Какво ви шокира най - много.....?

• 30 526
  • 453
  •   1
Отговори
# 405
  • София - Рим и обратно
Всяко едно произведение на изкуството/тези тук се смятат за такива/ носи някаква идея,какъв е тук замисъла? Да шокираш с вулгарност и простотия?

Ок,не одобрявам и не толерирам подобни 'артисти'.  Simple Smile
Всяко общество, издигнало се до определено ниво, неминуемо започва деградация. Защо обаче се опитват да пробутат подобни пошлости за "и-во" ( Mr. Green ) не мога да разбера аз.

# 406
За Гвинея е харктерен този обичай:
http://blogofswine.blogspot.com/2007/04/breastfeeding-pigs.html
Жената обясняваше, че прасето се успокоявало като цокало. Използва гърдата като биберон.

За Перу няма да повярвам докато не видя доказателствен материал.

В цялата статия кърменето на прасета се споменава само един единствен път, където пише че жените кърмят само болни прасенца за да ги подсилят. Нищо друго. Прасетата се гледат с любов като деца, да, живеят и спят при хората, но не пише да се кърмят от жените като масово явление, по-скоро като изключение за болни прасенца.

Искам още доказателствен материал. Surfline, ти присъствала ли си на такова явление?  hahaha По принцим съм скептична към съмнителни интернет източници, особено що се отнася до традиции и обичаи. Спомням си за бонзай котките например, или за китайците ядящи човешки бебета. И двете бяха измами, първата даже с цел да се изпързалят наивните балами в зората на интернет потребителството  Mr. Green Но въпреки това страшно много хора се вързаха, протестираха и се отвращаваха... даже наскоро имаше теми и тук, където позакъсняли форумки тепърва откриваха въпросните уловки и се възмущаваха яростно.

# 407
Surfline е присъствала, да-да. Завист ли усещам?  hahaha  Mr. Green
И, не, не пускам фишеци - била съм там, видяла съм, донесла съм спомена със себа си. Който има желание и финансова възможност може да отиде и провери на място. Нямам никакви амбиции да организирам петиции или ФБ-групи в защита на пренебрегнати заради домашни животни кърмачета, спокойно.  Laughing И, да - кърменето на домашните животни Е разпространено между индианците, живеещи около Амазонския басейн(и не само между Перуанските, а и Еквадорските, Бразилските и Венецуелските - просто Дъждовната гора е едно от малкото места на Земята, където са запазени наистина микроклимата и традициите от хилядолетия) . С останалото не смятам да се занимавам - Гугъл е достъпен за всички, има ужасно много информация, за да не се постави под съмнение, това което казвам. За тези, които проявяват допълнителен интерес един
сайт за житието и бита на индианците ок. Амазонка. Гледайте да не изпаднете в шок и ужас от опърлената маймуна Mr. Green.
И още една интересна статия, за подчертания самобит на района.

Ето и една Венецуелска индианка, която кърми куче и още една от Амазонския басейн с маймунка.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 12:07 от surfline

# 408
Хах, жестока е тази снимка с този папагал! Джунгла, голи, излегнати по хамаците и, сякаш това не стига, за да е пълна картинката, хайде и един ултра шарен папагал! Laughing
А това бельо е много хитро. Simple Smile

# 409

Joy Ох, не мога да спра да цвиля. Това трябва да е индианска прашка hahaha
Верно е много хитро- хем няма много за пране, хем и атрибутите не се веят волно, а стоят мирно  Laughing

п.п. тези хора дали дори могат да си представят, че някъде,  на края на света, други хора седят и се дивят на "бельото" им?  Laughing

# 410
Мда, намеси се Барбабу и темата замириса на  кафе. Laughing

Бибс, има си специални групи организиран туризъм за посещения по такива индианските селца, хем струват безкрайно много, хем са продължителни, хем опасни(ок. 3-4 дни се клатушкаш в джунглата само в едната посока) - т.е. мисля, че им е ясно, колко силно впечатление правят прашките им Wink Mr. Green . За награда на тези, които се престрашат да ги посетят се предлага оригинален чай от кока-листа и спиритичен сеанс от гадаене пак върху листата кока Crazy .

# 411

Joy Ох, не мога да спра да цвиля. Това трябва да е индианска прашка hahaha
Верно е много хитро- хем няма много за пране, хем и атрибутите не се веят волно, а стоят мирно  Laughing

Силно се съмнявам,че си перат прашките.Според мен си ги сменят с чисти 1,2 пъти годишно.
От какъв материал са направени,всъщност - животинска кожа,листа,плат?

# 412
Кожа и тъкан, и си ги перат почти всеки ден иначе кожата се свива Grinning - заради инсектите и горещината почти ежедневно се влиза в реката или водоемът,който им е най-близко. Освен, че се разхлаждат плискат и лодките(тип кану от дървесна кора) с вода, за да не се разсъхнат. Като цяло животът там е много тясно свързан с реките - на места гората е абсолютно непроходима и водните пътища са единствената алтернатива за доставяне на храни и контакт със съседите.

# 413
Оо,не очаквах такова възвишено ниво на хигиена у тези племена.На пръв поглед не си личи. Simple Smile

# 414
Доста интересни тези индианци.
А това, че мъжете си държат така... кхм... атрибута, аз го свързам с предпазване от инфекции и паразити, нали точно в Амазонка имаше едно животно(тип червей някакъв), което навлиза през тази мъжка част в тялото.

# 415
Доста интересни тези индианци.
А това, че мъжете си държат така... кхм... атрибута, аз го свързам с предпазване от инфекции и паразити, нали точно в Амазонка имаше едно животно(тип червей някакъв), което навлиза през тази мъжка част в тялото.

Риба е. И доста голяма при това.  Rolling Eyes

# 416
  • Lost in a fairytale ...
 Flutter

# 417
 MoneyЗа Турция..
През далечната 1974 година най много ме шокира гледката с провесените кошници от 4-5 етажни здания..На първия етаж има непременно маркет и един от работещите постоянно гледа навън..види ли кошница се отправя към нея..поглежда бележчицата или говори със стопанката който е провесила кошницата..взима парите от там..влиза в маркета.взима записаните продукти..слага ги в кошницата заедно с рестото и кошницата вързана за въже се вдига нагоре теглена от жената чакаща горе..Това си беше просто традиция..и сега е така но вече е рядкост..Друг шок беше когато си купихме дом и всяка вечер идваше:вратарят.. Moneyтака му викат тук..това е семейство което живее на партера и прислужва на семействата в блока..не плаща за наем електричество вода отопление..получава заплата за чистене..за прибиране на торбичките с боклука всяка сутрин и вечер в определено време..изпълнява дребри поръчки като сутрин закупува хляб мляко и вестници..та този вратар всеки път когато идваше да прибира боклука му се извинявахме че нямаме..понеже баща ми се сърдеше..искаше да си извхърляме боклука сами..как не ни било срам 3 жени да ни обслужват.. newsm78...Друго което ми се струваше странно беше постоянното пиене на чай ..в огромно количество..просто чайникът постоянно вреше при мои близки и роднини..пък имаха и традицията да спят през деня и да будуват през нощта..цяла нощ купонясваха на чай и ядки и големи порции сладолед..Другата странна гледка през 1974 година беше затъмняването с плътни пердета всички прозорци..заради войната в Кипър..Или по време на рамазана..постенето..удари от тъпан рано сутрин ни събуждаше от сън за да станем за закуска преди разсъмване..Киселото мляко се продаваше в големи тави на улицата..мине продавач..развика се..наприиждат жени с катстолки..продавачът реже гъсто кисело мляко с нож..слага в паничката и стопанката плаща...или вечер през зимните месеци..В Турция само тогава се пие боза..Тя е светло жълта..много гъста и повече е продавана наливна..Провикне се продавачът...БОЗАААААААААААААА....И пак така навънка този който иска да си купи..наливат от гюм и си го носят в къщи..През 1974 година не всеки имаше телевизор и мода беше да се ходи на лятно кино.. Money...семки  лимонада и филм.....понякога няколко семейства се събираха и ходеха заедно..и няма начин някоя от домакините да не е приготвила банички или курабии..и ставаше цял пикник.. Money И когато един мой братовчед реши да се жени..жените от цялата рода бяхме поканеи на турски хамам...спомням си големият басейн където се влизаше с бански..всички жени увити в пештемал..и се къпят с тасчета..и после започва гощавка и музика танци..В хамама.. Money Това продължава с часове..и после има местенца където можеш да си направиш масаж и да поспиш... Money

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 16:57 от azmira

# 418
Азмира, много интересен разказ Peace
И аз не бих отказала такава баня Wink

# 419
  • по пътеката
4е то баните си бяха такива и в бг преди 70 г и се ходеше на обществена, заради топлата вода, теляка и спокойствието да си натоплиш кокалаците! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт