Понеже цитираш моя отговор на постинга на reniris, наистина ли смяташ, че съм я нападнала ката звяр? А може би по-добре е да попитам какво разбираш под нападане като звяр... В моя текст (а, смея да твърдя и във всичките ми постинги) може да се намери само личното ми виждане към конкретни въпроси, невключващи личността на reniris (или на който и да е друг)... А това, че мнението ми е противоположно с нейното - мисля, че е нормално, а не зверско. Просто хората сме различни и виждаме нещата по различен начин, заради което съществува и дискусията във форума. Не разбирам какво общо със зверовете намираш тук...
Колкото до това кой колко е по-грамотен от друг,  може да се определи само ако наистина конкретно се познават нивата на грамотност на тези, които се сравняват. Ти сигурна ли си, че ги познаваш до толкова конкретно??

Сиси, мила, нима не виждаш - един и същи човек е писал постовете на reniris charitta. Няма как различни хора да имат до толкова сходен тромав стил... и да правят едни и същи граматически грешки.

Имам изкривеното усещане, че без да разбера съм се озовала в ДИС...

Честно да ти кажа, мина ми през ума възможността за Псевдо-привърженик, но понеже нямах сигурни доказателства, а само съмнения, реших че не ми пречи да участвам в диалог и с двата ника... Щом на човека отсреща така му е нужно, за мен няма проблем. Опитвам се да бъда толерантна към всички - и нормални, и странни, и т.н.
 wavey

# 1 218
  • гр.София
 Цитат от вчерашния в."19минути" (статия-репортаж за гласуването на соф. бюджет в СО)

Фандъкова подчерта също,че разкриването на нови места в ДГ остава приоритет на общината.
 Към момента за 1 -ва група чакат 1450 деца,за 2-ра -1020 ,за 3 и 4-та няма чакащи,каза пред съветниците кметът.

Бърз поглед върху градините в Оборище-пред всяка от тях чакат по поне 15 деца за горните групи.

# 1 219
Цитат от вчерашния в."19минути" (статия-репортаж за гласуването на соф. бюджет в СО)

Фандъкова подчерта също,че разкриването на нови места в ДГ остава приоритет на общината.
 Към момента за 1 -ва група чакат 1450 деца,за 2-ра -1020 ,за 3 и 4-та няма чакащи,каза пред съветниците кметът.

Бърз поглед върху градините в Оборище-пред всяка от тях чакат по поне 15 деца за горните групи.

Какво означава, че за първа група чакат 1450 деца?  newsm78
Все си мисля, че само на опашката за 80 ОДЗ - набор 2007 - има 500 деца, които реално си чакат за първа градинска група....

# 1 220
Към момента за 1 -ва група чакат 1450 деца,за 2-ра -1020 ,за 3 и 4-та няма чакащи,каза пред съветниците кметът.[/i]
Бланк, а има ли информация колко ще бъдат свободните места за 1-ва група, набор 2007 за ДГ?

# 1 221
  • София

Тази жена отдавна е загубила доверието ми  Crossing Arms

# 1 222
  • София

Много ме съмнява тази информация.Как ли пък решиха, че за по-горните набори няма чакащи.Да разбрах, че май тук никй не включва яслените групи, а само градинските.А децата до 3 г. - да се оправят както могат.Тях никой не ги брои май. ooooh!

# 1 223
Според мен Фандъкова трябва да последва примера на Румяна Желева и да си подаде оставката. Вече не е жалка, ами направо смешна!

# 1 224
  • София

Много ме съмнява тази информация.Как ли пък решиха, че за по-горните набори няма чакащи.Да разбрах, че май тук никй не включва яслените групи, а само градинските.А децата до 3 г. - да се оправят както могат.Тях никой не ги брои май. ooooh!

Не че искам да защитавам някого, но бърз преглед на секцията "свободни места" в ИСОД показва:
родени 2004 - 216места, като 16 от тях за район младост, 14 район изгрев, 31 район сердика, 26 район подуяне...
подобно е и за набор 2003, иначе по всички градини има опащшки и за тези набори, дори и в съседноите градини в съответните райони...

Аз наскоро ги гледах и си мислих, че ако за ясла и 1 група не ни огрее като пораснем ще има места, явно  Whistling

# 1 225
  • гр.София
 Е,то е ясно,че става дума за сегашната 1-ва група, 2006 набор.( 1450 деца)

Ако каже,колко чакат от 2007, 2008 и 2009 -може да се наложи да си хвърли оставката.

Но не забравяйте,че приоритет са 3игодишните (за откриване на нови места). С което съм съгласна. Но кога ще помислят и за 2 -годишните,чиито майки приключват с майчинството си?

# 1 226

Какво означава, че за първа група чакат 1450 деца?  newsm78
Все си мисля, че само на опашката за 80 ОДЗ - набор 2007 - има 500 деца, които реално си чакат за първа градинска група....
Не твърдя че Кметицата е права, но от списъците на чакащите за ДЗ в ИСОДГ не може да се прецени реалния брой чакащи за София, защото имената на децата участват в тези списъци толкова пъти, в колкото ДЗ кандидатстват

# 1 227
  • Sofia
Кати, айде спри се малко де!
На всяка страница сто хиляди от твоите сини постинги, на които някой надъъълго и нашироко отговаря и нищо съществено, само предъвквате едно и също. Влизам да прочета нещо, което би могло да ми е важно за кандидастването, но не! Изморихме се от вашите брътвежи!

# 1 228
Момичета,... тук сме пет мами които дават противоречиви  собствени мнения и пет други които само следят темата , това е много малка частица от всички които ще кандидатстват , така ,че колкото и да коментираме ,каквото и да е било няма да променим нещата - разбрахме , че критериите няма да се променят поне за сега, така че е безсмислено да влизаме в спорове кои крив и кои прав , НО нека всяка една от нас погледне нещата около себе си и направи всичко възможно да приемат детето й , другите чиито деца са вече приети да се въздържат от коментари с които сипват сол в раните  на чакащите - ако могат да помогнат със съвет - да , но да коментират кое е редно и кое не е след като вече са решили проблема си е най - малко недостойно. Този път наистина обещавам , че се включвам за последно в темата поне до ... 01.03 – обявяване на свободните места в ИСОДГ - Ще кандидатствам почтено , но ако бъда елиминирана непочтено този път ще си търся правата   bouquet!
Съветът ти за решаване на проблемите по единично, се надявам обективно мислещите тук да подминат със снизхождние (всеки има  право да се изказва, все пак)!
Ако аз съм си решила проблема, то не значи че трябва да си мълча за нередностите, през които съм минала, които виждам за другите в момента, предвиждам друг да се сблъска с тях за напред! ... Въпрос на гражданска позиция, мисля!
Колкото до това, че за предстоящата кампания нещата едва ли ще се променят - това също не е причина да спрем разсъжднията си в посока подобряване на системата. Единия от смислите на този форум е именно това!
следя от известно време темата и ви се чудя как може да нападате като зверове един човек които си дава мнението та нали за това е форум всеки да сподели проблеми и вълнения ,страсти - на мен ми допадат постовете на ренирис и даже съм и привърженик  на идеите и и предложения, много е точна и конкретна  в мненията си ,но напоследък превърнахте темата на стадо и като тръгне един в една посока всички тръгват по него , независимо дали е прав или не - в мнението си не визирам  тези които се включват с компетентно мнение  макар и от време на време , но всички останали не зле да си дадете почивка , че много глупости изписахте .
нито вие нито някои друг може да си реши проблемите във форума - проблемите се решават от много по грамотни хора така , че и това всеки да се спасява по единично също ми хареса .
charitta, добре дошла!
Понеже цитираш моя отговор на постинга на reniris, наистина ли смяташ, че съм я нападнала ката звяр? А може би по-добре е да попитам какво разбираш под нападане като звяр... В моя текст (а, смея да твърдя и във всичките ми постинги) може да се намери само личното ми виждане към конкретни въпроси, невключващи личността на reniris (или на който и да е друг)... А това, че мнението ми е противоположно с нейното - мисля, че е нормално, а не зверско. Просто хората сме различни и виждаме нещата по различен начин, заради което съществува и дискусията във форума. Не разбирам какво общо със зверовете намираш тук...
Колкото до това кой колко е по-грамотен от друг,  може да се определи само ако наистина конкретно се познават нивата на грамотност на тези, които се сравняват. Ти сигурна ли си, че ги познаваш до толкова конкретно??

Сиси, мила, нима не виждаш - един и същи човек е писал постовете на reniris charitta. Няма как различни хора да имат до толкова сходен тромав стил... и да правят едни и същи граматически грешки.

Имам изкривеното усещане, че без да разбера съм се озовала в ДИС...

Честно да ти кажа, мина ми през ума възможността за Псевдо-привърженик, но понеже нямах сигурни доказателства, а само съмнения, реших че не ми пречи да участвам в диалог и с двата ника... Щом на човека отсреща така му е нужно, за мен няма проблем. Опитвам се да бъда толерантна към всички - и нормални, и странни, и т.н.
 wavey
извинете ме но това вашето наистина е чисто заяждане - на много  големи професори и следователи се направихте - и не ви отива на образованието което имате или поне претендирате ,че имате - аз също пишех тук и по същия начин бях нападана само ,че имам различно мнение - оставете всеки да си изкаже своето мнение и не се мислете за велики и най компетентни.

# 1 229
Спомняте ли си новото ОДЗ което споменавам често. Онова в което яслената група за нашия набор се напълни почти цялата с деца 10+ точки. Е днес разбрах колко от децата чакащи в системата за въпросното ОДЗ ( с номер след нашия) вече го посещават.  #Crazy Йо-хо-хо и бутилка ром   #2gunfire Кандидатстваите мили дами - всичко е под контрол кораба потъва, вода има за всички  Peace Та имената на дечицата са на опашката, а те душиците си посещават въпросното ОДЗ - живи и здрави, да му мислят дечицата, чийто родители са достатъчно глупави да си мислят, че някога ще ги приемат през системата  (и аз в това число  Embarassed ).

Общи условия

Активация на акаунт