Българска литература

• 76 081
  • 657
  •   1
Отговори
# 615
Tук попаднах на инфо за нов български роман:

...като статията ме подсети за това чудо. Laughing

# 616
Обожавам българската литература.
С удоволствие чета и препрочитам българска класика.
Но нямам сериозни наблюдения над съвременните писатели.

# 617
Супер, ама защо пишеш в червено?

# 618

Момичета и Авраам, разбрахте ли за софийското представяне на "Слънчогледи за Мария" на Керана Ангелова? По моя информация - 28.11., 19:00 в "Credo Bonum".

# 619

Момичета и Авраам, разбрахте ли за софийското представяне на "Слънчогледи за Мария" на Керана Ангелова? По моя информация - 28.11., 19:00 в "Credo Bonum".
18.30 ч.! 

# 620

Laughing Погрешно съм информирана, както и предполагах между другото. Благодаря, svet65!

Някой има ли планове да посети събитието? Wink

# 621
Аз май няма да съм в София тогаз...

# 622

Ами защото много ми харесва червеното. Ако не може и ви дразни ще престана.  newsm03

# 623
Няма значение дали мен ме дразни, ако теб те кефи, стига да е в рамките на форумните правила. Simple Smile Хев фън, дет' се вика.

# 624
  • Казанлък of all places
Любопитна ми е Керана Ангелова, но тя идва в комплект с още 4 книги на български автори и мисля,че ще си чака на опашката. С огромно удоволствие придобих следните :
"Изброими изкушения" на Иво Рафаилов - поезия
"Й" на Йорданка Белева- пак поезия
"Надморска височина на любовта" , пак Йораднка Белева - разкази . Невероятни. Обикновено влизам в спорове относно кратките форми, но тук всеки разказ носи не вселена ами десет; всяка дума те изненадва;всеки образ е многопластов. Никаква дидактика, никакво отчаяние, нищо, което да те кара да искаш да затвориш книгата. Не четох бързо, не можех. Рядко удоволствие от разказването има в тази книга.
"Слънчогледи за Мария" на Керана Ангелова - много ми е любопитна!
"От Космоса с люнов" на Станислава Чуринскиене- ето , с това започнах снощи. Неприкрит фен съм на авторката , не ме съдете строго, ако, нали, после... Simple Smile

# 625
Аз за "Слънчогледи за Мария" се притеснявам, че може да "ме биете" дето много я похвалих...  Laughing Професионалистите може да открият непълни аспекти (герои, връзки и т.н.), но мен ме тресна в сърцето по съвсем други линии и я оцених високо за себе си. Предполагам, че на представянето атмосферата ще бъде много "сърдечна".

Преди обещах да пиша повече и за други  книги на Керана Ангелова. Ето готова съм с "Един след полунощ".
https://www.goodreads.com/review/show/613619486

# 626

Ами защото много ми харесва червеното. Ако не може и ви дразни ще престана.  newsm03

Много мило. Прозвуча ми непосредствено като малко детенце. Simple Smile

# 627
  • В Балкана
peperuda333   bouquet

За година на издаване, нямаш идея!? Освен "новите Асеневци" от преди няколко години.

# 628
Рейн, не знам за кои точно издания питаш. Дъщерята на Калояна , например, мисля, че излиза за първи път през 1944. След това излиза през 1962. Това е според предговора на новото издание от 2008.

Последният Асеновец излиза за първи път 1938, след това под друго име 1942. Моето и най-новото е от 2009.

Семейството ми имаше по-старите издания, но при местения се изгубиха. Сега имам новите. Фани Попова-Мутафова е сред най-добрите писатели на историческа художествена литература не само в България  Peace

# 629
Днес нали бил Черен петък, реших да си купя две хубави книги, не бяха намалени, но мисля, че ще си заслужават  Peace

Общи условия

Активация на акаунт