Какво ви шокира най - много.....?

• 30 526
  • 453
  •   1
Отговори
# 225
Честността е шокираща. Има едни ей такива "сергийки" (примерно на снимката е с домашни яйца), без продавач, по селските пътища (и без да има къща наблизо). Спираш, взимаш каквото ти хареса, сам си смяташ колко струва (има изписана цена), и пускаш парите в "касичка". На снимката "касичката" е лилавата кутия отгоре. Ако нямаш точните пари си вземаш (сам) и ресто.

http://media.snimka.bg/5503/017260471.jpg

Браво на тези хора! Вярно е шокиращо Shocked
Опитвам се да си го представя това на наша почва Joy

нещо подобно имаше и в София преди години, или поне на мен ми се е случвало. В началото на 90те оставяха касите с мляко рааано рано сутрин пред магазините. мои приятели са си взимали рано сутрин кофичка мляко, оставяйки стотинки върху касата. Това в центъра на София. не знам дали е било практика обаче.

# 226
  • Torino,IT
Вчера сутринта чакам рейс на спирката, спи ми се, две не виждам и не обрщам и много внимание на околните около мен...
Обаче с полезрението си забелязвам че някаква лелка ме гледа и нещо ми говори, аз не дочувам и затоеа се доближих и учтиво я попитах какво иска...тя ме гледа и сочи една погребална лимузина спряла на светофара и вика да си заключа пръстите, беше много сериозна, избягах на дригия край на спирката, много ми се влоши настроението.
Тук така си се заключват пръстите или се кръстят при ида на църкви и погребални коли....това ме шокира.

# 227
Вчера сутринта чакам рейс на спирката, спи ми се, две не виждам и не обрщам и много внимание на околните около мен...
Обаче с полезрението си забелязвам че някаква лелка ме гледа и нещо ми говори, аз не дочувам и затоеа се доближих и учтиво я попитах какво иска...тя ме гледа и сочи една погребална лимузина спряла на светофара и вика да си заключа пръстите, беше много сериозна, избягах на дригия край на спирката, много ми се влоши настроението.
Тук така си се заключват пръстите или се кръстят при ида на църкви и погребални коли....това ме шокира.

Ти не си ли си заключвала пръстите като малка докато минаваш под стълб, напр.?  Joy Това си беше често срещано детско суеверие, сега ми е толкова смешно като се сетя:)

Даваш добра идея за продължение на настоящата тема или пък за нова такава - какви суеверия имат хората в страната, в която живеете и доколко хората там са суеверни. Че ние сме си достатъчно суеверни според мен и затова ми е любопитно как е при другите:) А как например са реагирали местните, ако са ви виждали да си плюете в пазвата, да речем:)

# 228
Че таверната не е таверна, или поне не това, което ние българите си представяме, а това което ние слушахме за гръцка музика не е гръцка музика. Също и че всеки - и мъже, и жени ти се хвърлят на врата крещейки шумно "Любов моя" стига да те е срещал поне един път през живота си, след което следват десетина целувки и 10 минути разпитване - как си , как са децата, майка ти, баща ти, петия ти вуйчо, шестата братомчедка. Ама се свиква.

# 229
За Сирия - в шок изпаднах още на границата като слязох от автобуса - лъхна ме една жега все едно е юли (беше октомври), климата - лятото е супер горещо и сухо, но пък се трае заради сухия въздух, пък и от него прането изсъхва за нула време. Зимата е мека и дъждовна, рядко се случва да падне и снежец. Пустинята малко ме стресна, столицата Дамаск се намира до една планина, както София до Витоша, вижда се от целия град, но тяхното е една гола скала.

Облеклото - жените се обличат по всевъзможни начини (страната е предимно мюсюлманска), първите жени, които видях бяха целите забулени и тогава се запитах как ще се обличам и аз, после видях, че има и по европейски. Аз нали съм инат бях решила да не си променям начина на обличане и до сега си ходя като в България, случва се да ме снимат с телефоните си, някои мъже подвикват - те нали са като невидели, но проблеми не съм имала. Даже противно на очакванията ми арабите се оказаха кавалери - като се качи жена в маршрутка или автобус и няма място, някой мъж ЗАДЪЛЖИТЕЛНО става, ама аз късно се усетих, освен това предните места в междуградските автобуси се дават с предимство на жени, наистина не го бях очаквала.

Уличното движение - няма никакви правила, всъщност има едно - да пазиш колата пред теб. Така и не посмях да шофирам там, клаксони се чуват постоянно, макар че напоследък се опитват да въведат ред. Колко са ми се смели като взема да пресичм някоя улица тичам като луда, а там много сфетофари няма.

Малко ме стреснаха и момчетата с автоматите, които охраняват къщи из квартала, но им свикнах и даже се чувствам по-сигурна.

Има и още много, просто не може да се изброи всичко. И накрая нещо, което ми е доста неприятно - няма свестни колбаси, всъщност няма никакви, освен противната мортадела, която се среща във всичките си разновидности, намразих я в червата си.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 01:29 от maria.hadd

# 230
  • Ispania
А коридата какво е - гаврят се с добичето, мушкат го с копия и стрели, заколват го накрая и си правят BBQ  Stop
Аааааа,моля ти се Rolling Eyes,не можеш да се разбереш с испанците на тази тема Confused.За тях е геройство ,тореадорите са извеждани на рьце.
За мен е Sick Sick Sick

# 231
Че таверната не е таверна, или поне не това, което ние българите си представяме, а това което ние слушахме за гръцка музика не е гръцка музика.

А какво представляват таверните в Гърция и каква тогава е музиката, която в България мислим за гръцка?

# 232
Ами аз не живея в тази страна, за която ще напиша, но понеже това е в проект искам опиша впечатлението си.  Peace
За Сирия - обратното на това, което все се говори за тези страни, че хората и начина им на обличане или поведение бил коренно различен и предизвиквал културен шок  Confused въобще не ме шокираха. А по -скоро планината на Дамаск. Тя е нещо като Витоша, само че абсолютна гола, скалиста. В последствие го възприех като част от индивидуалността на този град, но в началото доста се изненадах. И другото - когато пътувахме на пристигане между два от другите големи града много ме изуми наклона на дърветата - всички бяха силно наклонени в една посока. В последствие разбрах, че е от постянните ветрове, които духат, но изглеждаше доста  сюреалистично.  Crazy

# 233
И другото - когато пътувахме на пристигане между два от другите големи града много ме изуми наклона на дърветата - всички бяха силно наклонени в една посока. В последствие разбрах, че е от постянните ветрове, които духат, но изглеждаше доста  сюреалистично.  Crazy

Това с наклонените дървета звучи любопитно. Имаш ли някакви снимки, дори и една, която да публикуваш? Praynig

# 234
Лични нямам защото автобуса пътуваше по магистрала без да спира, а и като за пръв път не знаех какво точно да снимам Wink, но е нещо подобно в по-голяма степен:

Както се забелязва останалата ниска растителност не е така наклонена.  Grinning

# 235
ние тук така си купуваме риба от рибарите
няма никой обикновено в магазин4ето
само много риба и кутиата с монети и една за банкноти
вимаш, опаковаш, плащаш

# 236
Лични нямам защото автобуса пътуваше по магистрала без да спира, а и като за пръв път не знаех какво точно да снимам Wink, но е нещо подобно в по-голяма степен:

Както се забелязва останалата ниска растителност не е така наклонена.  Grinning

Amal, благодаря ти, изглежда интересно наистина:)

# 237
ние тук така си купуваме риба от рибарите
няма никой обикновено в магазин4ето
само много риба и кутиата с монети и една за банкноти
вимаш, опаковаш, плащаш

А после и си я готвиш сама предполагам, дано само друг не я изяжда след пълното самообслужване  Wink
Въпреки че сега ми хрумна, че поне е добре, че няма опция в магазина да са поставили аквариум и вие директо да си я ловите от там  Joy

# 238
А по -скоро планината на Дамаск. Тя е нещо като Витоша, само че абсолютна гола, скалиста. В последствие го възприех като част от индивидуалността на този град, но в началото доста се изненадах.

В този дух още повече би те шокирала цялата североизточна част на Оман Simple Smile такива голи планини, камък върху камък, пукнато храстче няма, но в продължение на много километри.. много внушително, стряскащо, изключително различно.

# 239
А по -скоро планината на Дамаск. Тя е нещо като Витоша, само че абсолютна гола, скалиста. В последствие го възприех като част от индивидуалността на този град, но в началото доста се изненадах.

В този дух още повече би те шокирала цялата североизточна част на Оман Simple Smile такива голи планини, камък върху камък, пукнато храстче няма, но в продължение на много километри.. много внушително, стряскащо, изключително различно.

Аз така много се шокирах от Испания. Ходихме дотам за медения месец, и аз си мислех че не е чааааак толкова на юг, че да се отличава драстично. Пък и в Мадрид бяхме все пак, не съвсем на юг. Но като слязохме от самолета... и то едни червени пясъци, една суша! Уплаши ми се окото  Mr. Green Реших че са имали тежко лято, и за пътуването с влак от Мадрид до Барселона таих надежди да снимам горички и полянки. Какви ти горички, пукнато дърво нямаше, само жълто-червена пепелява пустиня с малки храстчета тук-там. Започнах да се замислям защо ли са избрали точно жълто и червено за националния флаг  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт