Отговори
# 150

Да смачкаш едно куче от бой ...до какви резултати ще доведе?Кучето не те уважава,няма доверие в теб,кучето просто не иска да бъде бито.За него ти си просто нещото,което го малтретира.Хората като теб използват боя като възпитателно средство,защото са невежи ,нямат умението и волята да изградят връзка.С една дума-слабост и неумение.Не знаят и какво значи да общуваш с кучето си.Никога няма да узнаеш какво значи това и колко е хубаво.
Въпросното ви куче ръжми и хапе,не защото е лошо,а защото вие сте неспособни!

Да коментирам въпросното предаване нямам амбицията.Става въпрос за приют,не за стопанина на кучето.

Чакай сега. Нещо не можем да се разберем. Първо кучето не е било наше още от малко а на баща ми му го е дал някакъв познат и то дошло в двора на село такова невъзпитано и ръмжащо и се опитало да ухапе баща ми. Баща ми се е опитал да му говори като на човек че не е хубаво да го хапе обаче кучето явно не го е разбрало нещо... Чак тогава е прибегнал към изпитания метод бой и глад докато кучето явно бързо е разбрало кой е доминиращия в това семейство и кой може и кой не може да лае и хапе... От тогава кучето не е бито нито малтретирано по никакъв начин. Напротив стана много мило и дрюжелюбно към семейството ни и лаеше и скачаше да хапе само циганите които минаваха по улицата (което е напълно нормално и допустимо все пак)
А въпросното куче вече не ръмжи и не хапе никого от семейството което е било и целта на заниманието и на никой през ум не му минава да го бие или каквото и да било... Живее си един щастлив кучешки живот защото много бързо разбра какво трябва и какво не трябва да прави в новото си жилище...

# 151
Хи-хи, дакела е ловна порода, впрочем, ма карай!
Знам,ама ти използваш ли го за лов?Колко хора,които имат дакели ги използват?Дакела се е превърнал в куче-компаньон.Размножава се безогледно и не се гледа дали родителите му умеят да ловуват.

Дон,отново не искаш да разбереш.Няма смисъл да ти обяснявам.Вече гледам да правя усилия само за неща,за които си струва.

# 152
  • sofia
Радвам се ,че знаеш! Абе, като те чета, се опасявам, да не станеш, като онези родители, които желаят да превърнат детето си, в онова, за което те са мечтали. То е хубаво, че четеш и се готвиш за срещата с кучето си, и аз бих постъпила по същия начин. Знай, обаче, че кучето, което дойде при теб, може да не е такова, каквото си си го представяла. Както писах, кучето идва със своя характер, а не мисля, че целта ни е да го пречупим, или?!

# 153
Хи-хи, дакела е ловна порода, впрочем, ма карай!
Хи-хи,то и йоркито е ловна,ама карай

# 154
Радвам се ,че знаеш! Абе, като те чета, се опасявам, да не станеш, като онези родители, които желаят да превърнат детето си, в онова, за което те са мечтали. То е хубаво, че четеш и се готвиш за срещата с кучето си, и аз бих постъпила по същия начин. Знай, обаче, че кучето, което дойде при теб, може да не е такова, каквото си си го представяла. Както писах, кучето идва със своя характер, а не мисля, че целта ни е да го пречупим, или?!
Moже би искаш да кажеш "със своя темперамент"?Защото характер е нещо друго.
Май и ти не разбираш какво искам да кажа,но карай да върви. Laughing
Обучението на едно куче не цели да го пречупи.Виж,както и да е.Но за всеки случай......  не си взимайте куче от "трудна порода". Wink

# 155
  • sofia
Цитат
Размножава се безогледно
hahahaЧак пък така?! Ма тука някаква междупородна дискриминация ли надушвам, що ли?

# 156
Цитат
Размножава се безогледно
hahahaЧак пък така?! Ма тука някаква междупородна дискриминация ли надушвам, що ли?
Не знам.Какво разбираш под междупородна дискриминация?Всичко се размножава вече безогледно.

# 157
  • sofia
Но за всеки случай......  не си взимайте куче от "трудна порода". Ми, няма! А ти що държиш на такова? Да не би да обичаш да доминираш? hahaha

# 158
Китана, всяко куче си има характер.
И те са като хората - уж една зодия/порода, ама всяко само за себе си е различно. Ама, че пример дадох.
То тук май се получи: Преди имах поне три теории как се гледат деца, сега имам три деца и нито една теория...

# 159
Китана, всяко куче си има характер.
И те са като хората - уж една зодия/порода, ама всяко само за себе си е различно. Ама, че пример дадох.
То тук май се получи: Преди имах поне три теории как се гледат деца, сега имам три деца и нито една теория...
Права си,но породата си е порода и носи своите белези.Всяко куче,независимо от нея ,си има своя характер.Но ...хъскито може ли да бъде като малиноата?Мне...

# 160
  • София
Относно характера на кучето - всяко си има такъв, но от собственика зависи да го вкара в правилния коловоз. А колкото ваденето на храна от устата - това се възпитава. Трябва да научите животинката да ви има доверие и да знае, че посягането към храната му не е агресия, а необходимост. Старото ми куче го изпуснах в това отношение и се е случвало да има заклещен кокал в устата, но да ръмжи и да не дава да му се помогне. При кучката подхванах нещата от рано и спокойно и бъркам в устата, независимо от обстоятелствата.

# 161

Права си,но породата си е порода и носи своите белези.Всяко куче,независимо от нея ,си има своя характер.Но ...хъскито може ли да бъде като малиноата?Мне...
Може,ама ще бъде изключение,както и обратното

# 162

Може,ама ще бъде изключение,както и обратното
Хъски като малиноа?Това трябва да се види. Laughing Ще се опитам да намеря някое хъски,участвало на ИПО.

# 163
Ето малко общо послушание,далеч не е перфектно,но все пак добре се справя Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=IID5mRvwemc&feature=related

# 164

Общи условия

Активация на акаунт