Българска литература

• 76 745
  • 657
  •   1
Отговори
# 255
Аз прочетох

и вече имам два любими разказа от нея - "Любов" и "Морган Фрийман"...

Прекрасна!

# 256
  • София
Ellea, a чела ли си новата му книга "Уличник" ?

# 257
Не, даже не знаех, че има. Пак ли са разкази?
Аз за пръв път се срещнах с него преди седмица Simple Smile
Ето го

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 19:53 от Ellea

# 258
  • София
Четирилогията на Талев, "Железният светилник" го чета поне веднъж в годината. Много ме натъжава ...

# 259
Ето го

Ако не си чела новия му сборник - "Деград", пак в този сайт има в момента томбола за три бройки с автограф на Васил Георгиев : )

# 260
Ето го

Ако не си чела новия му сборник - "Деград", пак в този сайт има в момента томбола за три бройки с автограф на Васил Георгиев : )

мерси!

# 261
Здравейте и аз реших да се включа в темата - наистина имаме много добри автори. Когато бях в гимназията имахме страхотна учителка по литература, която така успяваше да разпалва интереса към иначе "задължителната" литература, че всички я слушахме в захлас и часовете по литература се превръщаха в най-интересните за класа.

Четирилогията на Талев, "Железният светилник" го чета поне веднъж в годината. Много ме натъжава ...

Аз също веднъж годишно прочитам книгите   Wink

# 262
 bg bg bg bg bg bg bg bg bg bg bg

Дайте днес да се развижим, макар и малко късно. Търсих специално темата.
Гледах първи епизод на "Време разделно" - нарочно или не, просто спрях на него и не успях да го спра, докато не свърши. Има реплики, които знам наизуст. Много ми беше харесала и книгата. Дали и днес, ако я прочета, ще ми хареса толкова много. Трябва да я препрочита, за да се проверя...

# 263
Обожавам българската литература, но не и съвременната такава. В днешно време всеки втори човек започна да пише книги, въпреки че не е прочел и една. Върха на простотията е факта, че дори тризначките от едно риалити шоу пишели книга. Боже, света е превъртял тотално!!! Знам, че има и доста качествени книги, но на фона на помията, която ни залива по пазара е направо неоткриваема.
Обожавам разказите на Елин Пелин и Йовков, но пък на Чудомир не съм прочел нищо, което е голям пропуск за мен. Някой чел ли е негови разкази и какво му е мнението?

# 264
Чудомир е велик. Ще ти хареса. Прочети го обезателно. Има невероятни попадения относно националния ни характер.

# 265
О, да - Чудомир е класика, абсолютно непреходен. Задължително е да се чете  Peace

# 266
Някой може ли да ми каже дали романът "Рали" на Стефан Дичев е преиздаван? Аз не съм го чела, но съм гледала на няколко пъти филма като дете и много ми харесваше.Съфорумката Василиса Умница ми напомни в една друга тема, че искам да го прочета, но не знам откъде да си го купя. Някой да знае? За онлайн покупка говоря.

# 267
# 268
ayas, благодаря!

# 269
Обожавам българската литература, но не и съвременната такава. В днешно време всеки втори човек започна да пише книги, въпреки че не е прочел и една. Върха на простотията е факта, че дори тризначките от едно риалити шоу пишели книга. Боже, света е превъртял тотално!!! Знам, че има и доста качествени книги, но на фона на помията, която ни залива по пазара е направо неоткриваема.
Обожавам разказите на Елин Пелин и Йовков, но пък на Чудомир не съм прочел нищо, което е голям пропуск за мен. Някой чел ли е негови разкази и какво му е мнението?

Чудомир е супер, но някак не пасва на Елин Пелин и Йовков. За сметка на това е чудесен преход от тях към добрата съвременна българска литература, защото определено звучи... модерно (в пълния литературен смисъл на тази дума!)

Общи условия

Активация на акаунт