Но ми направи впечатление цената.
За какво искат подобна цена, имайки предвид че пършевица е конвенционално мляко. На подобна цена си взимам био сертифицирано прясно мляко и знам, че е чисто наистина.
Аз не държа на сертификатите, имам познати отглеждащи зеленчуци и те са ми споделяли, че за да има нещо сертификат не е нужно само да отговаряш на изискванията , а и да дадеш страшно много пари, за това и цените на био продуктите са по-високи, за производството им реално не отиват повече средстава, но за това да имат необходимите документи е много по-скъпо и от там се вдигат цените.
Колкото за био продукцията в България - може и да има нещо вярно в това, което са ти казали, но ми се струва доста крайно, че едва ли не само с едно плащане и хоп- имаме сертификат. По ми прилича, че на някого гроздето му е кисело.
А и като купувате българско конвенционално мляко, то тогава със сигурност давате на близките си и хормони и антибиотици. И да, дори когато го взимате от съседа на село пак е същото. Един път седмично се дават антибиотици на кравите дори от дребния стопанин и през този ден би трябвало той да изхвърля млякото. Е, дали това става?
А комшията до нас, дори дава антибиотици на прасетата, които гледа за лично ползване. Просто ей така, че тогава ставали по-едри...
Затова пък аз нямам никаква вяра в дребния бг производител. Пълно е с мошеници, които гледат да си продадат боклуците на гладните за чиста храна, но наивни граждани.