Стихчета, бели и песни - да си СЕПТЕМВРИйче не е лесно!

• 34 273
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Саморасличе, напълно те разбирам, и аз се чувствах точно така миналата година като кандидатствахме в ОДЗ при това не в нашето близкото където имаше обявени 5 места (както повечето в района) а в по-далечен квартал, където живее баба ни и където работя - теглиха ни жребий и от 60 деца с масовите 8.1 точки за 3 места не се паднахме, на всичкото от горе системата така "гениално" е измислена че ни забиха такъв голям-заден номер, че висички преподредили си желанията в последствие ни пререждаха.
Оказа се че ОДЗ-тата са елитни градини, където ние нямаме място.
Тази година въпросното ОДЗ при нас пак е обявило 4-5 места за яслени групи. Е как да не избеснееш като отидеш и го видиш колко е огромно и как няма начин там да има само да кажем 5 групи от 5 деца. И за други места пишат - уж първоначално групата е от 25, после постепенно става 35 в списъка...

Мирта много е хубав Тошето  Hug

# 676
Мунка, ти нали гледаш Господари на ефира? и нали си спомняш леля Рени с уреждането? нищо, че въведоха "електронния" прием, и на него му намериха цаката  Mr. Green

# 677
  • София
Мунка, ти нали гледаш Господари на ефира? и нали си спомняш леля Рени с уреждането? нищо, че въведоха "електронния" прием, и на него му намериха цаката  Mr. Green

Веси, я разкажи за "обущарите", които телевизия не гледат  Blush !
Да знам какво да правя за второто дете някой ден  Laughing !

# 678
Веси не съм го гледала, но колегите ми разказаха - никой не вярва, че това е истина, уж леля Рени сама си го била измислила и останалите нямали нищо общо!
Ама то само това да е - има едно теглене на случайни числа дето уж е супер честно и нямало как да лъже защото това било някакво физическо устройство и дрън-дрън. Само че айде ти ми кажи като юрист колко е легално - доколкото знам не присъства нотариус, а работна група или каквото му викат там и ни замазват очите с това че можело всеки да се запише да го наблюдава! Аз се бях ядосала и мислех да се запиша ама пак не успях, но ще видим може догодина от любопитсво да отида. И все се каня да питам някой специалист, обаче това не ми се струва също законно с това че по различно време се теглят случайните числа на деца в граничните групи - на тези от предно класиране и на следващите защото тогава шансовете не са равни, а даже може да са в ущърб на по-рано изтеглените, но това трябва да го каже някой математик дето е специализирал вероятности и статистика, че не съм много сигурна, не бях отличничка по това.
Няма да пиша повече по темата че в страстите даже рискувам да ме изгонят с такива изказвания.

КалиМей ти си знаеш какво да правиш - като имаш хубава частна ясла наблизо, го записваш там, хем му е по-добре.

Ние пък сме пак с 40 градуса  Sad
Я кажете някой давал ли е хексалгин и какво са ви казали за това? а за водене на детето на студено да се охлади за спадане на температура?

Последна редакция: нд, 06 юни 2010, 13:06 от Мунка

# 679
  • Бургас
Няколко пъти пиша и все ми се затрива поста, затова само това
Мунка, ние сме пили хексалгин. Дава се при температура над 38.7  по 1 капка на кг тегло.
Иначе кърпи с вода разредена с оцет, слагам на челото и увивам китките. Или топиш пръстите във вода с лед вътре. Може и на студено. Каквото решиш.
Ако ползваш хомеопатия
Беладона сх 9 по 3 гранулки през час.

# 680
  • София
Ние пък сме пак с 40 градуса  Sad
Я кажете някой давал ли е хексалгин и какво са ви казали за това?
а за водене на детето на студено да се охлади за спадане на температура?

Мунка, Лекси ти е отговорила как се дава Хексалгин. Само ще добавя, че за разлика от Панадола или Нурофена (през 4 часа), можеш да го даваш през 2 часа. Лично аз съм го редувала с Панадол.
Също и кърпите с оцет + вода. Припомням и метода на Ани-Бани със спирта по дланите на ръчичките - намазване и издухване, докато изсъхне.
За втория ти въпрос - не съм съгласна с това  Naughty ! Обикновено на човек с висока температура му е студено, тресе го. Може и да помага воденето на студено за високата Т, но едва ли самото дете ще се чувства добре.
Хексалгинът ще я свали, това е изпробвано поне  Peace ! Не са нужни други, за мене крайни, мерки!

Тони също е болен, вече цяла седмица. Овладяхме Т, разтройство и болки в ушите за два дена. Засега не се е налагал антибиотик, слава богу. Утре, обаче, ще го водя пак при педи, че кашлицата е зверска, а не ще да минава  ooooh! !

# 681
http://vbox7.com/play:cf9fc6eb - КАли Мей, има и продължение, който му се гледа да го изрови ...

Мунка, пробвай пръво с равни части оцет и вода - внимайвай да не я свалиш рязко! Хексалгин се дава в краен случай /иначе аналгин не се препоръчва до 12 г. възраст/ - при много висока Т, ако не спада с друго ... на мен ми бяха написали 3 пъти по 7 капки, но свалих с оцета и така и не съм го ползвала ... и не го води на студено - много е гадно, и без това детето го втриса

# 682
За сваляне на температура много помага в коритото или вана, с 2-3 градуса по-хладка вода от темп на детето. Да има и сапунишка в нея. Ако не правите си  хладка вода със сапун и с мека кърпичка обтривате слабините (мишничките, свивките на ръцете, краката).
Бързо да се оправят дечицата Praynig

# 683
Момичета много ви благодаря  Hug  Hug  Hug не можах да пиша, свалихме я - спомнях си го това със спирта само, нашият не даваше да му се слагат кърпите с оцет, той не даваше и да му се мери температурата, ама накрая го преборвахме горкия.

Веси какво са ти казали за рязко сваляне? тя нашата спадна за няколко часа след 4 капки хексалгин - първия път беше при баба си и там се ошашкали и му дали на своя глава, но то се оказа че с панадола продължаваше да се качва.

На мене не ми се видя добре това със студеното, защото то ако го тресе и без това детето (като го събухме целите му крачета бяха настръхнали) сигурно не му е добре.

Някакъв отвратителен вирус е, КалиМей сигурно като при вас - по едно време си сочеше едното ухо, после имахме и повръщане и разстройство. Иначе гърлото малко червено и суха кашлица.
Сега аз го карам но без температурата. Пфу, аман.

# 684
Здравейте момичета  Hug

Мунка, Мейче, желая бързо оздравяване на малките сладури!
Мунка, взимай нещо за имунната система. Явно доста ти е заслабнала щом всеки път прихващаш от Валето. Бързо оздравяване и на теб.
Калина333, ти в кой квартал на София живееш? За Младост 4 мога да ти кажа къде е китайския магазин, ако ти върши работа. Иначе за дрешки втора употреба може да разгледаш в интернет в Продавалника. На първа страница на темата Калимей е направила библиотека, там има линк към Продавалника (и много други интернет-магазини за дрехи и играчки). Продават доста сносни дрешки ( и не само дрешки ), на много прилични цени Wink

Ние сме добре Simple Smile Детето си върши обичайните лудории, даже измисля и нови.
И в нашето ОДЗ имаше празник, но всички родители бяха поканени ( изръсихме се сумати пари за поканите, но както и да е ). Празника беше на двора, имаше сцена, всички дечица бяха облечени с костюми. Пяха, танцуваха, изобщо беше много весело Simple Smile За мое голямо учудване Яна се държа съвсем прилично и стоя с останалите деца докато не свърши представянето на тяхната група "Слънчице". После се разбесня - тича, танцува, много беше сладка с костюма в който беше облечена Simple Smile Ще пусна снимки тези дни в мулти-то да я видите.
Да ви се похваля, тази събота водихме Яна за първи път на детски театър. В яслата имат два пъти месечно, но нямам наблюдения там как се държи. И сега се притеснявах, че ще иска да си тръгнем бързо-бързо. Да, обаче не - не само че не си тръгнахме, но Яна много се забавлява, ходи да танцува на сцената, пя, ръкопляска. Гледахме "Вълкът и седемте козлета" на камерна сцена, участваха и 7 дечица от публиката като козлета. Когато "вълка" отиде зад кулисите "да се посипе с брашно" Яна започна да крещи:"Кумчо Вълчо къде отиваш?", при което цялата публика избухна в смях Simple Smile После дори се запозна с вълка и му каза как се казва. А накрая пак крещеше: "Кумчо Вълчооо, чаоо!".
И така, вече и ние ще посещаваме редовно детски постановки Simple Smile Мейче, покана към теб - когато решите да ходите може да ми се обадиш и да отидем заедно Wink
Толкова засега от мен, целувки за всички   bouquet

# 685
АдиСан, супер че се разписа! Браво на Яна, явно е много общително детето, може да ги запознаем някой ден  Laughing
Да знаеш как ме натъпкаха с имуностимуланти при плеврита оня път, и то това ме оправи де.
А ние вървим малко назад с културните мероприятия - например чак сега открихме зоологическата, но като ви слушам ще взема да пробвам и на куклен  Laughing

Гледах за леля Рени, тя си придава важност - като знам че взимат 240 заплата тия "150 нейни пари" малко се изхвърли. Иначе това с директорката не ме съмнява че без нея не става.

# 686
  • Бургас
Привет,
Момичета започнах нова работа и нямам никакво време да се разпиша.
По цял ден съм на компютър, запознавам се с нормативната база, супер много съм изморена, имам гости в момента и хич не ми остава време за друго. Надявам се след 2 седмици вече да съм влязла в ритъм и да имам време вечер да се разписвам. Иначе там нямам нет, така че няма да съм от редовните, но поне ще ви следя изкъсо.
Бързо оздравяване на Мунка, Вали и Тони на Калимей!
Поздравления за Яна и ведрия и характер и настроение!
Ние сме добре, Алекс има желание да ходи на ясла и вечер е много щастлив.
Приятна вечер на всички

# 687
  • София
Ади  Hug ! Ще имам пред вид за кукления театър, но сигурно ще е от есента, защото театрите вече приключват сезона в края на този месец. Ако има нещо подходящо през оставащите два уикенда, ще ти звънна обезателно.
Мунка, на теб също. Може да се организираме за някое масово културно СЕПТЕМВРИйско мероприятие  Laughing !
Зоологическата градина и ние я открихме преди две седмици, въпреки че миналата година лятото посетихме тази във Варна, когато се и видяхме с Ани, Берина и Сами. Но тогава нищо не го впечатли моя. То не, че и сега разбра кой знае какво, но поне тигърът предизвика два дена бръщолевене за "голееееемия тигъЛ" и влизане в роля "Аз съм тигъЛЯ - АУ!"  hahaha !

Лекси, честито за работата! Дано ти носи удовлетворение и да имаш готини колеги. Ще влезнеш в ритъм сигурно по-бързо, отколкото очакваш  Hug !

Всички болнички бързо да оздравяват, че идва вече хубавото време   Nature Sunny !
Тони вече е добре и от днес е пак на ясла. За утре са ни заръчали една голяма хавлия, бански и слънцезащитно кремче. Познайте кой ще открие летния сезон утре  Mr. Green ! Как му завиждам  Blush !

# 688
Привет и от мен
Лекси, честито за новата работа дано бързо свикнеш.
Бързо оздравяване на болничките
Ади, радвам се за Яна, много послушно дете си имаш ти  Hug
Ние също често боледуваме, в момента пак е със запушено носле, но се надявам скоро да го израсте.
Купехме Мултивитаминен сироп за подсилване малко, та ще видим дали ще помага.
Замисляме се вече и ние за едно моренце... Да се стопли още мъничко само  Simple Smile
Целувки на всички. Не пиша често, но не ми остава време, работа много, късно се прибирам и едва смогвам да ви прочета- дори и през ред  Heart Eyes

# 689
Мунка, рязкото сваляне също не е добро - имало огромна опасност от гърч, както при много високата Т ... ти в болнични ли си или боледуваш на крак?

а иначе за 1 юни и нашия празник беше навън - четирите ясленски групи, бяха окрасили двора с балони, изкарали килими, една от сестрите водеше с микрофон  и обявяваше "номерата" на децата ... Родителите бяха поканени /без покани  Wink/, който успее да избяга от работа за половин час ... аз успях  Blush беше хубаво и накрая нашия ме видя сред тълпата и почна да ми маха - мамооо, здавей  Mr. Green после ги нагостиха с разни неща и им пуснаха волна музика да "танцуват", а ние позяпахме-позяпахме, нас не ни гостиха, па си тръгнахме  Mr. Green

в наше село има цирк - чудя се дали ще издържи  newsm78 но пък щом издържат на театър, може да се пробваме ние на цирк  newsm78

ЛЕКСИ, ЧЕСТИТА ТИ НОВА РАБОТА!

Общи условия

Активация на акаунт