Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са отзивите за романите "Хрътката срещу Хрътката" и "Разруха" на Владимир Зарев?
Кои са някои от съвременните български автори и техните произведения, които бихте препоръчали за четене?
Какви са отзивите за книгата "Улица без име" на Капка Касабова?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са отзивите за романите "Хрътката срещу Хрътката" и "Разруха" на Владимир Зарев?
Отзивите за романите на Владимир Зарев, включително „Хрътката срещу Хрътката“ и „Разруха“, са изключително положителни. Читателите оценяват дълбоките размисли върху житейските истини, семейството, вината и човешките отношения. Те също така хвалят самоироничното отношение на разказвача и чувството за хумор в „Хрътката срещу Хрътката“. От друга страна, „Разруха“ е високо оценен заради задълбочената сюжетна линия и добре развитите герои, като някои дори го описват като великолепна семейна история.
-
Кои са някои от съвременните български автори и техните произведения, които бихте препоръчали за четене?
Сред съвременните български автори и техните произведения, които бих препоръчал за четене, са Емилиян Станев с "Антихрист" и "Чернишка", Капка Касабова с "Улица без име", Севда Севан с "Родосто, Родосто", Виргиния Захариева със своите книги „9 заека“ и „Огледалата“, както и Димитър Динев с „Ангелски езици“ и Владимир Зарев с романите си „Хрътката срещу Хрътката“ и „Разруха“. Освен това се споменават "18% сиво" на Захари Карабашлиев, "Единадесетият пръст" на Борислав Крендева & Станислава Чуринская, "Снаха" на Георги Караславов, „Татул“, „Майките“ от Теодора Димова, „Неизчезващите“ от Лиляна Михайлова , "Медальонът" от Галина Златарчева , "Баронов" на Ивайло Петров, "Крадецът на прасковки" на Емилиян Станев, "Грехът на Малтица", "Градче на име Мендосиньо" от Деян Енев, „Морга“ от Деян Енчев , „Черният ангел“ от Иван Русланов , "Печен картоф" от Димитрина Събчева, "Стъклената река" на Емил Андреев, "Картини от три Българии" и "Лица и съдби от три Българии" на Петко Бочаров, „Марма, Мариам“ на Теодора Димова , „Рали“ на Стефан Дичев, „Срещи с Буров“ на Михаил Памукчиев, „Железен светилник“ и разказите на Чудомрир , "Последна радост" от Й. Йовков , "Матриархат" от Георги Мишев и "Стъклен дом". Освен това се споменават "18% сиво" на Захари Карабашлиев, „Любовни упражнения“ - съставител Ваня Щерев, „Рокля за двама“ на Габи Генева и Владо Любенов, „Плужек“ на Слав Бакалов, „Аномалия“ и „Червено злато“ на Людмила Филипов , "Реквием за никого" на Златко Енев, "Дни за любов и убийства", "Ако искаш да си легнеш с мен... сготви ми" и "Чужди пари в ръцете ти" на Донка Петрунова. Освен това се споменават Милен Русков с романите „Възвишение“ и „Захвърлен в природата“, Венецслав Божинов, Елена Алексиева, Мартин Каалев, Петър Софрониев, Иван Ланджев и Юлка с книгата „Макс, всичко на макс!“ Също така се споменават разказите на Ел. Пелин като "Аз съм ти", както и разказите на Красимира Кубарелова в книгата "Розов храст и сладко от смокинги".
-
Какви са отзивите за книгата "Улица без име" на Капка Касабова?
Отзивите за книгата "Улица без име" на Капка Касабова са разнообразни. Някои читатели я описват като трогателна история за емигрантка, която събира спомени от детството си, докато други я намират за крайно неприятна и израз на неприязън и омразa. Въпреки това, мнозина я препоръчват като уникално и вълнуващо четиво.
-
Какви са отзивите за книгата "Ангелски езици" на Димитър Динев?
-
Какви са отзивите за книгата "Пътят на мастилото" на Кристин Димитров?

Ако искате, "Един след полунощ" го пуснаха за безплатно теглене в блога "Аз чета". Аз обаче не си падам много по есеистика, т.е. нямам нищо против, но предпочитам романи, така че ще изчакам да прочета поне два от романите на Керана Ангелова, преди евентуално да стигна и до "Един след полунощ". За "Трънски разкази" на Петър Делчев и аз съм чувала, чела съм и един страхотен откъс, така че и това влиза в списъка.