TBI Credit дискриминират майките!

• 3 674
  • 27
  •   1
Отговори
  • На земята
Момичета, пуснах тази тема, защото съм ужасно разочарована и ядосана! Исках днес да си взема телефон на изплащане, защото моят се счупи. Въпросната фирма работи с един от известните магазини за телефони. Моят доход е 900лв, сега съм първа година по майчинство и получавам 90% от парите. Отделно доходът на семейството ми е висок. И тъй като на едно семейство винаги е по-трудно да извади наведнъж пари, реших да е на изплащане. Да, ама явно за тази компания е от значение, че съм по майчинство. Обадиха ми се, като даже един въпрос не ми зададоха. Казаха ми да отида в магазина и там щели да ми кажат отговора си. Бях на 100% сигурна, че са ме одобрили, но уви. Надявам се на подкрепа от ваша страна и да разкажете и ваши случки.
Държа да отбележа, че съм имала кредити и съм изключително редовна. 

# 1
А защо реши, че са ти отказали кредита, поради факта, че си в майчинство?
Доколкото знам, не казват каква е причината да отказват.

# 2
  • София
И на мен ми отказаха да ми издадат кредитна карта от ОББ, но тогава вече бях на минималната РЗ от 240 лв, така че не се тръшках много.

# 3
Не само TBI Credit, но и всички останали ще ти откажат. Не е дискриминация. За да ти дадат кредит, трябва да докажеш определен доход, а ти нямаш доход, майчинството е обезщетение.

# 4
  • There I was on a July morning
От банките също отказват кредит, ако си в отпуск по майчинство. Не приемат такива и за поръчители.

# 5
От банките също отказват кредит, ако си в отпуск по майчинство. Не приемат такива и за поръчители.

Така е, ето я и причината:

"върху обезщетенията изплащани от НОИ (болнични, майчинство и пр.), запори не биха могли да бъдат налагани. Това се дължи на факта, че реално тези вземания нямат характер на трудови възнаграждения или на възнаграждения, произтичащи от труд. Те са обезщетения от фондовете на Държавното обществено осигуряване и същите се изплащат за обстоятелството, че за лицето е възникнал даден осигурителен риск съгласно Кодекса за социално осигуряване. Единствено изключение се прави за пенсия, в случай че тя е в размер над минималната работна заплата."

http://www.lev.bg/view_article.php?article_id=29542

# 6
  • На земята
Момичета, може би сте прави, че всички банки ще откажат, но е факт, че Джет Кредит ми дадоха. Не за телефон, а за друго. Така че явно не всички са на този принцип. А и защо да не кажат причината.

# 7
Ами защото не казват причината.
Но е вярно, че върху майчинските не може да бъде налаган запор, т.е. банката или небанковата институция няма как да си върнат парите от некоректните.

# 8
  • Пловдив
Ха,аз докато бях в майчинство,още повече,че вече взимах само 240лв,ми дадоха кредитна карта точно ТBI.Друг е въпроса,че това беше 2008г хоември някъде.Още нямаше криза.Сега навсякъде дават малко по-трудно.Ами пробвайте мъжа ти да го вземе,той е работещия в случая все пак.На него трябва да дадат.

# 9
Най-лесно ще е, да си вземеш евтин телефон, няма да се налага да се ядосваш.

# 10
Естествено, че ще ти откажат - реално ти нямаш доходи! И не виждам защо е цялото това тръшкане  ooooh!
Варианти имаш все пак, става ясно - или след като казваш, че имате високи доходи, си купуваш телефон и плащаш кеш, или съпруга ти, като работещ, взема на изплащане такъв. И пак не мога да разбера какъв е проблема  Thinking

# 11
Цитат

TBI Credit дискриминират майките!

Глупости.

# 12
  • Пловдив
Джет още не подлежат на БНБ контрол, затова са ти дали.

# 13
  • Варна/UK
Доколкото се сещам, закупуване на стока от тях и Джет кредит до 1000 лева, е без доказване на доходи. Поне така беше до миналата година. Странно ми е и на мен на какъв принцип избират своите клиенти. Аз имам закупени няколко стоки от тях на мое име. Беше ми отпуснат кредит без проблем, без да доказвам доходи, защото и не мога да докажа и такива. А съпругът ми има доста високи доходи, всички кредити са му изплатени без закъснения, а му бе отказан потребителски кредит от ТиБиАй кредит. Странна система за подбор на клиенти. Имам две кредитни карти също, които ми бяха дадени без какъвто и да е проблем.

# 14
А съпругът ми има доста високи доходи, всички кредити са му изплатени без закъснения, а му бе отказан потребителски кредит от ТиБиАй кредит. Странна система за подбор на клиенти. Имам две кредитни карти също, които ми бяха дадени без какъвто и да е проблем.
Ако пътува/моряк/ вероятността е доста голяма да му откажат.
Аз познати моряци с доказани доходи/там, където са им ги искали/ нямам.
Всичко е на база банкова сметка/това помага ако теглиш кредит от банката, в която ти превеждат заплатата, понеже виждат какво е движението и могат да преценят риска/ или договор.
Служебни бележки от работодател незнам коя менингова агенция ще се съгласи да даде.

Аз също имам проблем с кредитните карти,т.е. нямам такива.
Не искат да ми издадат и това си е.
Имам трудов договор на едно и също работно място от 11 години, но в последните 2 се осигурявам на минимална заплата.
Отделно от това имам и граждански договор, но там сумите, които взимам са плаващи-единият месец може да е много малко, на другия да е в пъти повече.
Така, че директно са ми казвали,че не отговарям на условията поради несигурният си доход.

Общи условия

Активация на акаунт