Отговори
# 105
Хм,доста полезни неща намирам тук!Благодаря,Китана!Оказа се,че собствениците на кучета сме доста  Hug
Връщам се да чета,че при нас положението е деликатно-едно,че сме с две коренно различни по характер породи,друго-че се намесва и моя осем годишен синковец,който все недоволства,че кучетата не го разбирали и го хапели,докато си играели.  ooooh!
Едното ни куче е мъжки голдън ретривър /8-месечен/,а другото женско кане корсо на 4 месеца.Намирам доста разлики в темперамента им,следователно и подхода към тях трябва да е в съответствие с това.
Много си права.Подхода към двете кучета трябва да е различен.Ти го знаеш вече,както виждам Simple Smile
Внимавайте с ..как да кажа....ами ,едното куче е женско,другото мъжко.Просто внимавайте.Виждала съм такива коктейли,че направо да ги съжали човек.

# 106
Китана, кучовците са на 1 г. и 6 месеца. Живеят на вилата, ние ходим всеки ден за по няколко часа, понякога преспиваме там. Те живеят на двора, когато ни няма и вкъщи, когато сме там. Вилата ни е на 4 км. от апартамента, в градски квартал. Възпитавани са еднакво и двамата, но единият е много послушен, другият /белия/ е ... огън. Него го взехме пръв, на 40 дена и май си мисля, че проблемът му е, че понякога си мисли че е човек.
Чета доста, защото поведението му ме тревожи и ето тук са го описали 1 към 1, само, че това е описание за бултериер. /не откривам файла, мъжа ми го е преместил някъде, ще го постна по-късно/.

Притеснително ми е, защото направихме повече от здрава ограда, но пак гадинката намира чалъм. Напролет сме решили да леем бетон около оградата.
Никога не са бити, забранявала съм с "не" с остър тон. Разбира от не, но само да се обърна и отново продължава с белята, която е намислил.

# 107
Скици. Grinning
Ами виж,всяко куче,независимо дали има порода или не,има своя характер.С едни можеш да живееш цял живот,без да ти се налага да ги учиш на каквото и да било(като изключим факта,че от всичко ,което правим,кучето се учи).На други им трябва повече внимание и им е нужно малко повече ...хм...възпитаване.
Доколкото разбирам,проблема ви е само в това,че кучето излиза от двора.Това се разрешава с занимавка и игра,но както разбирам,такава липсва и ще липсва и за в бъдеще.
Ще ти задам въпрос,но не ми се сърди:защо сте взели кучетата ,след като не живеят при вас?Могат да бъдат отровени,убити,да избягат и никога повече да не се върнат,създават проблеми на другите хора около вас....Не е това начина да се отглежда едно куче.

# 108
Китана, поне по 4-5 часа дневно са с нас.
Вече не играем на гоненка, защото белия се озлобява, иска да играем само с него и бие черния.
Проблемът ни е, че белия иска да прогони черния от нашата глутница.
Иска да е само той, не иска да обръщаме внимание и да си играем с другото куче.
През по-топлите сезони сме по-често на вилата, отколкото в апартамента. Кучетата живеят на двора, когато ни няма, но имат всички удобства. Даже лятото ние сме на двора - те са вътре в къщата на климатик.
Все пак не мога да напусна работа за да съм 24 часа с тях, макар, че това би ми доставило голямо удоволствие.

Междувпрочем ето за тая оградка става въпрос. Няма пречки пред нас http://mimi7070.snimka.bg/properties/nashata-avantyura.223680.14352364.
Сигурно бъркам някъде или ни се е паднало куче-разбойниче.

А това е най-новата мода за спане
http://mimi7070.snimka.bg/properties/nashata-avantyura.223680.17253971

В големите студове и когато е под -10 нощем спим на вилата, за да са и те на топло.

Повечето ни познати с кучета казват, че прекалено са глезени.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 18:00 от lady_Blu

# 109
Момент:те не живеят при вас?Аз така разбрах...Ако отговора е "да" пак ще кажа,че не това начина да се отглежда едно куче.

Причината,поради която едното куче гони другото и иска вашето внимание само за него,е защото се опитва(съвсем успешно при това) да доминира.Не само над брат си,ами и над вас.Сама казваш :"Иска".По този въпрос прегледай линковете,които съм дала в началото за доминантната агресия .Определено ще ти помогнат.Ако имаш някакви въпроси,свързани с написаното,ще се радвам да помогна. Peace

# 110
Точно това е - иска да доминира.
И аз май не мога да се справя. Четох и пак ще чета.

# 111
Ами виж,трябва да започнете още отсега,защото е вече голям...
Пробвайте ,като ходите там,да обръщате внимание винаги първо на брат му .Игнорирайте го ,ако почне да се бута във вас и да ръмжи.Не му викайте,не го наказвайте,просто пълен игнор.Ръмжейки,кучето иска вашето внимание.Дори едно скарване за него значи успех-привлякло е вниманието ви върху себе си.
Вижте как ще реагира.
Подхождайте с търпение,и строгост.Като казвам строгост нямам предвид караници и неприятни изживявания за кучо,ами просто като кажете или направите нещо-това е и трябва да се изпълни.Бъдете упорити.Много е важно да съгласуваш действията си с мъжа ти.Не може единия да позволява,другия -не.Едно,че кучето ще се обърка,и второ-действията ви за насочване към правилното поведение ще са безполезни.
И решете по-скоро проблема с оградата,за да не пострада някой-човек или самото куче.

# 112
Благодаря ти за отделеното време.
Ще пробваме да сме по-строги, макар, че обичаме да се гушкаме, да се галим, имаме си цели ритуали.
Забелязала съм, че като гушна черното, като първо то влезе вкъщи и първо черното погаля като се приберем, белия приема нещата не толкова люто.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 18:52 от lady_Blu

# 113
Ние си имаме САОбувкояд.
Не се отказва от навика си да краде и разкъсва обувки и дрехи.
Много ме разочарова това куче.
Много красиво.
Много страхливо.
Много вредно.

# 114
 Joy
Зефсе, а единия наш кучо е мрежоед. Ей такива метални мрежи, като на твоята снимка, ги разкъсваме за 15-20 минути.
В приключение съм.

# 115
Благодаря ти за отделеното време.
Ще пробваме да сме по-строги, макар, че обичаме да се гушкаме, да се галим, имаме си цели ритуали.
Забелязала съм, че като гушна черното, като първо то влезе вкащи и първо черното погаля като се приберем, белия приема нещата не толкова люто.
Това,което казах не означава,че трябва да се отдалечите от него,ами просто когато пристигате да гушкате братчето му първо.
Да сте строги не означава да го игнорирате напълно,да го наранявате(нямам предвид само физически),ами просто да въведете някои правила,които трябва да се спазват.

Зефсе,докато кучето не пристигна у нас трябваше постоянно да вървя след нечии д-та и да прибирам обувките в килера.Когато дойде кучо,всичко живо почна чинно да си прибира патъчките . Mr. Green Честно казано,изведнъж у нас стана много подредено-всичко вдигнато нависоко или прибрано на място,а аз -щастлива. Mr. Green

На каква възраст е?Защо да е вредно? Laughing

# 116
Мрежояда е хибрид между куче и клещи-резачки създаден изкуствено от секретните лаборатории на СС в средата на втората световна с цел бързо проправяне на път за разузнавачите и инфилтрация на специални агенти във вражески среди.

# 117

Зефсе,докато кучето не пристигна у нас трябваше постоянно да вървя след нечии д-та и да прибирам обувките в килера.Когато дойде кучо,всичко живо почна чинно да си прибира патъчките . Mr. Green Честно казано,изведнъж у нас стана много подредено-всичко вдигнато нависоко или прибрано на място,а аз -щастлива. Mr. Green

На каква възраст е?Защо да е вредно? Laughing
И ние въведохме ред, но всяко забравяне на външната врата отворена бива наказано.
Изнася се по една обувка от всеки чифт, до който се добере, следва складиране в изкопите, където беше красивата градинка, преди да се появи Бети, след което започва анихилацията. По никакъв начин не можеш да си представиш, че купчината огризки и парченца, някога са били обувка.

На 10 месеца е.

# 118
Мрежояда е хибрид между куче и клещи-резачки създаден изкуствено от секретните лаборатории на СС в средата на втората световна с цел бързо проправяне на път за разузнавачите и инфилтрация на специални агенти във вражески среди.

Нито съм разузнавач, нито специален агент, но си зададох въпроса познавам ли добре мъжа до мен и дали няма още някоя професия, освен тази която знам.  Mr. Green

Майтап няма - барикадирахме тая вила с тия тежки огради, а си мислех за мрежа и храсти. Наивница.
Вчера техниците прекараха кабел за тел. и интернет, кабела вече е изяден,още не бяхме се порадвали на интернета.
Война е, Зефсе.

Ние от малки сме копачи - сега траншеите са в геометрична прогресия спрямо ръста и теглото.

http://mimi7070.snimka.bg/animals/djeki-i-l-ki.291995.8019657
Предстои ни озеленяване на двора. Казах ли вече, че съм наивница?[

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 18:45 от lady_Blu

# 119
Каква порода е вашето произведение на генното инжинерство?
Булдозер?
Защото металната мрежа, най-често се прави от метал, все пак?

Общи условия

Активация на акаунт