VIP АГ Варна - 2

• 70 707
  • 815
  •   1
Отговори
# 270
  • До морето...
Здравейте .И аз се колебая м/у д-р Танев и д-р Георгиев.Секцио ще съм ,заради тесен таз и ми е за 1-ви път.Интересувам се дали има възможност за спинална упойка?Това,което ме притеснява е ,че ако съм с пълна и понеже не зная какво ме чака,ме е страх от неизвестното.Т.е. като дойде време ,живот и здраве да изляза от упойката и си мисля ,че ще се панирам от болката,докато се усетя какво става...Не зная направо  Grinning ooooh!

# 271
  • Варна
rox, , който и от двамата да избереш, няма да сгрешиш. Аз си избрах Танев, но ако случайно не стане при него-ще отида при Георгиев. За спиналната - раждала съм миналата година с такава - хубавото и е, че след 4 часа бях се изправила вече, но чесно казано, това, че виждаш бебето и т.н. - за мен не се отнасяше, защото бях полуупоена след като го изкараха и нищо не помня. Усещах  ужасни неща по време на операцията, как ме ръчкаха, как ме дъпрпаха, чак от страх почнах да треперя и да си мърдам тялото - а това в никакъв случай не е добре. Сега ще раждам с пълна. И мен ме е страх от неизвестното - и то много, но повече ме е страх от това, което преживях предния път. Успех и дано вземеш най-доброто решение  Peace

# 272
Момичета, относно пълните упойки мога да ви кажа че няма нищо страшно - аз съм раждала с пълна упойка, отделно преди това имам две операции на гърдите  с пълна упойка! Това не значи, че упойките са приятни или пък безвредни, напротив, но не са страшни като усещане! Да, усещането е особено, най-вече като заспиваш - но не бих казала страшно! Много зависи каква е упойката - ако е с деприван ще се събудите леко, без гадене или повръщане, и ще сънувате цветни сънища Simple Smile Старото поколение упойки даваха много странични реакции, като трудно събуждане, халюцинации, повръщане и т.н. Аз раждах в АГ, не попитах каква е упойката, защото ме оперираха по спешност и не бях адекватна, но със сигурност мога да кажа че упойките там са от ново поколение - събудих се леко и без проблем! Относно болката от разреза след събуждането - да,боли, но не може да се сравни с болката при нормало раждане например Peace Това мен не ме е отказало да раждам нормално, аз не бих се подложила на операция и упойки в никакъв случай вече, ако зависи от мен и мога да родя нормално след секциото, но то е защото вярвам че секциото вреди повече на бебето ми, отколко на мен (това вече е друга тема Peace)
Така че не се страхувайте от упойката, всичко ще мине бързо и като видите малкото съкровище...ще забравите за всякакъв дискомфорт!

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 11:23 от Raniya

# 273
  • Варна
Момичета, а как мога да си запиша час за д-р Танев ? Извинявам се предварително ако е било споменаввано преди, уж съм чела цялата тема, ама не помня нещо.  Embarassed
Благодаря.

# 274
  • Варна
Момичета, а как мога да си запиша час за д-р Танев ? Извинявам се предварително ако е било споменаввано преди, уж съм чела цялата тема, ама не помня нещо.  Embarassed
Благодаря.

Здравей, при д-р Танев не се записва час предварително. Приема на 1-ви етаж в АГ-то всеки четвъртък от 16-18.00 часа.

# 275
  • До морето...
Момичета,много благодаря за съветите.За лекарите вече съм сигурна,че живот и здраве ще е един от 2-та- Танев или Георгиев,но за упойката не съм.И не зная кога ще избера с каква упойка да съм....Както казах исках повече спинална затова,защото когато съм в будно състояние поне ще получавам информация долу горе кога ще излизам от упойка и ще се настройвам психически за някаква болка/че съм голяма паника/,а ако съм с пълна ме е страх  ooooh!

# 276
  • Варна
Нищо страшно няма в пълната упойка. Peace Преди 6.5 ми раждах секцио там, при Атанасов , не знам кой ми я слага. Нямах проблем с излизането въобще. Малко ме втрисаше известно време само и след половин час вече бях лапнала телефона и  звънях на близки и познати.  Grinning
Една приятелка ражда със спинална преди 2 година пак там, каза че също нямало проблеми,  но  на 2рия ден някъде  я е почнало страшно главоболеие, което е явно един от възможноите странични ефекти. Друга позната  със спинална ми разправяше ,че малко било страшничко докато чакаш да ти се върне чувствителноста в краката, лежала и си мислела "ами ако не се раздвижат ? "
По принцип мисля,  че можеш да се поитересуваш кой ще ти е анестезиолога или да си избереш и предварително да си поговориш и уговориш с него, ако наистина много се притесняваш.

# 277
  • Варна
Ей сега се сетих още нещо за спиналната - откакто родих - преди 1.3м. имам проблеми с гърба. Аз го отдавам на нея. Не съм сигурна разбира се, но преди никога не съм се чувствала така. Главоболие също имам оттгоава - почти послтоянно. Но предполагам, че на всеки организъм се отразява по различен начин. Надявам се при вас да няма подобни проблеми  Peace

# 278
През март раздах в АГ с пълна упойка по препоръка на лекаря ми. Много ме беше страх точно от това - че няма да знам какво става, че няма да си видя и чуя детето, но се доверих на лекаря си и не съжалявам. Излязох много от упойката веднага , много бързо се възстанових. Първото си дете раждах в Майчин дом и бях със спинална упойка и лично за мен след пълната беше по-леко. Най-важния фактор за мен беше, че при пълната упойка няма никакви странични ефекти, за разлика от спиналната в следствие на която можело да се получат оплаквания, за които чета по-горе - главоболие, болки в гръбнака и т. н. И ми се струва, че в АГ масово се ползва пълната упойка, в Майчин дом пък спиналната ... незнам ...

# 279
Зависи от пълната упойка. В страни от темата за АГ Варна, но по темата за упойките ще споделя моят опит. Преживяла съм 3 пълни и 2 частични (спинална или епидурална не знам точно каква, но се губи чувствителността от кръста надолу). Относно частичната - правиха ми операция на коляното и усещах бутане и все едно с чук ми блъскаха в ставата. Но не болеше. връщането на чувствителността определено не е приятно. Около 2 часа, иглички, изтръпване, сгорещяване. Не е нещо нетърпимо, но не е особено приятно.
Относно пълните 2 от тях бяха в окръжна болница - за сливици и апандисит. Излизането беше бавно. При втората дори ми се гадеше. Не ми се спеше едва на следващия ден (след почти 24 часа - будене за около половин час). Едната от трите пълни беше в Плевен, пак за коляно. Там ми трябваха точно 10 минути да дойда на себе си. Не ми даваха да дишам райски газ, благодарение на което не ми се кашляше после. Някой слънчев ден като забременея и като отида да раждам в АГ-то, мисля първо да се опитам да разбера от Плевен какви упойки са ползвали и ако успея да намеря от къде да купя, да се договоря да ме оперират с такава. Но като чета някои от последните коментари, май излизането е леко, а не като моя опит от окръжна.

# 280
  • ул. "Мечтание"
Упойките са едни и същи общо взето. Въпроса е колко е кадърен анестезиолога!  Peace

# 281
Упойките са едни и същи общо взето. Въпроса е колко е кадърен анестезиолога!  Peace
Да така си е.

А иначе болката след събуждане от пълна упойка не е толкова страшна, че да се панира човек.
Скоро я усетих, е не по мое желание, но така се стекоха обстоятелствата.
Аз лично исках епидурална за нормалното раждане, но нямаха такава и цял ден мъки, мъки, болки, окситоцини, някакви си бусколизини, по някое време биха и диазепам, ама не помогна, боляха си зверски контракциите, още повече след окситоцина. Накрая малко по спешност се упоихме с пълна и така.

# 282
  • До морето...
Да,прави сте.То наистина зависи от човека.Ще мисля по въпроса и с док. ще говоря по натам като отида на преглед.Ще следя темата.Много е полезна за мен  bouquet

# 283
Здравейте момичета мога ли да помоля някой да ми даде някакъв тел. на д-р Георгиев, че този който имам ми дава, че е грешен (на ЛС)
Благодаря

# 284
  • Варна
Относно упойките, да споделя моя пресен опит. Много исках да съм със спинална, за да си видя детето веднага, но уви, не успя да ми я постави анестезиоложката. Не проучих анестезиолозите и бях при д-р Попова, която беше на смяна в деня на секциото и за която уж се води, че може да слага спинална упойка. Ами тя още в началото се отказа да ми я сложи, първо каза, че съм била много пълна /това още преди да направи какъвто и да е опит да ми намери правилния прешлен/, после, понеже аз упорствах, все пак ме боде няколко пъти и все уцелваше кост и накрая се оправда, че съм имала изкривяване на гръбначния стълб /а това не е така/  Rolling Eyes.

Та в крайна сметка ми сложиха пълна упойка. Някъде до 11 е продължила операцията, към 12.30 аз вече бях будна и пишех смс-и и звънях по телефони Laughing. По някое време ме втрисаше, отделно целия ден бях като замаяна и спах на пресекулки почти постоянно, но като цяло мисля, че леко я понесох, не съм имала гадене. Само гърлото ми беше като задръстено, предполагам от райския газ, освен това не можех да се изкашлям, защото боли ужасно изкашлянето при прясно секцио.

Да уточня, че бях при д-р Георгиев, но не на ВИП етажа, а на 4-ти етаж, платих за избор на екип, въобще не дават опция да се плати за избор на лекар /все пак аз не бях се уговаряла с анестезиолог и акушер, а само с лекаря/, но честно казано не съм и питала, реших, че щом имам претенции за вида упойка, е ОК да си платя по-голямата такса.  Много съм доволна от д-р Георгиев, и от отношението на всички като цяло, като изключим анестезиоложката.

Общи условия

Активация на акаунт