Моля ви за съвет-как да му помогна ?

• 3 101
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Моят мъж е от този тип мъже, които сами се справят с проблемите. Не обича да споделя, когато нещо му тежи. Установила съм, че това му е семейна черта - сестра му е същата, както й майка му. Обикновено ми разказва и споделя, когато проблемът е разрешен и вече си е отдъхнал.

# 16
Според мен зависи от това дали мъжът чувства, че може да се справи с това, което иска да направи.

Аз за себе си знам, че ако се чувствам способен да си постигна целта, най-добре никой да не ми "помага". Може сам да ми отнеме повече време някога, но знам, че ще го направя по моя си начин, доволен съм и не искам да ми се месят.
Ако обаче видя, че просто усилията ми са напразни, естествено се обезсърчавам и ако ми помогнат, ще се зарадвам. Дали ще си поискам сам помощ или не зависи от много обстоятелства.

# 17
  • София
Напий го.. Peace

Пийте и си говорете - както по-мъжки..
Гаранция, че ще започне да споделя.. Sunglasses

Много яка идея, ама ако не пие newsm78

# 18
просто трябва да се говори , да го предразположиш да каже какво го кара да се чувства така  за да можеш да му помогнеш , ако незнаеш причината дали бизнес , жена или друго  няма как да стане, но определнено има някаква причина

# 19
Настроението на мъжа (ако в семейството нещата са ОК) се влияе най-много от рабоатат му, от това доколко се чувства осъществен. Според мен проблема е там в 99% от случаите. Не разбрах какво работи мъжът ти, доволен ли е от работата си, но това за мен е вярната насока. Мъж, който се вълнува от работата си и има какво да върши, мъж, който е добре финансово, не изпада в депресии. Той обикновено е доволен от живота си. Това по мои наблюдения. И също мисля, че мъж не може да бъде спасяван, трябва сам да си стъпи на краката. Морална подкрепа от жената до него - да, но други помощи - не. Това е моето мнение.

# 20
Тесс, не ми е съпруг.. но пък за причината си права .. работата.. не че на всички в момента бизнеса им просперира, но това той не го приема за успокояващо  Confused  Ясно е, че сделка за ... лв. аз няма как да му предложа, дано поне психическата ми подкрепа да го утешава до някаква степен.

# 21
Абе к'ви са ви мъжете лигльовци със сухи ташаци.
Като мъжО ти се депресира ми казваш а бе гей я се стегни даваш му два шамара и е като нов!

# 22
  • Sofia
Маргало, не си права!
Мъжът също има нужда от помощ. Ще се почувства изоставен, ако в този момент не усети, че има на кого да се опре.

Огромна е разликата между помощ и подкрепа.
Мъжете не искат помощ. Но понякога имат нужда от подкрепа. Жената трябва да умее да я окаже, по възможност - не натрапчиво.

# 23
Като мъжО ти се депресира ми казваш а бе гей я се стегни даваш му два шамара и е като нов!

Ако тази логика е вярна, не искам да си помислям мъжа ти какво ти казва , когато ти си се сдухала  Laughing

# 24

Ако тази логика е вярна, не искам да си помислям мъжа ти какво ти казва , когато ти си се сдухала  Laughing
Потребителят , който е написал това е мъж !
И донякъде е прав ... Аз обаче не мога по този начин .

# 25

Потребителят , който е написал това е мъж !
И донякъде е прав ... Аз обаче не мога по този начин .

Да, права сега обърнах внимание.. Laughing   ама  пак е абсурдно  Crazy

# 26
На мъжът не трябва да се помага.
Неговата психика така е устроена,че тя има нужда да се остави сама да се сбори с нещата,иначе ще затъне още повече.
Жената има нужда от помощ.
Ние се нуждаем някой да ни протегне ръка,да ревем на нечие рамо.
А те искат да ги оставим намира.
 Peace

Не мога да се съглася с това. На мъжа не трябвало да се помага. Трябвало сам да се бори. Всяко човешко същество има нужда от подкрепа, от нежна дума, от внимание - няма значение дали е мъж или жена. Мъжът, както и жената има нужда от човек до себе си, има нужда от опора. Просто бъди търпелива с него, нежна и го подкрепяй.

# 27
Да не казвам голяма дума, но през последните дни, по стечение на обстоятелствата спря да е намръщен или мълчалив, по-весел е. Дали имам принос или не- няма значение.. но ви благодаря за съветите. Дано да не се налага повече  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт