VIP АГ Варна - 2

• 70 685
  • 815
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Дам,...
Днес звъннах в АГ и от там ми казаха, че в АГ не се води ЖК, а само платени прегледи  Sunglasses ЖК се води в МЦ до АГ-то и съответно ме пренасочиха към тях. Разбира се звъннах и на тях.
На въпросът ми водят ли ЖК по ЗК те отговориха: "Разбира се с "абонамент" на стойност 400лв." /Тук не се включват ФМ и БХС, разбира се  Wink / Съответно аз попитах за вариант без абонамент. Цитирам:"Нали знаете, че по ЗК имате право само на 2 видиозона и няма да ви бъде обърнато кой знае какво внимание!"  #2gunfire
Хм-м-м,... излиза, че във Варна няма кой да ти води една нормална ЖК без да си платиш?! А въобще има ли смисъл от ЖК или по-добре да си спестим парите и да ги даваме само за платени прегледи?!
Поздрави  Hug

# 211
Дам,...
Днес звъннах в АГ и от там ми казаха, че в АГ не се води ЖК, а само платени прегледи  Sunglasses ЖК се води в МЦ до АГ-то и съответно ме пренасочиха към тях. Разбира се звъннах и на тях.
На въпросът ми водят ли ЖК по ЗК те отговориха: "Разбира се с "абонамент" на стойност 400лв." /Тук не се включват ФМ и БХС, разбира се  Wink / Съответно аз попитах за вариант без абонамент. Цитирам:"Нали знаете, че по ЗК имате право само на 2 видиозона и няма да ви бъде обърнато кой знае какво внимание!"  #2gunfire
Хм-м-м,... излиза, че във Варна няма кой да ти води една нормална ЖК без да си платиш?! А въобще има ли смисъл от ЖК или по-добре да си спестим парите и да ги даваме само за платени прегледи?!
Поздрави  Hug
Това е точно така. По здравна каса се полагат 2 ехографа, 2 микробиологии (една в началото и една в края), 3 пъти изследвания (ПКК-пълна кръвна картина и урина), както и ако си с отрицателен резус фактор изследване за антитела. Всичко останало са мерки и теглилки, кръвно и т.н.
Ако си мислиш, че някъде другъде ще ти правят нещо повече без да плащаш, лъжеш се.
Който иска да го гледат всеки път на видеозон си плаща, ако случайно доктора е на добра воля и не ти иска парички и си те гледка така, това е отделен въпрос.
Също така ФМ и БХС наистина не се полагат по ЗК и не са задължителни, а по желание.
Сметката при мен излиза така:
Направих БХС - 25 лв. (ФМ не съм правила)
Всеки месец по 1 видеозон, като изключим безплатните, досега : 6 x30лв = 180 лв. + 1 x 60 лв. (общо 240 лв.)
3x2 лв. (когато давах кръв за стандартните изследвания) = 6лв.
Май горе долу това (предстои ми втория безплатен ехограф по здравна каса Simple Smile )
Какво стана 25+240 +6 = 271 лв. +/- 10-20 лв. ако съм пропуснала нещо съществено.

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 23:44 от Бенджолина

# 212
Момичета, отбивам се да развенчая един мит за АГ - а именно, че дават бебетата само на третия ден след секцио. Да, това е практика, но НЕ и политика. Ако родите там със секцио и се чувствате добре, могат да ви дадат бебето и след 24 часа, но трябва да се говори (лично!) с педиатрите на 3тия етаж. Проверено е, работи Wink Мога да разкажа повече и да дам идеи на лични ако някой иска.

# 213
 Първо Ч.Н.Г. на всички!Момичета,колко време преди секцио не трябва да сте се хранили?И какво ви е мнението за клизмите,желателни ли са ,защото Георгиев ми каза,че на мен няма да ми правят и това малко ме притеснява,докато съм в реанимация и не мога да ставам след операция.

# 214
  • На брега
Момичета, отбивам се да развенчая един мит за АГ - а именно, че дават бебетата само на третия ден след секцио. Да, това е практика, но НЕ и политика. Ако родите там със секцио и се чувствате добре, могат да ви дадат бебето и след 24 часа, но трябва да се говори (лично!) с педиатрите на 3тия етаж. Проверено е, работи Wink Мога да разкажа повече и да дам идеи на лични ако някой иска.
Съгласна съм! Няма причина да искат да ги държат далеч от майката, ако майката и бебето са добре. Аз не се стърпях, взех асансьора и слязох на третия етаж за да си "измоля" бебето. Поизправих се стегнах кръста Mr. Green, попристъпих бодро, бодро... (за да съм по-убедителна, че съм добре Flutter) и си го поисках! Даже се радват, като видят загриженост от страна на майката. Друг е въпросът, ако майката не се чувства в кондиция след операцията и мисли, че няма да се справи  първите дни... Такъв беше случаят и с младата майка, с която се засякохме в интензивното. Тя сама помоли да задържат бебето ден-два долу, защото тя не беше в състояние да става и да го обгрижва (тя не беше в диферинцирана стая и нямаше помощник при нея).
Друг е случаят пък с моя позната с 2-ро секцио, "стара пушка" дето се казва. Нея въобще не са я питали иска ли не иска ли, а направо са и донесли бебето Laughing, въпреки плановете й да си почине малко от грижите по домочадието поне докато е в болницата.
cvetencce, поне 12 часа (храненията преди това са ти по-леки). Клизмата не е болезнена или чак пък толкова неприятна... Интересното е, че даже ми регулира периксталктиката за месеци напред. На някой не им правят клизма-няма проблеми. В интензивното ще си 2 дни (или ден и нещо, ако има наплив за леглата и те оперират на 2-рия етаж разбира се). Първия ден си с катетър, на втория го махат и те вдигат за да се изпишкаш сама. Питат дали си пуснала газ  Mr. Green. Като си отидеш в стаята те проверяват дали си се изходила по голяма нужда и ако не си- ти носят разхлабително.

Ами, защо не отидеш пак при Балев? Георгиев добре се справи при моето раждане, благодарна съм на него и целия екип, но Балев е незаменим при феталната морфология. За преглед, ако правилно си спомням ,Георгиев взема 30 лв., за скрининга не мога да ти кажа   Thinking При Балев, пак ако си спомням правилно първият преглед беше 45 лв ( май ), а всеки следващ е по-малко.

Чак пък незаменим  newsm78... Ехографа в АГ е жесток (нов) и е класа над този, който използва Балев и ако и специалиста, който ти разчита резултата е ОК (д-р Георгиев, д-р Николов...) спокойно може да не се редиш при Балев. В "Темелков" също са с нова апаратура. В последните месеци на бременността ми им доставиха нов ехограф, но така и не го пробвах, защото ползвах този в АГ.

# 215
  • Варна
Първо Ч.Н.Г. на всички!Момичета,колко време преди секцио не трябва да сте се хранили?И какво ви е мнението за клизмите,желателни ли са ,защото Георгиев ми каза,че на мен няма да ми правят и това малко ме притеснява,докато съм в реанимация и не мога да ставам след операция.

Моя приятелка ражда със секцио преди година в МД. Вечерта преди секциото бяхме на ресторант и си хапна стабилно, а секциото и беше за 7:30 сутринта. Така че можеш да се навечеряш по-обилно.  Laughing
Също така не и правиха клизма. Нямало нужда!  Wink

# 216
Няма за какво да се притесняваш.Аз си хапвах съвсем нормално до последно, клизма не са ми правили и по-добре.Георгиев ми даде разхлабително и ми беше по-добре отколкото с клизма.В реанимация си само един ден.На следващия ден след операцията те водят в твоята стая и ти махат катетъра.Аз ги помилих да ми го оставят, че изобщо не можех да ставам, понеже имах доста голяма кръвозагуба и от там ми паднаха много и хемоглобина и кръвното.Бебето ми го дадоха на третия ден.
Няма страшно.В добри ръце си.Пожелавам ти леко раждане и бързо въззстановяване

# 217
Благодаря за отговорите,малко ми е по спокойно.

# 218
Момичета, не се подвеждайте с апаратурата  за феталната морфология...Дали е 2D, 3D, 4D...няма значение - не е важна апаратурата,а специалиста зад нея! Пъки на 2D ехограф се вижда най-добре,това дори Яков от Майчин дом гоказа...Като майка на детенце с вроден дефект,мога да кажа че Балев наистина е най-добър в тази област. В София са чували само за него и приемат само неговите снимки за достоверни ( За Пирогов говоря - там не приемт външни изследвания и си ги повтарят в клиниката;от всички документи приеха само епикризата на Балев, като казаха че сме късметлии да имаме такъв лекар във Варна)., така че се ориентирайте навреме! Peace
Иначе съм мноог доволна и от Георгиев Peace НО за фетална морфология се доверявам само на Балев във Варна! Peace Това си е мое мнение,всеки сам решава за себе си!

# 219
  • Varna, Bulgaria
Привет на всички! Следя темата от доста време. Искам да родя нормално и бях разочарована, че едва ли не не мога да разчитам на ВИП етажа в АГ, макар , че така или иначе не се бях решила на 100% , че трябва да дам тези пари... Както и да е, примирих се, че когато се случи , ако има места ок, ако не -здраве. Но повече ме притесни факта, че докторите едва ли не те убеждават, че трябва да си секцио или задължително да предизвикат нормално раждане, за да получих непременно по-добри условия, което е жалко за болницата и престижа й!

# 220
Kally, привет! Аз също съм раждала на вип етажа, и аз настоявах за нормално неиндуцирано раждане! Peace Аз раждах при Георгиев, той ме остави да раждам максимално естествено, но и знаеше че за мен това е важно! Когато аз раждах 7-мия етаж беше празен и бяха сама, на следващия ден обаче етажа се напълни- така че не го мисли отсега! Simple Smile По-важно е да си при свестен лекар, така или иначе в този момент всичко друго ще ти е безразлично! Мен също се опитваха да ме убедят да ми предизвикат раждането (не говоря за Георгиев),но аз категорично отказах. Ясно е какъв е мотивът им - и при секцио,и при индуцирано раждане могат да си планират изражданията, пък и могат да изродят повече бебета за по-кратко време (т.е. повече финанси Simple Smile). Така че отстоявай това, което искаш - това си е  твоето бебе ,ти ще го раждаш, да не говорим и че на вип етажа ще дадеш куп пари, така че те са длъжни да се съобразяват с теб! Peace Само трябва да им покажеш, че знаеш какво искаш! Simple Smile
Леко и безпроблемно раждане ти желая!  bouquet

# 221
  • На брега
По-важно е да си при свестен лекар, така или иначе в този момент всичко друго ще ти е безразлично! Мен също се опитваха да ме убедят да ми предизвикат раждането (не говоря за Георгиев),но аз категорично отказах. Ясно е какъв е мотивът им - и при секцио,и при индуцирано раждане могат да си планират изражданията, пък и могат да изродят повече бебета за по-кратко време (т.е. повече финанси Simple Smile). Така че отстоявай това, което искаш - това си е  твоето бебе ,ти ще го раждаш, да не говорим и че на вип етажа ще дадеш куп пари, така че те са длъжни да се съобразяват с теб! Peace Само трябва да им покажеш, че знаеш какво искаш! Simple Smile
Леко и безпроблемно раждане ти желая!  bouquet
...Тук за съжаление съм съгласна! От девет кладенеца вода може да се извади за да се убеди една и без това шашната родилка, че секциото е единствения безопасен начин за бебето й да дойде на бял свят...

# 222
Преди секциото не трябва да ядеш 6 часа, заради упойката.
За феталнта морфология - доц.Балев си се занимава точно с това. Георгиев също гледа за аномалии и т.н. но все пак неговата "стихия" за ражданията  Peace

# 223
Здравейте бъдещи и настоящи мами!
Първо бързам да се извиня, ако въпросът ми е задаван и преди в тази тема.
Бременна съм в 3 месец.Забременях в инвитро центъра на 7 етаж в АГ-то и живот и здраве мисля да раждам там.Някоя има ли идея колко струва раждането на 7 етаж, също и избора на екип?Благодаря предварително  Hug

# 224
  • Варна
Здравей, Илианка Simple Smile, информацията ми е от преди месец:
Цени във VIP-a на АГ:
Нормално раждане /престой до 4 дни/ - 700лв.
Секцио /до 6 дни/ - 1000лв.
Грижи за дете - 100лв.
Ден допълнителен престой - 80лв.

Лека и безпроблемна бременност Party

Общи условия

Активация на акаунт