ЮНЧЕТАТА ни добрички пипат всичко със ръчички - ТЕМА №101

• 27 378
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Аз завеяната де честитя н а всички месечинкпвци днес! Специално моля Алекс да бъде нацелуван от мен!
Аз изпуснах раждането. Хванах чак когато я питаха как се чувства. Е, то тогава така трепериш от упойката, че няма как да се чувстваш добре. От цялото раждане на мен упойката ми беше най-неприятна...

# 421
 newsm18Moni,, Честит Рожден Ден! Много здраве и успехи Simple Smile) newsm18

Честити месечинки на Георги на Wiwi, Александър на Amorevole  Heart Eyes, Богдан  на Sv.  , Виктор на Dari_Sari , Симеон на maiamiii  Hug

# 422
  • Пловдив
Ох, и аз така се развълнувах и поплаках на това раждане. Припомних си момента от появата на бял свят на Марина.
АлиенТа, Нелито е добре, Тони също. Вчера бяхме заедно. Няма нет в момента.
somebody, радвам се, че Андрея вече хапва. Благодаря, че сподели за това филмче. Нямам търпение Марина да се събуди и да й го пусна.
Аморе, аз Алекс съм го признала за катерач номер 1.

За забавленията ние обичаме рекламите. Даже имаме любима- Нес кафе, с тези тримата където слизат от билборда. Като я види и започва да вика аа-аа и да се радва. Не знам какво толкова й харесва. Играем на боц, търкаляме се по земята, занимавам я с някакви играчки. И любимото и на нея е да й пусна детски песнички. Започва да се смее и да подскача. Също и аз пея, но мноооого фалшиво, но тя се радва. Пък знам ли може да ми се подиграва.  Wink И от вчера новото занимание се катери по възглавниците на дивана и да се опитва да докопа щорите и да ги дърпа.

И не на последно място да честитя месечимките на Георги на Wiwi,Александър на Amorevole, Богдан  на Sv. , Виктор на Dari_Sari, Симеон на maiamiii. Да са ви живи и здрави.

# 423
  • София
На Моника любимата реклама е на Мултирама разбира се...нали лаптопи рекламират  Mr. Green Сега има и една на Данонино, която също е много тачена.

# 424
Изпуснах секциото аз...язък, да им е живо и здраво детенцето Simple Smile

честито на всички с поводи!

Ходихме на консултацияи резултата е +2см (74см) и +600гр(8100гр) за почти два месеца.. Heart Eyes Ще вкарвам и глутен вече и жълтък, но педи каза да започна с трошички от жълтъка, докато достигна четрвъртинка за около 20-30 дена..ще взимам яйца от свободни кокошки, че домашни няма от къде..

Ели я занимавам с какво ли не..дзак, боц с главата(много се смее и се опитва да ми захапе носа Mr. Green), пробваме с книжки, но и тях ги захапва, най-интересни са и и на нея "забранените" неща - кабели, дистанционни, телефони и т.н.
По въпроса на самбоди - и Елица има една кукла, малко по-малка(50см) и отначало плачеше от нея и се сърдеше по същия начин, но малко по малко свикна, взимах я и я галех и съответно и обяснявам какво правя..и така..

А бейби тв пускам като трябва да свърша нешо набързо..така се зазяпва, че забравя всичко...но това е за не повече от 10 мин..иначе в реклами също се зазяпва и...да не забравя..като танцуват адреналинките, направо засиява.. Heart Eyes
Ние също си имаме любимо клипчеhttp://www.youtube.com/watch?v=oojxUFTg6co&feature=fvsr

Вода пие от съвсем скоро и то примесена с малко сок(на 100мл вода 10мл са сок) - пие по около 50мл на ден..

# 425
Честито на месечинките днес!   bouquet
Да попитам мамите, които са давали пащърнак - как действа пащърнака - запичащо или разхлабващо ? Че съм купила и ще давам - да знам с какво плодово пюре да го комбинирам?
Аз пак ще си поставя въпросчето :
Марти има хрема - когато децата са болни спирате да ги захранвате с нови пюрета и давате тези, с които сте ги захранили, или изобщо спирате със храненето с пюрета. Аз сега давам от тези, с които е захранен, НО искам да знам какво да правя със захранването с нови? newsm78

# 426
Честито на всички месечинкови днес! Hug

galinkanat  на Андреа никак не и действа, т.е няма промяна в изхожданията, но и аз само два пъти съм купувала, не ми е приоритет това пюре и карфиола също!

Кагато е болна си продължавам с пюретата, само първите дни не и давам нови, след това въвеждам,ето сега,както нищо не искаше да яде и беше болна, я захраних с бисквитена каша т.е съдържа глутен, а бях решила да го въвеждам от следващия месец с надеждата само и само да хапне нещо, въведох и пуйката, смука суров банан, свеки я захрани с мандарина  Mr. Green, изобщо кашата е пълна от всякъде, но така направих само и само да хапне нещо. Не забелязах да има някаква реакция към нещо!

# 427
Да драсна набързо , че отива към Мол-а  Mr. Green

Somebody , знам че е хубаво детето да проходи босо , с чорапки , и аз купих буйки на Колек и колев , но като питах Педи и като се разрових из нета , май  няма д аги ползваме докато не започне да прохожда .

Танче , ако искаш мога да помагам с дом. яйца , ако решиш звънкай . А Елито ни е надминала на дължина , браво на нея  Hug Вчера си взехме като вашите ботушки от Unique  Blush

Вчера ходих до GEOX ,  знам че като проходи Юли ще носи само обувки от там . Няма такава подметка , толкова са качествени  Peace . Сега имат намаление , но като незнам кой номер да взема , не ми се рискува .   Rolling Eyes

Ние сме големи фенове на Бейби ТВ , два дена нямахме и Юли беше нещастен , знае повечето песнички и като започнат реагира с смях .  Mr. Green

# 428
Аз искам да попитам: Кога се оформя окончателния цвят на очичките на бебоците?  newsm78

Честит Рожден Ден, Мони! Бъди здрава и много обичана! newsm51

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 11:18 от maiamiii

# 429
А, Мони има рожден ден днес  Grinning Да си жива и здрава мила  bouquet

Mindi, последните Geox, нещо не ми харесаха, а и не му бяха удобни на Благо  Tired В Nike, при нас има намаление, взех само за Благо, за Никата ме беше страх и мен.
galinkacat аз спрях да давам нови неща, хранех с пюрета с които е захранен  Peace

АлиенТа, Нелито е добре, Тони също. Вчера бяхме заедно. Няма нет в момента.

Радвам се, специални поздрави и я чакам и на двата фронта Laughing

maiamiii, на баткото ни това лято му се промениха пак, беше със сини, вече е с почти зелени, тук там има нещо синьо. То се очакваше, аз съм с кафяви, мъжа ми с пъстри с преобладаващо зелено. Тези деца със сини очи, все е дно сме ги крали  Mr. Green

# 430
Moni Честит празник  newsm59
Пожелавам ти много здраве и щастливи дни  bouquet  bouquet  bouquet

# 431
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
maiamiii, различно. На Ал чак към годинката му станаха истинско кафяво, на дете на познати след 3-тата годинка от сини станаха кафяво- зелени...

# 432
За очите, някои казват,че докато се кърми детето,после се променят, други до към 2 год! Андреа беше с  тъмно сиво -синьо, после станаха неопределен цвят,сега са тъмно зелени, силно се надявам да си остане такъв!

Гърнето, от лятото, поне да стане на една годинка! Peace

Mindi и аз съм фен на бебешките обувки на Geox, заплюла съм си ги,докато бях бременна още, но те доколкото знам са за малко по-големи,не точно за прохождащи!Мислех си за буйките на Колев и Колев, които са с цип по средата, пък и май Франчи беше писала за някаква друга марка  български бебешки обувки......... newsm78

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 11:42 от somebody

# 433
Кате, за гърнето и аз съм чувала същото, което казваш, да се изчака до годинка и нещо, две.
От друга страна много майчета като Snowwhite практикуват ЕБХ.
Покрай мен съветите са от сорта: "Слагай детето на гърне след ядене - ако свърши нещо - свърши, ако не - не". В смисъл няма някакъв насилствен момент, ако детето пожелае.
Исках да разбера какви са тенденциите във форума.

А майчетата, които не слагат бебчета на гърне - кога възнамерявате да го правите?

Galinkacat, пащърнакът разхлабва.

# 434
Бо, уникален сериал! Трябва да си го сваля, ако го има по торентите. А за гърнето - като чета уважавания от мен д-р Додсън, най-добре е да изчакаме до към годинка и нещо - две, за да учим бебетата на самоизхождане. Преди това не можели съзнателно да контролират пишото и акото, а ако ги караме все пак, щяло да има тежки психологически последствия.

Кате - не съм съгласна с това. Значи ли че Стефан, и всички други бебета, които практикуват ЕБХ имат тежки психологически последствия?! Не става въпрос да му се карам, ако се изпишка или изака в пеленката, но не мисля, че е насилие, когато ми дава сигнал, че му се ака, да му махам пелената, и да го водя на тоалетната. Мсиля, че на 1-2 год. почват да дават вербални сигнали, а преди това, с езика на тялото - аз го познавам, когато му се ака. Виж - пишкането още не съм овладяла, но на мен не ми пречи на всяко сменяне на пелената да гопоканя - и той обикновено се изпишква в тоалетната.

Снежи, нищо лично няма и не съм искала да обиждам. Цитирах специалиста само. Книгата му е уникална и човекът работи с много деца и има огромен опит. И той говори за това като за "монументална грешка". Вероятно не става дума за ЕБХ, а за желанието на майките да махнат пелените съвсем - т.е. малкото бебе да бъде като голям човек - всяка една нужда да бъде в гърнето. "За да се научи да не се изпуска, детето трябва да е овладяло известен брой сложни дейсноти, вкл. нервно-мускулния контрол върху свинктерите.... който е абсолютно недостижим за дете ненавършило две годинки.... Не че не можете да обучите и дете, което няма и годинка, но преждевременното обучение ще бъде скъпо заплатено от психологическа гледна точка..." (Изкуството да бъдеш родител, Ф. Додсън, стр. 53) По-нататък е обяснено, че дори и отлично да се справя с това на една годинка, на 4 може да започне отново да се напишква и да продължи до 7 години например, като през това време може да има проблеми със социализирането. Но, в крайна сметка, всяко дете се развива индивидуално и няма гаранция, че писателят е 100% прав. Може мамите с големи деца да се включат с опит от първа ръка.

ПС: Сега отново внимателно прочетох пасажа - примерът, който дава е точно за бебе, слагано на гърне от 8 мес.

Жалко, че изпуснах секциото по Нова...  Sad

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 12:08 от KaterinkaM

Общи условия

Активация на акаунт