Моля ви за съвет-как да му помогна ?

• 3 100
  • 27
  •   1
Отговори
Споделете как постъпвате, когато половинката ви изпадне в депресия, когато не е мотивиран, когато е загубил целите си и не вижда ясно пътя си. Звучи общо, но мъжете трудно конкретизират причина и моментно състояние.. виждам го че е унил, мълчалив и вглъбен, не му се прави нищо, не се смее и не е доволен от себе си .
Той винаги е до мен, както и да се чувствам, на мен ми трябва малко, за да се усмихна, но той рядко е тъжен, за сметка на това не се развеселява лесно. Искам да му помогна да се стегне, да го обградя с положителни чувства и да се почувства пак добре. В момента за жалост физически не съм до него и ми е трудно само с думи да действам.. но се старая. Какво правите, когато силният пол изведнъж стане слаб психически ?  Sad

# 1
Щом не си до него, може би пропускаш нещо.Може да се е случило нещо, което той не ти казва за да не те тревожи.....
А може би просто му липсваш.От разстояние е трудно да улучиш от какво точно има нужда за да му помогнеш.Помисли за някоя изненада и среща мужду вас, дори и за кратко.
Успех!

# 2
Накарай го да сподели какъв е проблема. Намерете решението заедно.

# 3
Със сигурност крие нещо.
Ти си знаеш как да го предразположиш, за да изплюе камъчето  Wink

# 4
Аз стиснах зъби и се заредих с търпение. Всичко продължи около 2 години, но слава богу вече отмина.

# 5
На мъжът не трябва да се помага.
Неговата психика така е устроена,че тя има нужда да се остави сама да се сбори с нещата,иначе ще затъне още повече.
Жената има нужда от помощ.
Ние се нуждаем някой да ни протегне ръка,да ревем на нечие рамо.
А те искат да ги оставим намира.
За ластикът чувала ли си?
Този проблем е описан много ясно в книгата"Мъжете са от Марс,жените от Венера"
Прочети я,в момента ще ти е от полза Peace

# 6
Маргало, чела съм я , позабравила съм я, ще я прегледам пак. Благодаря ти за точната констатация в началото. Вероятно си права и има логика да е така..   

По повод че крие нещо - стига с това..  Познавам го.. просто е горд и егото му на мъж не може да се пречупи за да каже - загубих ... , имам нужда от повече...

bouquet

# 7
Маргало, не си права!
Мъжът също има нужда от помощ. Ще се почувства изоставен, ако в този момент не усети, че има на кого да се опре.

# 8
Аз също мисля, че мъжът има нужда от помощ понякога. Уж са силни, но и доста отговорности си вменяват и се измъчват когато не успяват да подредят всички дини под мишницата. Както пък ни есе измъчваме когато не се справим с стоте задачи които изискваме от себе си. Мъжът ми бе в подобна ситуация 2 пъти по време на брака ни и двата пъти съм била до него - къде със спорове, къде със сръдни, къде с много смях ги преодоля ... и той беше до мен когато аз останах без майка и с малко дете на ръце, когато бебето ни се бореше за живота си в кувиоз почти 2 месеца .... Нали затова сме заедно, за да си помагаме. А мъжете в повечето случаи не искат да си признаят слабостта, не искат да помолят за помощ, защото е унижение, не искат жената до тях да ги види когато са в "дупка". Твоята роля на жена и на приятел е да го измъкнеш от там, а и ти най-добре си знаеш как, но никога не казвай че помагаш!

# 9
  • Варна
Аз също съм на мнение, че трябва да го оставиш да се "измъкне" сам. Силните/ако е такъв/ мъже не обичат да им помагат. Достатъчно е да му дадеш да разбере, че си до него, че му вярваш и може да разчита на теб.

# 10
 newsm78 накарай го ,да сподели!!!!постоянно му напомняй,че си до него....спомни си преди години ,по какво се е увличал,на какво се е смял,ако е имал хоби....ако можеш достави му тези хубави неща,покажи му ги,заведи го там откъдето всичко е тръгнало...
 Thinkingвлез му подкожата....и не спирай да се усмихваш!!!!!!!!! newsm78да всичко е в твоите ръце...или по щурей те като едно време....  bouquet
от депресията никой не се измъква сам!!!!!

# 11
  • Sf
Маргало е права. Мъжът няма нужда от помощ в този вид, какъвто обикновено му предлага жената. Понякога да се остави на мира, само по себе си е вече голяма помощ.

...

Конкретно по въпроса е много трудно, защото няма конкретен въпрос. Със сигурност имаш поне бегла идея, на какво се дължи лошото настроение на мъжа. Омаловажи проблема, ако е възможно. Загубената битка не означава загубена война. Може би целта не е била подходящата цел, може би начинът не е бил подходящ. За такива приказки не е нужно да разпитваш. Говори му, докато той самият не започне да приема проблема като някакъв етап, епизод. Ако му вкараш в съзнанието, че твоята обич и уважение не са намалели от неговия неуспех, значи си успяла.

# 12
  • София
И според мен Мъргало не е права. Зависи от човека. И от връзката. Ние сме такъв тип хора, че сме по-силни заедно, отколкото всеки сам за себе си. Ако го оставя сам в труден момент, "на мира", нито ще му е добре, нито ще го приеме добре. Ще е все едно съм го зарязала да се справя сам Sad

Ренка, с позитивизъм. Като му показваш всячески, че си до него, макар и физически да не си. И се ослушваш за симптоми. Прочети малко за истинската депресия, като психично неразположение, и ако усетиш нещо подобно, го убеди да отиде на лекар. Мъжете не са и никога не са били "силният" пол, податливи са на подобни сривове, а ако нямаш кой да те подхване в подобен момент, можеш лошо да се удариш Confused Съвсем сериозна съм.

# 13
Напий го.. Peace

Пийте и си говорете - както по-мъжки..
Гаранция, че ще започне да споделя.. Sunglasses

# 14
На мъжът не трябва да се помага.
Неговата психика така е устроена,че тя има нужда да се остави сама да се сбори с нещата,иначе ще затъне още повече.
Жената има нужда от помощ.
Ние се нуждаем някой да ни протегне ръка,да ревем на нечие рамо.
А те искат да ги оставим намира.
За ластикът чувала ли си?
Този проблем е описан много ясно в книгата"Мъжете са от Марс,жените от Венера"
Прочети я,в момента ще ти е от полза Peace

Абсолютно не съм съгласна с написаното.

Напий го.. Peace

Пийте и си говорете - както по-мъжки..
Гаранция, че ще започне да споделя.. Sunglasses
и да при нас това реши проблема. Преди два три месеца мъжото беше по същият начин, седнахме , пийнахме и си каза всичко каквото го мъчи. Една седмица след това, всичко си беше по старому, но говорене, говорене и пак говорене, при нас беше ключа към разрешението на проблема

Общи условия

Активация на акаунт