Отговори
# 165
Ето малко общо послушание,далеч не е перфектно,но все пак добре се справя Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=IID5mRvwemc&feature=related
За послушание-да.То е за всички породи. Simple Smile
Я да ви питам:вие чували ли сте някога мита за "полудяващия доберман"?Аз съм чувала две версии:едната е,че има кост в главата на добермана,която расте и се забива в мозъка му,което го подлудява и почва да убива наред.Другата е ,че след еди коя си година черепа му спира да расте и става много малък за мозъка му.
Нарочно няма да напиша какво мисля. Simple Smile

# 166
А аз да пиша ли?  Joy

# 167
А аз да пиша ли?  Joy
Пиши ,пиши. Grinning

# 168
Добре ще пиша - пълни глупости,само ми е любопитно от къде са тръгнали тези легенди,как се е стигнало до тези безумни твърдения.Някой има ли предстаава?

# 169
Добре ще пиша - пълни глупости,само ми е любопитно от къде са тръгнали тези легенди,как се е стигнало до тези безумни твърдения.Някой има ли предстаава?
Ами чух теория преди доста време,че хитлеристите са създали куче като "бомба със закъснител".Т.е. са целели тези,които си взимат добермани,да бъдат убити след време от тях. hahaha И като погледнеш,това е страшно логично-само евреи си взимат добермани. Joy
Едно момче на въпроса дали е верен този мит отговори с "Да." и каза,че за да се убие това полудяло животно,трябва да бъде намушкано със зъб от 20 годишен кашалот,прободен със сребърен харпун в сърцето при пълнолуние. Joy Joy

Истината е,че този мит е дошъл от миналото ,когато хората не са знаели що е то обучение,а са познавали само тоягата.Кучето се озлобява ,става агресивно ,хората есетствено,изкарват него виновно и ето ти цяла легенда.
Между другото,доколкото знам(защото винаги може да изкочи нова информация отнякъде,в този свят пълен с писатели на статии...) добермана е единственото куче,което е селектирано специално да бъде бодигард на своя стопанин.Селекцията му е започнала от човек,който е бил ...бирник. Laughing

# 170
Първите известни данни за породата са от 1870 г., когато Карл Фридрих Луис Доберман, данъчен бирник от Аполда, Тюрингия, е решил да създаде куче, което да го пази, тъй като е носил големи суми пари и е пътувал неохраняем. Той е бил любител на кучетата и е отглеждал пинчер. В Аполда всяка година, започвайки от 1863, се е провеждал пазар на кучета, организиран от местната асоциация за подобряване на кучешките породи. Именно на такъв пазар е било изложено и новото куче през 1876 г.

# 171
Цитат
Шипове на черепа.
Дам. Така се твърди, като не е задължително, но се случва.
Не мога да твърдя 100% дали е вярно, мога да проверя.
Но е факт, че в напреднала възраст, те , боксерите и ротвайлерите изключително често си заминават от рак/тумор в мозъка.
Който определено води до полудяване, даже съм виждал куче което не може да си разпознае стопаните.
Което е опасно при породи, замислени за лов на хора...
Цитат
не е теория! Чистата истина си е, че ако галиш коколато куче (разбирай пекинез, чихуахуа или подобни) по главата — очите му не издържат на напрежението и изпадват от орбитите си. Това го знам още от малка! Научно-доказан факт. Точно както неоспоримо е, че доберманите полудяват като навършат 5 години, защото едни шипове им растат в черепа и пробиват мозъка им!
newsm62

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 15:46 от Rinusha

# 172
 Laughing Така де ,така.Я сега да кажат хората с пекинези дали са им изпаднали очите от галене.
Какво е "коколато" куче?
Съсед на деветия етаж,почина човека,имаше доберман.Вярно,малко са инатливи ,но не са агресори.Той не знаеше що е това обучение и все пак не го биеше. Кучето беше възпитано и кротко.Доживя над 12 години.Почина преди стопанина си.

# 173
... Съсед на деветия етаж,почина човека,имаше доберман.Вярно,малко са инатливи ,но не са агресори.Той не знаеше що е това обучение и все пак не го биеше. Кучето беше възпитано и кротко.Доживя над 12 години.Почина преди стопанина си.

Зависи от възпитанието все пак. Единственият доберман на нашата площадка е адски конфликтен, лае и напада деца, велосипедисти и пр. Стопанката му не може да го удържи по никакъв начин.

# 174
  • София /Абсурдистан
Аз имам пекинез, много го галя по главата и досега не му е изпаднало нито едно око Simple Smile И двете му очи са си на мястото и до ден днешен, кучо вече е почти на 12г. Grinning

# 175
... Съсед на деветия етаж,почина човека,имаше доберман.Вярно,малко са инатливи ,но не са агресори.Той не знаеше що е това обучение и все пак не го биеше. Кучето беше възпитано и кротко.Доживя над 12 години.Почина преди стопанина си.

Зависи от възпитанието все пак. Единственият доберман на нашата площадка е адски конфликтен, лае и напада деца, велосипедисти и пр. Стопанката му не може да го удържи по никакъв начин.
Да,точно-зависи от възпитанието.Човека живееше сам с кучето си ,то му беше най-добрия приятел .

# 176
Аз имам пекинез, много го галя по главата и досега не му е изпаднало нито едно око Simple Smile И двете му очи са си на мястото и до ден днешен, кучо вече е почти на 12г. Grinning
Не сте го галили достатъчно по главата значи. Laughing

# 177
Цитат
Какво е "коколато" куче?
hahahaМного готин "термин",описващ кучета от породите с по-изпъкнали очички,предполагам

# 178
Окей,да се върнем на темата.Отдавна мислех да питам:
-от какви неща сте се лишили в името на кучето?Вярно е,че доста хора,които обичат кучетата си,не приемат лишенията като жертва,а просто като необходимост,но все пак...не знам по друг начин как да задам въпроса.

-какви бели са правели кучетата ви като малки?Разбрахме,че Зефсовото САО е обувкояд,а разходите за мрежа на Лейди Блу са космически.Ние имахме проблеми със стените и пода.Явно кучето се опитваше да стигне до досадната съседка отдолу,защото изкопа повече от 5 см дупка в пода на кухнята.Преди да вземем мерки,беше тръгнало да дълбае и стената.На мен това впечатление не ми прави.И без това апартамента плаче за ремонт,особено след като детето разбра колко е удобно да се рисува по пода и тапетите.Оттогава маркер вкъщи не се внася дори под заплаха от смъртно наказание.

Защо ги приемаме тези неща като нещо обикновено,а други хора се разочароват от кучето си и го изоставят?Какво ни различава от тях?

Защо не сме се разделили с кучето си,след като се е родило детето?Как можеш да обясниш на човек ,че съжителството между бебе и куче не е толкова лошо?
И един въпрос,който много ме тормози:
Защо хората избягват да възпитават кучетата си?

# 179
Във връзка с подхванатата тема-

Митове и легенди:
Едно куче без кокал не може ...
Гаранция 100%, че може да доживее до дълбока старост, без да е помирисвало кокал през живота си.
По-евтино ни излиза да го храни с чисто месо (кренвирши, пържоли и др.), от колкото с качествени фабрично приготвени храни…
Да, в началото може наистина да е така, но после спестените пари отиват по сметката на някой ветеринарен лекар за изследвания и лечения.
Едно куче може ли да яде кокали…
Да, може. След основно хранене (гранули и консерви) нищо няма да му стане, ако изяде 1-2 свински ребра (варени или печени).
От прясното мляко кученцата хващат глисти…
Нищо подобно. По-вероятно е да получат разстройство.
От сладкото кучетата ослепяват…
Да, ако сладките неща са ежедневно и в голямо количество, но на пазара има достатъчно кучешки шоколади, бонбони и др.
Моето куче гранули не яде...
По-скоро стопаните не са убедени, че кучето им трябва да яде гранули. Ако те преодолеят своите предразсъдъци, останалото ще ви го каже вашият ветеринарен лекар.
Така добре го храним, че след яденето то не може да се движи, а само лежи и пъшка…
Ако можете да предадете вашия "опит" на хора, занимаващи се с угояване на прасета, те биха ви платили добре.
От сухите храни се образуват камъни в пикочния мехур при котараците…
При качествените гpанулирани храни, които поддържат определено рН на урината между 6 и 6,5, това е изключително рядко.
Ако моето куче не роди веднъж, му се скъсява животът ...
В обратния ред на тази "гениална” максима, ако ражда при всяко разгонване, животът би трябвало да се удължава. Може би това е тайната за дълголетие?
На кучетата не се дава сладко, защото те нямат панкреас…
Кучетата си имат пълен комплект от всички органи, дори притежават и някои в повече - os реnis.
Как уличните кучета ядат всичко, пък им няма нищо…
Ние виждаме само живите. Няма улично животно, доживяло до дълбока старост и умряло от естествена смърт.

Общи условия

Активация на акаунт