Какво ви шокира най - много.....?

• 30 526
  • 453
  •   1
Отговори
# 285
От това, което съм гледала/слушала/чела, подкрепям мнението на Агентката. Не си спомням кой индийски филм гледах наскоро, но ситуацията беше: младеж казва на майка си, че иска да се жени. Първият въпрос на майката по отношение на девойката беше: със светла кожа ли е? (Т.е., от знатен произход ли е?)

# 286
  • След завоя в дясно
По повод горните примери наскоро гледах документален филм за държавите в Азия. Та в него даваха какъв бум има на пластичните операции на клепачите на очите.  Т.е. колкото по- малко са дръпнати очите, и по отворени са те толкова е по "котирана"  девойката.

# 287
 Grinning и аз гледах подобен (или може би същия?) филм за пластичните операции на клепачите. Помои спомени го свързваха с "културното влияние на Запада", точно като бума на заведенията за бързо хранене, кока колата, холивудските филми, етц. Девойките се стремят да се доближат до западния модел за красота, а и коя от нас не е била на диета, защото моделите по списанията и подиумите са в пъти по-хърбави от нормалното и това се счита за красиво? Когато в края на 80-те топ-моделите бяха спортни и атлетични всяка фитнес зала, йога/аеробик студио бяха претъпкани нон стоп. После дойде модата на супер слабите, после стана модерен силикона... но в крайна сметка дори пастичните операции/силикона са вид доказателство за платежоспособност, тъй като редовият гражданин и в Бг и из Азия трудно може да си позволи цените на хирурзите и всяка пластична намеса е флаг за състоятелност (социално положение). Чувам, че и в Южна Америка е същото,макар че там предпочитат да си коригират дупетата и слагат сликонови подплънки за да им стърчат съблазнително  Crazy

За капак винаги ценим повече това, което е по-рядко. При рецесивен рус/синеок ген блондинките са много тачени навсякъде. Навремето ме беше потресла историята как в гладна Африка се счита за много престижно да си дебел и често из разни племена кралят и кралицата си личат отдалеч, защото твърде силно се различават от супер стройните си съплеменници!

# 288
Като казахте Африка, се сетих за един контра-пример на това с цвета на кожата  Mr. Green Май се отнасяше за няколко държави, не беше само една, но както и да е - та в Африка албиносите негри, които са бели като европейци, ги считат за урочасани или покосени от лоша магия, наричат ги маймуни и призраци, бият ги и въобще се отнасят отвратително с тях. И за капак ги избиват и им продават частите от тялото на черния пазар, пак заради някакво суеверие. Така че във въпросните части на Африка хич не е добре да си бледолик  Shocked

А за блондинките съм забелязала че тук изобщо не са голяма работа, защото не са рядкост. В България е доста рядко явление да срещнеш баш блондинка, в смисъл с жълта коса, която да не е изрусявана. И понеже са малко, всякакви вариации на светлата коса минават за "блондинка". Когато стана дума тук за сестра ми че е блондинка, местните ми се ококориха и казаха, че изобщо не е. Тук блондинка викат на това, и има много такива, а в България и това минава за русо.

Днес ми се напомни за друг мой шок - безумните "цензури" в детски издания като книжки, игри и филмчета. Работя във фирма, която произвежда гореспоменатите, и от време на време някое издателство ни хвърля в шок с въпросната цензура. Значи, не ни се позволява да рисуваме хора по бански, защото такава голота била развращаваща. Ако по някаква причина нарисуваме момче/мъж гол до кръста, или анимационен герой (животно или измислено същество), не се позволява да му рисуваме зърната на гърдите или пъпа, така че отпред тялото трябва да е хептен без нищо, само кожа. Някои издателства не позволяват в картинките да присъстват фъстъци, защото разбирате ли, алергичните деца ще се засегнат  ooooh! Също така са забранени всякакви образи на празници - Коледа, Великден и т.н., дори и нерелигиозните, защото все ще се намери някой който да не празнува въпросния празник, и ще се обиди. Някои издателства не ни дават да рисуваме сняг, защото децата във Флорида където не вали щели да страдат, че нямат сняг. И, върха на сладоледа - кравата се рисува без виме, защото вимето приличало на гърди!!!!!!!!!!!!!  Shocked  ooooh! Веднъж бяхме нарисували момче седнало на стол, и момиче което стои права до него, като си е подпряла ръката на облегалката на стола. Върнаха картинката защото била прекалено "интимна" и ни накараха да махнем ръката от стола. Не разбирам тия хора в кой свят живеят. Избиват комплекси и си мислят, че като се изсилят с тия простотии ще опазят децата, а не си дават сметка че в първия квартален магазин могат по кориците на списанията да видят всякакви мацки по бански, по телевизията вървят всякакви реклами, по Коледа пускат коледни филми със сняг... Абе много ме ядосват. Въобще противоречието на страната като едновременно много либерална и много консервативна е доста шокиращо.

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 02:52 от Дидитка

# 289
.....
Въобще противоречието на страната като едновременно много либерална и много консервативна е доста шокиращо.

Интересни примери. Интересен постинг, Дидитке. Simple Smile

# 290
От това, което съм гледала/слушала/чела, подкрепям мнението на Агентката. Не си спомням кой индийски филм гледах наскоро, но ситуацията беше: младеж казва на майка си, че иска да се жени. Първият въпрос на майката по отношение на девойката беше: със светла кожа ли е? (Т.е., от знатен произход ли е?)

Това е доста странно, аз си мисля, че със сигурност има индийци с по - тъмна кожа, които принадлежат към по- високата социална класа. Още  не мога да го проумея  newsm78. Някой може ли да каже кои са мнозинство всъщност - индийците с по - тъмна или тези с по - светла кожа? Защото аз съм останала с впечатление, че тези с по - светла кожа са малцинство и тогава ми е супер нелогично да има подигравки за цвета на кожата.

# 291
Grinning и аз гледах подобен (или може би същия?) филм за пластичните операции на клепачите. Помои спомени го свързваха с "културното влияние на Запада", точно като бума на заведенията за бързо хранене, кока колата, холивудските филми, етц. Девойките се стремят да се доближат до западния модел за красота,

И аз така мисля, че е по - скоро резултат от масовата култура и налагането на западния модел за красота. Чудя се до каква степен може да се изродят представите за красиво.

# 292
Дидитка, много интересни неща си разказала. За Щатите ли става въпрос?

Слънце, според мен мнозинство са тези с по-тъмната кожа (поне там, където съм била), но пък Индия е голяма Thinking

# 293
4. Шокиращо ми дойде факта, че детето ми по паспорт ще се води без име, само с фамилия до кръщаването му в православна църква.
Tова е невероятно наистина! В Гърция държавата не се ли е разграничила от църквата?!

Побутвам този стар въпрос с надеждата някой да доразкаже.

# 294
  • Λάρισα
4. Шокиращо ми дойде факта, че детето ми по паспорт ще се води без име, само с фамилия до кръщаването му в православна църква.
Tова е невероятно наистина! В Гърция държавата не се ли е разграничила от църквата?!

Аз съм от скоро тук и не мога много да кажа по въпроса, но доколкото знам църковният и гражданският брак са с еднаква тежест (дори от разговори между гърци съм останала с впечатление, че не се гледа с добро око на несключилите църковен брак). В България доколкото знам не можеш да сключиш църковен без граждански. А децата дори не ги наричат по име преди кръщенето, нищо, че в повечето случаи се знае какво ще е. Иначе и на мен ще ми е интересно ако някой внесе повече светлина по въпроса  newsm78

# 295

Това е доста странно, аз си мисля, че със сигурност има индийци с по - тъмна кожа, които принадлежат към по- високата социална класа. Още  не мога да го проумея  newsm78. Някой може ли да каже кои са мнозинство всъщност - индийците с по - тъмна или тези с по - светла кожа? Защото аз съм останала с впечатление, че тези с по - светла кожа са малцинство и тогава ми е супер нелогично да има подигравки за цвета на кожата.

В северната част индийците са с по-светла кожа, в южната има направо приличащи на африканци. Преди няколко дни, например, видях едни индийци от Кашмир, които бяха абсолютно бели. Чак се стреснах - в първия момент помислих, че са европейки облечени в сарита. По-висшите касти също са по-бели. Първо, че не работят на открито и второ годините "селекция" са си казали думата. Има и една част индийци мешани с португалци и англичани. Въобще има голямо разнообразие от "тенове", но  принципно много тъмния цвят на кожата се свързва с по-долен произход.

Ако се загледате внимателно в индийските филми ще забележите, че главния герой и героиня са почти винаги почти бели, а всички останали актьори се с по-тъмна кожа. Така главните герои изпъкват с "красота".

# 296

Аз съм от скоро тук и не мога много да кажа по въпроса, но доколкото знам църковният и гражданският брак са с еднаква тежест (дори от разговори между гърци съм останала с впечатление, че не се гледа с добро око на несключилите църковен брак). В България доколкото знам не можеш да сключиш църковен без граждански. А децата дори не ги наричат по име преди кръщенето, нищо, че в повечето случаи се знае какво ще е. Иначе и на мен ще ми е интересно ако някой внесе повече светлина по въпроса  newsm78
Така е, преди църковното кръщене, на бебето му се вика просто бебо, бебо. наистина е странно за нас. името се дава на кръщенето. иначе може да не правиш кръщене, а просто да го запишеш в общината, но това не го прави никой, защото после пък без документ от църковното кръщене не могат да го приемат в училище. църквата все още е много силна и няма намерение да се предава тук.

# 297
  • САЩ
Добре де а ако семейството не са православни християни, а да кажем католици или мюсюлмани тогава какво става? Няма ли да ходи на училище това дете?  newsm78 Интересно наистина това за Гърция.

# 298

Така е, преди църковното кръщене, на бебето му се вика просто бебо, бебо. наистина е странно за нас. името се дава на кръщенето. иначе може да не правиш кръщене, а просто да го запишеш в общината, но това не го прави никой, защото после пък без документ от църковното кръщене не могат да го приемат в училище. църквата все още е много силна и няма намерение да се предава тук.

И аз тов ане го знаех за Гърция. Голяма демокрация са, няма що. Разкажи повече по въпроса, моля.

# 299
Ами утре като си дойде мъж ми ще го питам какво правят деца, който нямат такова кръщелно. знам, че той е върл противник на църквата и дори не влиза, но го питах защо децата му от първи брак са кръстени тогава и той ми каза, че иначе не можело да тръгнат на училище. и на мен ми е странно как може на дете, докато не стане на годинка или когато там му правиш кръщенете да не му казваш по име, но е така. савмо се убедих наскоро с една братовчедка, детенцето беше на шест месеца вече, а те само бебо му викат. много са религиозни хората тук. дори и младите като минават покрай църква или видят поп на улицата се кръстят. е, не всички, но повечето. има църковни общности и дори на много младо хора социалният живот протича в тях. в училище всеки ден преди часовете поп чете молитва и оценката по вероучение е важна.

Общи условия

Активация на акаунт