Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво ще се случи, когато имам цезарово сечение по медицински причини?
Какви са стъпките преди цезарово сечение?
Какво се случва в реанимацията след цезарово сечение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво ще се случи, когато имам цезарово сечение по медицински причини?
Преди цезарово сечение по медицински причини, в болницата ще ви направят тоалет и клизма и ще ви поставят катетър. Прилагането на анестезия не е болезнено и няма да почувствате болка по време на процедурата. След раждането ще бъдете преместени в реанимация, където ще се грижат за вас и ще ви дават обезболяващи инжекции. Започват да ви раздвижват 24 часа след операцията, отстраняват катетъра и ви позволяват да вземете вана. Важно е да се движите много за по-бързо възстановяване.
-
Какви са стъпките преди цезарово сечение?
Преди цезарово сечение в болницата ще ви направят изследвания, ще запишете тоновете на бебето, ще получите клизма и катетър. Поставянето на анестезията не е болезнено и няма да почувствате болка по време на операцията. След раждането ще бъдете преместени в реанимация, където ще се грижат за вас и ще ви дават обезболяващи инжекции. Започват да ви раздвижват 24 часа след операцията, отстраняват катетъра и ви позволяват да вземете вана. Важно е да се движите много за по-бързо възстановяване.
-
Какво се случва в реанимацията след цезарово сечение?
-
Какво се случва след цезарово сечение в болницата?
-
Какво се случва преди цезарово сечение?
/, клизма, слагат ти катетър и ти включват някакви системи. Мен лично ме закачиха и на запис на тоновете. Честно да ти кажа на мен това с клизмата, катетъра и системата ми беше в пъти по -гадно от самата операция. Няма да чуваш и виждаш разрязването на "собствената си плът" - спокойно. Усещаш, че те пипат, но няма никаква болка . Веднага след като извадиха малкия ми го дадоха за няколко секунди да го гушна
Аз, обаче съм си страхливка и си исках обезболяващи до 3-тия ден
Раздвижиха ме 24 часа след операцията и веднага след това ми махнаха катетъра и ме пуснаха да се изкъпя - голям КЕФ. Важното е като един път си раздвижена, да продължиш да си ходиш напред-назад, защото така по-бързо минава.
Защото на мен ми разрешиха да вляза под душа на 10-ия ден след операцията. Т.е. два дни след като ми махнаха конците.
а аз имах само някакви мъхчета,ама така трябвало.Приеха ме в операционна и ме приспаха,аз бях с пълна анестезия.Не са ми слагали катетър.Събудиха ме,и веднага усетих болката(доста си боли),преместиха ме в отделението за секцио и там си останах докато не ме изпошат.След 24 часа ме раздвижиха и помогнаха ми да се изкъпя(на мен ми бяха казали само да внимавам с мястото на операцията да не го мокря много преди да ми махнат конците).Първото нещо което ми дадоха да яда беше след два дни беше кисело мляко.На шестия ден ми махнаха конците и ме изписаха.Такова беше моето секцио- в Окръжна болница Пловдив