Какво ви шокира най - много.....?

• 30 523
  • 453
  •   1
Отговори
# 90
Начина на миене на чинии - слагаш чиниите в мивката, пълниш я с вода, слагаш препарат, минаваш чиниите с гъба и ги слагаш да се отцеждат. Без плакнене, но задължително се бършат от цялата мръсна вода с пяната. И кърпата после се окача да съхне.
Това къде е?
И в Англия е така, само че в едно легенче с вода , минаваш с гъбата и след това на сушилника. Спестяваме кърпата Joy Joy Joy
...
О, и естествено многото деца в семейството, нормално 4. ...
английски сладурки  Grinning, добре де, ама не ми става ясно, като не отмивате чиниите, после в тоалетната  нямате ли бъбълс от тази пяна  Laughing
тук съм виждала така една много стара леля на мъжа ми така да си мие чиниите. мислех, че е защото холандците са много спестовни  Wink и пестеливи  Sunglasses .

и тук имат по много деца. чудя им се кога успяват да си ги направят. и как се справят. аз с две едва успявам...не знам с 5, 6  Thinking

# 91
Начина на миене на чинии - слагаш чиниите в мивката, пълниш я с вода, слагаш препарат, минаваш чиниите с гъба и ги слагаш да се отцеждат. Без плакнене, но задължително се бършат от цялата мръсна вода с пяната. И кърпата после се окача да съхне.
Това къде е?
Германия. Другото, което ме стресна първата зима, беше начинът на обличане на тийнейджърките. Разголени кръстове, едни къси палтенца... И наистина не им е студено, не можеш все пак да се преструваш, че не мръзнеш.

# 92
  • в сърцето на един мъж...

Германия. Другото, което ме стресна първата зима, беше начинът на обличане на тийнейджърките. Разголени кръстове, едни къси палтенца... И наистина не им е студено, не можеш все пак да се преструваш, че не мръзнеш.
За измръзването и голотата съм ги признала - бяхме на гости в Хамбург, северна Германия. Лято, навън прилична температура, лятото беше 20 дена Mr. Green Отиваме на плажа на разходка, все пак верно Северно море, ама гледам плъзнал един народ и се къпе в това ми ти море. Викам аз на моя - ще си топна краката, че ме изкушава, нали от Варна идвам Laughing Е, топнах се, ама после не можах да се стопля посред лято поне 3 часа. Умрях от студ и посинях за секунди. А във водата имаше хлапета дето плуваха. Така че явно са си свикнали хората.

# 93
В Холандия сексът след 21ч. в обществените паркове е разрешен Shocked
Знаех го,но когато го видях с очите си,леко се шокирах. Mr. Green
Силно впечатлена съм от калеността на децата-зимата,около нулата и се прибират с мокри коси,на колело от басейна.
Както и че си стъпват с обувки върху леглата,върху спалните завивки Sick

# 94
А във водата имаше хлапета дето плуваха. Така че явно са си свикнали хората.

О, да! И "затоплените" басейни с вода 17-19 градуса. Whistling Whistling Whistling

# 95
и картини в тоалетната.
Разбира се че е шокиращо за народ, който е свикнал тоалето да е у дворо (до лехата със зеленчука).
Много грубо, мила. Ти май си слезнала току що от клона и си открила лехата у дворо.
Според мен става дума за тези отделни кранчета:

Тия хора се чудят какво да измислят Joy Joy Joy

Thinking А как си правят хладка вода?
Не е измислица, а традиция. И продължават да си ги слагат в новите къщи.
А хладката вода, ами просто, затапват мивката и си я пълнят с каквато си вода искат.
Същото е и с ваните, често без душ, излизаш си от ваната с пяната, позабърсваш се и това е традиция. Sick

Надявам се, че тази традиция тяхна няма да се разпространи към нашите ширини Wink Че нещо се затруднявам да проумея как си измиват ръцете - като налеят вода в запушената мивка, се съмнявам, че се получава добър резултат. Ама нали хората на запад пестят вода - не са като нас, ние мисля сме някъде сред първите, които употребяват най - много вода, ток и под. Какви прахосници сме, значи Simple Smile

# 96

От "град на бъдещето" можеш да се пренесеш в пасторална идилична картинка на дървени старинни къщи сред оризови полета и красиви градини само за някакви си 200-300 километра.

Аз точно заради този контраст или по - скоро баланс бих искала някой ден да посетя Япония Peace Харесва ми, че тези хора успяват да съчетаят традицията с технологиите, старото с новото, а не като нас да отричаме всичко, което е минало или което някой друг преди нас е измислил, постигнал и т.н.

# 97
  • по пътеката
косместите краставици, липсата на бг сирене,липсата на кисело мляко ,което вкисва! постоянното целуване и поздравяване и сръдните ,ако не поздравиш, едва ли не  стават основен проблем за следващата комуникация! слагането на белина при миене на 4иниите!даже салатите ги мият във вода с капка белина, голям страх от болести!
покриването на детските коли4ки с одеала и на децата като ги носят! има и други, ако се сетя!

# 98

Аз съм имала съприкосновение с този западноевропейски навик, когато една представителка на тази част от Европа ми обясняваше, че така се пестяло вода. Ама аз не искам да пестя вода, искам да си измия чиниите ДОБРЕ!!! И ми идеше да #2gunfire

# 99
В Холандия сексът след 21ч. в обществените паркове е разрешен Shocked
Знаех го,но когато го видях с очите си,леко се шокирах. Mr. Green
Силно впечатлена съм от калеността на децата-зимата,около нулата и се прибират с мокри коси,на колело от басейна.
Както и че си стъпват с обувки върху леглата,върху спалните завивки Sick

Това за обувките явно го има в страните от Западна и Северна Европа. Когато бях в Словакия, имаше младежи от тези части на континента, които казаха, че ги е шокирало това, че трябва да си събуват обувките като влизат някъде и да обуват чехли. И че в техните си страни, като се прибират, не си събуват обувките newsm78 А аз пък от това тяхно изказване останах Shocked Shocked  Shocked

# 100
  • Ispania
Е сега ве4е ме шокирахте Rolling Eyes наистина Laughing.
За на4ина миене на 4иниите сьс забьрсване знаех,но за секса след 21 4аса в Холандия не бях 4ула.Добре ,4е като бях там не сьм видяла никой,4е сигурно щях да извикам полиция Joy.
А японската тоалетна с коп4енцата отстрани Sick......направо нямам думи Sick Sick #Crazy

# 101
  • Немция
Холандските нрави все повече взеха да ми харесват. Joy

Мазането на течен шоколад(по-точно Нутела) в/у филия хляб, което немецът сутрин така обича да си хапва, ми се стори необичайно и така и не го заобикнах. Дотогава ми бе позната единствено консумацията на течен шоколад директно от бурканчето с лъжичката.  Laughing Допускам този вариант само в/у сладко тестено изделие(козунак, кроасан, бисквита и пр.).

# 102
  • След завоя в дясно
Хайде сега понеже темата порядъчно се оспами да кажа, че Нютела на филия и на мен ми харесва, ако пък е на пържена филия просто няма ставане от масата. За протокола до Немция не съм ходила Simple Smile
Mentha ти хубаво ни метна тези снимчици, ама хубаво беше да обясниш и кое за какво служи Wink Позволих си да разгледам и другите снимки Blush вулканичните камъни са много интересни.

# 103
Е сега ве4е ме шокирахте Rolling Eyes наистина Laughing.
За на4ина миене на 4иниите сьс забьрсване знаех,но за секса след 21 4аса в Холандия не бях 4ула.Добре ,4е като бях там не сьм видяла никой,4е сигурно щях да извикам полиция Joy.
Ееее, ти пък полиция... Аз щях да реагирам по друг начин. Mr. Green

слагането на белина при миене на 4иниите!даже салатите ги мият във вода с капка белина, голям страх от болести!
Боже! А в момента в ДиС какъв бой е в темата "Миете ли плодовете и зеленчуците със сапун?" за единия ми ти сапун...
Марси, голям купон ще стане, ако идеш да им напишеш за белината! Simple Smile Simple Smile Laughing

# 104
  • по пътеката
Barbabeau, а не се тикам в теми ,дето всеки мисли ,4е е прав!тук традициите са странни, но си имат сигурно някакъв техен си резон!
сетих се още !строежът на къщите с покрив от тухли, нанизани на железни арматури и заляти с цимент! както и правенето на колоните и покрива и после се правят стените,като няма кой знае каква бетонна връзка с останалите елементи! както и липсата на трегери!
друго, колкото дрехи смениш ,толкова ката слагаш 4исти, за да не се наруши топлинния баланс на тялото , климатът е  особен и много си патихме като не го оценявах в на4алото! независимо от положителните  температури!

Общи условия

Активация на акаунт