Българска литература

• 76 123
  • 657
  •   1
Отговори
# 570
Някой чел ли е тази книга?

В момента я чета. Написана е под формата на приказка, но всъщност казва много житейски истини. А освен това си взех и автограф от автора Grinning

# 571
Прекрасен винаги български поет

# 572
Наскоро прочетох един от разказите на Емилиян Станев - Търновската царица. Любовен разказ е но както повечето любовни разкази и произведения, завършва със смърт

# 573
  • Пловдив
Magnolia_001, благодаря   bouquet

Наскоро прочетох един от разказите на Емилиян Станев - Търновската царица. Любовен разказ е но както повечето любовни разкази и произведения, завършва със смърт

Чудесно е ,че четеш, защото май на твоята възраст четенето не е приоритет.  "Търновската царица" е повест и ако имаш желание може да гледаш филма по нея. С много известни български актьори.

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=43016&hit=1

# 574
Peaceable, благодаря! Ще погледна "Физика на Тъгата"  и Любен Дилов-син. Мисля, че се опитах да чета  "Естествен Роман" преди време и не ми допадна. Даже не си спомням защо. Не можах да разбера вълненията на героя.

# 575
Peaceable, благодаря! Ще погледна "Физика на Тъгата"  и Любен Дилов-син. Мисля, че се опитах да чета  "Естествен Роман" преди време и не ми допадна. Даже не си спомням защо. Не можах да разбера вълненията на героя.

Тогава да те предупредя, че "Физика на тъгата" е в духа на "Естествен роман"... има шанс и тя да не ти хареса. Иначе можеш да отидеш в някоя книжарница или още по-добре - библиотека, и да зачетеш нещо на Господинов или на Дилов, за да си сигурна, че ще ти допаднат... Simple Smile Поздрави

# 576
Peaceable, благодаря! Ще погледна "Физика на Тъгата"  и Любен Дилов-син. Мисля, че се опитах да чета  "Естествен Роман" преди време и не ми допадна. Даже не си спомням защо. Не можах да разбера вълненията на героя.

Тогава да те предупредя, че "Физика на тъгата" е в духа на "Естествен роман"... има шанс и тя да не ти хареса. Иначе можеш да отидеш в някоя книжарница или още по-добре - библиотека, и да зачетеш нещо на Господинов или на Дилов, за да си сигурна, че ще ти допаднат... Simple Smile Поздрави
 На мен много ми хареса "Физика на тъгата", а почти се бях отказала да чета Господинов след "Естествен роман"
  Да споделя възхищението си от:

Харесаха ми и есетата на Керана Ангелова "Един след полунощ".

# 577
  • София
Да похваля няколко български книги, че пак ни се изгуби темата: поезия; разкази и идеи за летни пътешествия : )

Втората, съвсем не са безгрижни морски истории, както подвежда корицата ...

# 578
  • на североизток от Рая
 И аз си взех днес една книга от български автор от библиотеката. Привлече ме.

# 579
момичета някой има ли отзиви за тези две книги на Никол Данева

Търсих, но не открих. Чудя им се, сега са намалени на Алеята на книгата във Варна.  newsm78

# 580

В момента я чета и много ми харесва. Соц-реализъм от 80-те. Действа ми носталгично.

# 581
Здравейте! Надявам се, че приемате нови попълнения  Hug

Вчера завърших "Седемнайсетгодишните" на Боян Болгар. Това е втората негова книга, която прочитам. Много ми хареса, както и "Близнаците". Имам още една негова книга, която чака да й дойде редът: "Късно летуване".  Надявам се да не ме разочарова. Романите са соц,. но историите са актуални и днес. Препоръчвам този автор с две ръце  Peace

Друго от български автор, което съм чела напоследък и ме е грабнало, това е "Чинарите зашумяха" от Емил Коралов.

# 582
  • София
Още едни български разкази ( само последните ми бяха твърде сюреалистични ) :

Добро писане, интересни финали. Добавям издателство "Ерго", като място, където ще поглеждам за българска поезия/проза ...

# 583
Още едни български разкази ( само последните ми бяха твърде сюреалистични ) :

Добро писане, интересни финали. Добавям издателство "Ерго", като място, където ще поглеждам за българска поезия/проза ...

И на мен много ми допадна тази книга. А ако обичаш поезия, "Ерго" имат страхотни попадения и там. Simple Smile

# 584
  • София
И на мен много ми допадна тази книга. А ако обичаш поезия, "Ерго" имат страхотни попадения и там. Simple Smile
Благодаря, четох "Ѝ" на Йорданка Белева и книгата на Мария Василева. Препоръчай нещо от другите, ако си ги чела вече ...

Общи условия

Активация на акаунт