Отговори
# 60
Привет и от мен Hug Не че има нещо ново или интересно около нас, но да не загубя темата.
По повод помагалата - преди известно време /може би 2-3 мес./ ние купувахме някакви дебели помагала с тестове за външното оценяване, които включват ЧО, ЧП, математика и български език. Влади ми го показа, но не успях да го разгледам добре, стоят им в училище Peace Иначе у дома съм му супила сборник по математика. Напълно се припокрива с материала от училище, един вид му е за затвърждаване на взетото в час.
Вече е първа смяна и определено е по-добре така. Направи ми впечатление, че втория срок са им увеличили часовете по физическо и изобразително изкуство newsm78 ЧО и ЧП имат по един час в седмицата. ЧО му е голям зор - едно му е трудно, друго, че го мързи да чете и ме чака вечер, за да напишем заедно домашното ooooh!
Хубав почивен ден и по-малко болести Hug

# 61
  • Пловдив
Привет-мривет! Госпожицата е първа смяна този месец и сутрин сме доста по-организирани и стегнати с програмата. така успявам и дребоса да го завлека навреме в градината.
Рали беше канена на цели два рожденни дни - един вчера и един днес. Вчерашният беше организиран в хотелче извън града. Програмата - 1 час игра в басейна на хотела + киснене в джакузи, обяд в ресторанта и след това игри навън в снега. Последното не беше предвидено, но пък как да не се възползваш от прекрасния пръхкав сняг навън. Следобеда имаше още 1 час игра в снега на нашия двор - баща им събра с лопатата достатъчно сняг за един смешен дебел снежен човек, а после се биха с топки. Якоо! Слава богу няма кихащи, кашлящи и сополиви като следствие на приятното прекарване навън.
По повод на допълнителните помагала Рали от първи клас ползват по едно помагало по български и математика. Оттам им дават и домашни, а също допълнителни задачи за ваканциите. Аз вкъщи не я занимавам с нищо допълнително. Сега им купиха помагало на Просвета с тестове по всички предмети, вкл. музика, изобразително и ДБТ. Тестовете трябва да правят вкъщи под надзор на родител, тъй като има отговори отзад. Да не се изкушават да послъгват.  Wink Проверката я прави пак родителя и се подписва под теста, а госпожата само проверява дали са попълнение съответните тестове. Засега само ЧП и тук-таме ЧО ни се опират, с математиката и българския проблеми няма.

# 62
ДъраБъра, искам и аз такъв рожден ден  Mr. Green
Вече писах в друга тема, че тук е снежна какафония. Георги вече се беше приготвил за училище като се обади класната и каза, че днес няма да учат- няма разчистени пътища.
Вали от събота привечер, яко навява, та не питайте що за преспи има. Дано до утре да разчистят, че хлапетата да отидат на училище /не че стоенето в къщи ги прави нещастни, ама после препускат из материала- нещо, което на мен не ми допада/. Много ваканции им се събраха.
Иначе тук целогодишно са първа смяна, което напълно ме устройва. Иначе доколкото си познавам детето ще става в 11 и докато тръгне на училище ще се мотае по пижама Mr. Green Кога би учил е съвсем отделна тема  Mr. Green
Чакаме родителска среща. Надявам се, че няма да има съществени оплаквания от варварина.

# 63
Малеееее,къде ни западнала темата,чак на 3 стр  newsm78

Ние сме си все така добре,в нас ще се ходи в болницата,но след две седмици
Малко ме притеснява,че не и се учи,даже и учебниците не отваря,но се надявам да отмине Peace

Успешен втори срок и от нас! Hug

# 64
Птичка, привет!
Ако питаш мен-хич не я насилвай за учене сега. Нека всичко се стабилизира - има и перманентно обучение, и частни изпити , и какво ли още не. Нека детето да е добре  newsm10 newsm10 newsm10

# 65
  • София и там където не се пуши
  Малко ме притеснява,че не и се учи,даже и учебниците не отваря,но се надявам да отмине Peace

Няма да тормозиш детето - само ще си четете и ще се забавлявате, никакво учене - преди обясних какво що.

# 66

Няма да тормозиш детето - само ще си четете и ще се забавлявате, никакво учене - преди обясних какво що.
Няма,нямааааа,обещавам!!!!!!!! Embarassed

# 67
Момичета, пак изпаднахме  Laughing
В четвъртък мина родителската на чудото. Няма съществени оплаквания. Е, разсеян бил, но аз го намирам за нормално.
За първи път не ни дуднаха колко са ни диви децата. Дали те се окултуриха и се кротнаха, или учителките посвикнаха- не знам. Може пък от сега да им е мъчно, че след половин година се разделя с тях, и наесен ще поемат нови хуни Mr. Green
Аз реших да не се втелявам като родителка и 50 мин. след началото на срещата духнах  /имам си едни танцувални четвъртъци, как все тогава измислят родителските срещи на Георги не знам Rolling Eyes/
Толкова. Тук пак сняг се сипе на парцали ooooh! Аман от зима Sick

# 68
Елия, какви се тези РД? Нашите продължават не повече от 20-30 мин. А на мен пък много ми харесва като вали сняг, като децата съм Grinning

# 69
А, Албенка, нашите родителски срещи са дълги и напоителни  ooooh! Часове могат да откарат...
Изобщо не се радвам на снега. Краката ми са мокри, независимо от ботушите, през половината зима не мога да си карам колата, а градът е на баир.... 5 см. сняг и обществения транспорт се ошашква. Да не говорим колко пъти децата не ходиха на училище, или някой малоумник от общинския ни съвет определя дежурна детска градина една на баир, дето ако е заснежено само с БТР можеш я стигна.
Не обичам сняг!!! Ама стига съм спамила темата Crazy

# 70
  • в полите на Балкана
Ей хора завиждам ви за родителските срещи Peace При нас такова чудо нямаааа. Една в началото на годината и аз я пропуснах,бях в болница с различното си дете. Никак ама никак не ми е приятно да ходя в междучасията или в четвъртък привечер и да искам информация за детето си. А тя е все една и съща справя се перфектно, а в бележника се е омъдрила забележка за непристойно поведение в час и 3 по БЕЛ. Вярно след средния има три бележки 6 по БЕЛ.И друго ми се струва нередно,но такава била практиката Thinking аман. Събират им бележниците всеки понеделник и им ги връщат в петък, а ако госпожата забрави откарват и две седмици при нея. Така стана и този път. Ох оплаках се, а нямах такова намерение. Wink

# 71
         jakinik,жива и здрава,много разбрана,желана и щастлива!!!!!! Hug Hug

Весел празник,с много подаръци!!!!!!  bouquet

При нас,вчера се посети класът на Йони,много се вълнувахме и двете
Срещата мина с много въпроси от страна на децата,кога ще се върна в у-щи и пр
Но тя се държа,както винаги на положение,имаше и сълзи,но се разбрахме на 01 03,да си разменят мартенички
Директорката,беше също много любезна,да ми обясни,че няма проблем за учебният материал,ще се навакса,и няма да се  пропусне годината,това ме успокои страшно много

Направи ми впечатление,че всички деца са пораснали много,променени във всяко едно отношение,и мисленето,държанието,с две думи вече са разумни хора,съдейки по Йони

Нас ни искат,чак на 02 03 в болницата,вече тогава ще и се прави миограма,и ще се преценява за второто терапия
До тогава ще сме си в нас  Wink

# 72
  • София и там където не се пуши

И от мен честито на рожденичката.

Птичка, надявам се всичко да е ок. Разказа ти ми напомни на подписа на Иги, който е следния -

Защо човек трябва да преживее нещо страшно за да разбере, че щастие може да се намери и в най-дребните неща.

Видя ли че за учебната година няма никакъв проблем, за което се радвам, че сте срещнали разбиращи учители, които не са зашеметени от статистика за успеваемост.

Подсещам, че ако детето се притеснява, не да идва да я види целия клас, а да дойдат 2-3 деца с един учител. Защото мисля, че на всеки няма да му е приятно да се изтърсят 20 деца в къщи изведнъж. Пък и опасността от вируси се увеличава, когато има по-голямо движение.

# 73
Птичка, сигурна съм, че положителната енергия която дава всяка една от нас ще даде добри резултати. До 02.03 ще стискаме СИЛНО палци и ще се молим резултатите на Йони да са добри. Praynig Praynig

# 74
  • София-България, Израел - където си поискам
Птичка, развълнувах се Hug Hug благодаря за пожеланията, а от вас чакам само хубави новини Peace
ето почерпете се за мое здраве
Дороти, Hug

Общи условия

Активация на акаунт