VIP АГ Варна - 2

• 70 683
  • 815
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря за отговора MaYa_ !Жалко че другите момичета раждали със секцио не се включват.Може пък и да не знаят какво са им слагали(или не са им слагали) Thinking.Но профилактиката с антибиотик е важна,та затова се интересувам!

# 181
  • На брега
Искам да попитам раждалите със секцио в АГ дали са има слагали венозно антибиотик за профилактика по време или след секциото?Все пак това е коремна операция и има риск от инфекции!Ще съм благодарна на всеки който ми отговори!!!
В епикризата ми пише, че съм имала. Мисля, че това е обичайно...

# 182
Аз пък мисля,че след всяка операция се дават АБ именно за да се избегнат инфекции,как така не са ти слагали MaYa_? Или не знаеш какво са ти слагали?  Simple Smile
bubka:) за самата операция и след нея не трябва да се притесняваш - хората там си знаят работата  Peace

# 183
А някоя мама можели да разкаже за нормално раждане - приемане,предродилна зала,родилна зала.Малко ми остава а и идея си нямам какво ме чака ...  Crazy може би малко повече съм се шашнала

# 184
  • Варна
Моите впечатления от нормалното раждане са от преди 2 години. Доктора с когото имах уговорка ми даде хапченце, изпих го вечерта и през нощтта започнаха съвсем слаби контракции. Сутринта в 8 се отправих към болницата, първо минах през приемния кабинет на първия етаж, оформиха документите и ме качиха горе в предродилна да си чакам доктора. След като дойде се почна с обичайните процедури, пукна ми водите и контракциите се усилиха. В предродилна имам спомени че доста хора влизаха, почти всички доктори се изредиха  newsm78 в същото време се раждаха и близнаци секцио та и тях донесоха в родилна зала която е разделена от предродилна с голям прозорец та цялата рода на близнаците и тя нахлу. Малко неприятно ама поне не ми беше скучно, всеки гледаше да ме успокои. Почти накрая ми сложиха системи с някакво болкоуспокояващо, значително ми олекна. Като почнат напъните те местят в родилна. Там също ми сложиха някаква местна упойка нищо не усетих като излезна бебето. След като си гушнах бебето ми биха пълна упойка и така са ме шили, имах епизиотомия. Това беше общо взето.

# 185
Към момичетата възмутени от ВИП условията в АГ. Честно казано не ми се е наложило да ходя там. Имам позната, която роди и не се е оплаквала, за разлика от друга близка, която роди в недиференцирана стая (било я гнус да отиде до тоалетна - не искам да си представям какво е). Ако искате наистина хубави условия, вашето място е Авис Медика в Плевен. Болницата е открита 2007. Имат отделение по неонатология. Няма мизерни стаи. Аз лежах в ортопедичното отделение и съм изключително доволна. Не се усеща като боцкат. Чаршафите са добре. Леглата и шкафчетата са супер. Има климатици и телевизор с кабелна. Хранене 3 пъти на ден. Широка баня, топла вода постоянно и безжичен ИНТЕРНЕТ!!! Плащах по 10 лв на ден. Операцията мина по здравна каса. Друго не съм плащала. Дори под маса. Но и там тоалетна хартия нямаше. Все пак това не е хотел. Изрично си пише да си носи пациента тоалетни принадлежности. Отношение и всичко е на ниво. Наистина съм впечатлена, че това може да е българска болница. (пропуснах да спомена, че се намира в парка Кайлъка и гледката е прекрасна). Пожелавам на всеки, който има възможност да роди там и за друго да не се налага да се ходи по болници.
А на всички ви пожелавам успешно и леко раждане и здраво бебче.

# 186
Аз пък мисля,че след всяка операция се дават АБ именно за да се избегнат инфекции,как така не са ти слагали MaYa_? Или не знаеш какво са ти слагали?  Simple Smile
bubka:) за самата операция и след нея не трябва да се притесняваш - хората там си знаят работата  Peace

Наистина нямам спомен да са ми слагали и в Епикризата нищо не пише  newsm78 Пък и не би ли трябвало да ми кажат ако са ми правили подобно вливане?  Close Ден след операцията пих антибиотик еднократно, но той беше заради температурата, която вдигнах.

# 187
  • ул. "Мечтание"
Записвам се да следя.

# 188
# 189
Аз като раждах предпочетох да си купя по-хубава упойка от техните.Използвах Деприван.

При какво раждане е използвана тази упойка? Четох, че не е за секцио, но да питам...

# 190
При секцио

# 191
На последната лекция за бременни казаха,че в АГ вече слагат епидурална упойка при нормално раждане,ако някой има скорошни наблюдения,нека пише подробности.Незнам дори кой е анестезиолога,за да го търся лично за инфо.

# 192
Здравейте момичета и аз родих на Випа миналия Ноември месец, мисля че антибиотик се слага само ако има нужда , но все пак зависи от лекаря Ви и какво той ще прецени !
Една приятелка роди на 10 октомври  нормално и епидурална не са и сложили изтърпяла е всички болки , така че не знам друга информация , някои ако има да каже.

# 193
  • Варна
Аз на 2-ри съм на преглед при д-р Атанасов и ако не забравя,ще го разпитам за епидуралната,че и мен ме интересува Peace

# 194
Като го питаш за епидуралната,настоявай да ти отговори точно за нея,защото аз като запитах акушерката на окръжна ми каза,"слагаме упойки,да,няма страшно ще мине".Накрая се оказа,че е имала предвид да отбие въпроса и епидурална НЕ слагат там/други,венозни и местни,не толкова ефикасни,да/

Общи условия

Активация на акаунт