КАРТИ ТАРО- VIII ТЕМА

• 57 579
  • 783
  •   1
Отговори
# 435
Catherine Legoix, защо не доразвиеш темата:)
ще е много интересно  bouquet

# 436
Цитат
и най- вече  омаловажава женското участие и присъствие сред учениците му.
-МАЛКО ИЗБЯГАХМЕ ОТ ТЕМАТА ЗА ТАРО,но пак се сетих нещо.
 по повод цитата- казата че едва ли не Исус не се разбирал с майка си,понеже около 30 години от живота му се губят, в никое евангелие не се описва къде и какво е правил.и също така нагласиха мнение че той не се разбира с Мария-майка му-понеже се обръщал към нея с израза-''ЖЕНО''-което по онова време показвало висотата от която гледа мъж над жена или над роб.

# 437
 не  го намирам за избягване  Rolling Eyes
невидимият свят е един........ да не говорим как религиите си приличат  по смисъл на символика и случки- нормално  препредаване на смисли посредством еднотипни образи

"Но Один е също и богът - пътешественик, той е богът с много лица, които проявява в търсене на истината.

В поетическите Еди Один се споменава като един от синовете на Бьор и Бестла, които създават Средната земя или Митгард от морето, както и първите хора - Аск и Ембла. Тук се споменава за войната на аси и вани, оцелелите от които впоследствие описват делата на Один. В своята реч Хавамал богът разказва за откриването на руните и мъдростта, която те крият, след като сам окачил себе си на световното дърво Игдрасил за девет дни и девет нощи, прободен със собственото си магическо копие. Едно от имената на Один е Иг (Ygg), а Игдрасил (Yggdrasil) би трябвало да значи Конят на Один. А някои учени изказват хипотеза, че ритуалът по провесване на дървото е повлияло върху историята за Разпятиято на Христос."

от уикипедия

освен това се ослепява седнот око, защото е виждал  времето  като един континуум

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 17:57 от Вятър

# 438
 Между другото символът на Ватикана неслучайно са обърнатите ключове. Т.е.  Св. Петър обърнат.
Ако всички искат, можем да разгледаме всяка карта от големите аркани поотделно като впечатления от нея, асоциации, символи, религии...  Ще е полезно. Simple Smile

# 439
давай семиотиката на ключовете Mr. Green

# 440
Ами аз всъщност не знам защо са си избрали точно това за символ. Може би, защото Ватикана е построена точно до базиликата "Св. Петър", където именно е погребан той.
Главният площад носи неговото име... явно е много почитан. (пък и нали той държи ключовете).

Но това няма връзка с Таро.  Grinning

# 441
момичета ето какво открих за ключът и символът му в религията.http://www.ottuk-ottam.com/?p=339
http://margaritta.dir.bg/06kluch.htm
При евреите означава раждане, при японците – благоденствие.

Ключовете са атрибут на пазителя на Райската врата – Св.Петър. Те символизират правото на църквата да опрощава греховете като отваря вратите за разкаялите се и ги затваря за неосъзналите се.

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 18:40 от *МЕГИ*

# 442
Здравейте   bouquet
Преди време и аз се сдобих с картите, но ми е малко трудно да ги тълкувам, поради липса на опит Simple Smile
Имам един въпрос, на който съм си изтеглила карти, опитах се да ги тълкувам, но много бих се радвала, ако вие ми помогнете с тълкуването Simple Smile
Въпросът е следния : Какви са чувствата на М. спрямо мен ?
Картите, които се паднаха са следните :
на първа позиция: Паж на Пентаклите
на втора позиция: Императрицата
на трета позиция: Рицар на чашите
По принцип работя с три карти, тъй като все още ми е трудно Simple Smile Ще се радвам, ако някоя от вас ми помогне с разгадаването на отговора Simple Smile
Благодаря ви предварително!   bouquet

# 443
  • плевен
Въпросът е следния : Какви са чувствата на М. спрямо мен ?
Картите, които се паднаха са следните :
на първа позиция: Паж на Пентаклите
на втора позиция: Императрицата
на трета позиция: Рицар на чашите

така ще опитам аз  Wink

Мисля че се чувства добре с теб,зареден с ентусиазъм и  силен порив сякаш за първи път  е с жена,нищо че сигурно на теб ти се струва бавен и неориентиран.Той със сигурност е влюбен в теб.Дори сексът между вас му харесва страшно много Mr. Green

# 444
Ххехехехе, ем такова .... ние не сме правили секс Grinning Grinning Grinning Значи има нещо вярно от това, което каза. По принцип с въпросното момче сме само приятели, но напоследък започна да се държи странно ... по скоро приятно странно Simple Smile За това се насочих към вас да видим какво ще кажете по въпроса Simple Smile
Други, които биха искали да се включат пак по същия въпрос  има ли Simple Smile Даже понеже аз съм още неопитна, може някоя от вас ако иска да изтегли нови карти да видим дали ще се паднат сходни като тези, които  съм изтеглила Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 21:35 от Betty21

# 445
Betty21 Ентусиазъм и силно желание за физически контакт.
Паж Пентакли показва, че това се случва за първи път, че в момента се зараждат тези чувства.
Императрицата показва физическата близост, а рицаря показва романтиката.
Според картите той иска да имате връзка. Ти също го харесваш... може би нещата ще се реализират.
Поне аз така мисля.

# 446
Catherine Legoix, ее дано да си права Simple Smile
Въпреки, че той си има гадже, но ако това тяхното може да се каже „ходене“ Grinning
Някоя от вас ще иска ли да изтегли карти, да видим дали ще се паднат подобни, тъй като както вече споменах при мен липсва опита Simple Smile    bouquet

# 447

"Но Один е също и богът - пътешественик, той е богът с много лица, които проявява в търсене на истината.

В поетическите Еди Один се споменава като един от синовете на Бьор и Бестла, които създават Средната земя или Митгард от морето, както и първите хора - Аск и Ембла. Тук се споменава за войната на аси и вани, оцелелите от които впоследствие описват делата на Один. В своята реч Хавамал богът разказва за откриването на руните и мъдростта, която те крият, след като сам окачил себе си на световното дърво Игдрасил за девет дни и девет нощи, прободен със собственото си магическо копие. Едно от имената на Один е Иг (Ygg), а Игдрасил (Yggdrasil) би трябвало да значи Конят на Один. А някои учени изказват хипотеза, че ритуалът по провесване на дървото е повлияло върху историята за Разпятиято на Христос."

от уикипедия

освен това се ослепява седнот око, защото е виждал  времето  като един континуум
Само да допълня , че легендата гласи ,че бог Один е разгадал езика на руническото писмо точно като е вис.ял на обратно провесен от "Великото дърво на живота" и наблюдавал руните.
Приветсвам идята на Catherine Legoix за разглеждане по отделно на всяка голяма аркана и споделяне на символиките им.

# 448
Глупакът:
Нямам мног опит с него ,даже бих казала твърде оскъден,но го свързвам с известният ни от руските приказки герой  Иванушак -Глупакут ,който е винаги хулен ,бит онеправдаван ,но накрая поради добро стечение на обстоятелствата или порди хитрост ,той винаги излиза печеливш и победител.

# 449
Глупакът, Лудият, Клоунът, Жокерът... За мен тази карта е много интересна, въпреки че и аз като shopkata нямам голям опит с нея.
Той е с номер 0, защото не е обременен с нищо. Не му пука особено, безгрижен е.
Минава през пропастта и не поглежда надолу. Той си живее в неговия свят и за другите това е лудост.

От друга страна, през средновековието във всеки дворец е имало шут, чиято функция освен да забавлява, е била да изобличава истината. Само шутът е можел да казва на краля, че греши без това да му струва живота.

Обикновените хора не могат да разберат Глупака, затова той е изобразяван с разни животни - птички, пеперуди, куче и т.н. Всъщност никой не знае какво си мисли той зад маската на веселие и това ги плаши.
Дори Хамлет се преструва на луд, за да разкрие убийството на баща си. 

Четох, че може да се появи, ако задаваме глупави въпроси или ако постъпваме глупаво в дадена ситуация. Ако е първа карта, значи да не приемаме отговора насериозно.
Вие забелязали ли сте подобно нещо?

Общи условия

Активация на акаунт