Има ли мами от Холандия?

• 12 675
  • 90
  •   1
Отговори
# 75
Здравей Ирина,4ак сега видях темата. Embarassed Добре дошла при нас,да ти е живо и здраво беб4е и по-скоро да се съберете с татито Grinning Дано си спазят срока,аз като 4аках документи ми казаха от 3 до 8 мес.пък ми излезнаха на втория Grinning Аз не съм много близо до вас-живея в капеле на около 200 км.(може и да не съм то4на),но не пре4и като дойдеш да се разходите до Ротердам,може да се видим Grinning Доволна съм от детската конс.тук,дано не ми се налага да се срещам с докторите.Аз ли4но се усещам добре в Холандия,нещата са уредени  Grinning Липса ми България оба4е  Sad Хайде успех Grinning

# 76
Zdrasti. Blagodaria ti i vie s tazi sladuranka da ste zivi i zdravi. I az mnogo se nadiavam skoro da se saberem, zashtoto taka ne e mnogo lesno i priatno. No... pone sega tuk mnogo mi pomagat.
A shto se otnasia da se razhodia niakoi den do Roterdam, s udovolstvie. Shte bade strahotno da se sreshtam s poveche hora i osobeno bulgari. Az i bez tova niama da rabota sega.
Znachi si dovolna ot konsultaciata... tova e vazhno. Ste vidim kak ste se razberem s tezi holandci. Kato gledam kak si izvezhdat decata navan polu goli pri 15 C, napravo me vtrisa.
E haide chao za sega. Kato se setia za neshto drugo pak shte pitam...

# 77
Цитат на: Irrini
Zdrasti. Blagodaria ti i vie s tazi sladuranka da ste zivi i zdravi. I az mnogo se nadiavam skoro da se saberem, zashtoto taka ne e mnogo lesno i priatno. No... pone sega tuk mnogo mi pomagat.
A shto se otnasia da se razhodia niakoi den do Roterdam, s udovolstvie. Shte bade strahotno da se sreshtam s poveche hora i osobeno bulgari. Az i bez tova niama da rabota sega.
Znachi si dovolna ot konsultaciata... tova e vazhno. Ste vidim kak ste se razberem s tezi holandci. Kato gledam kak si izvezhdat decata navan polu goli pri 15 C, napravo me vtrisa.
E haide chao za sega. Kato se setia za neshto drugo pak shte pitam...
Ще свикнеш ,то и Алекс е постоянно гола,ама да 4укам на дърво,добре и влияе Grinning Да пишеш като пристигнеш Grinning Успех

# 78
Здравейте от мен,ве4е пак ще съм 4аст от форума.Отдавна не съм влизала,защото изкарах невероятна по4ивка в Бг!Върнах се в Холандия в4ера и се надявам пак да обменям опит с вас,мили мами Grinning

# 79
Цитат на: mimkata
Здравейте от мен,ве4е пак ще съм 4аст от форума.Отдавна не съм влизала,защото изкарах невероятна по4ивка в Бг!Върнах се в Холандия в4ера и се надявам пак да обменям опит с вас,мили мами Grinning
Еее Мимка,добре дошла,бре-тъкмо в4ера се 4удих къде из4езна Grinning Хайде и да поразкажеш Grinning

# 80
Общо взето-нямам думи Wink Много хубаво изкарах там,даже не ми се връщаше тук в сивата Холандия.Бабите се побъркаха от радост,4е виждат малкия.Аз се спуках да излизам Embarassed ,пък те се спукаха да го гледат Sunglasses .Да живей България bg !!!!!!!!Сега мъжът ми споменава нещо да си ходим пак по Нова година.На мен ми остава само да стискам палци Confused

# 81
Hi na Mimkata. Az sam nova vav foruma. Da vi kazha kakvo otkriha na bebo predi niakolko dena- stafilokoki v nosleto, uzhas!!! Tolkova i se zapushva malkoto noslence che napravo mi stava zhal, a osven tova i harka. Sega slagame edni kapki i dano pomognat. Sigurno sme zarazeni v bolnicata- niamam dumi.
Imal li e niakoi ot vas opit s tezi gadni bakterii???

# 82
[Sujalaviam, che tolkova kusno otgovariam na suobshtenieto ti. Az edva sega se registrirah v saita. Az sushto jiveia v Den-Bosch, ne sum maika, no se nadiavam skoro i tova da se sluchi.
Shte e hubavo da si pishem, a zashto ne i da se vidim. Simple Smile

# 83
Здравейте мами в Хонландия.Искам да ви задам няколко въпроса.Имам една позната рускиня,сама майка с дете,иска да се мести да живее в Хонландия,и по¬то4но Амстердам.Тя има испанска резиденция ,а дъщеря и е на 14 години.Знаете ли какви помощи може да полу4и като за на4ало,към кого да се обърне.Има ли  помощи за емигранти,дали ще може да си намери работа...Знае малко английски,но как ще се оправя с този език,незнам... Rolling Eyes .4увала съм 4е е труден.Интересуват я наеми на жилища.Колко излиза храната на месец на 4овек,абе вси4ко което може да помогне на жена на 47 години,сама с дете.[/b
Предварително благодаря.

# 84
Цитат на: Teya
Здравейте мами в Хонландия.Искам да ви задам няколко въпроса.Имам една позната рускиня,сама майка с дете,иска да се мести да живее в Хонландия,и по¬то4но Амстердам.Тя има испанска резиденция ,а дъщеря и е на 14 години.Знаете ли какви помощи може да полу4и като за на4ало,към кого да се обърне.Има ли  помощи за емигранти,дали ще може да си намери работа...Знае малко английски,но как ще се оправя с този език,незнам... Rolling Eyes .4увала съм 4е е труден.Интересуват я наеми на жилища.Колко излиза храната на месец на 4овек,абе вси4ко което може да помогне на жена на 47 години,сама с дете.[/b
Предварително благодаря.
Ами не съм много в 4ас с тези неща,но предвид ситуацията в момента много се съмнявам да намери сносна работа без език,с документите мисля,4е трябва да кандидатства,но не знам каква е процедурата,най-добре да се информира в хол.посолство,помощи едва ли ще има право да полу4ава(аз не работя и освен 173е,детски не полу4авам нищо друго)езика е гадни4ък,още се боря с него,въпреки ,4е съм тук от 2,6 мес Confused Храната е сравнително евтина,свободните наеми в Амстердам са убийствени Sad Както ве4е писах,най-добре жената да се информира в посолството.Дано се вклю4ат и други мами с пове4е информация Grinning

# 85
Цитат на: miravmbd

Извинявам се ,че се меся,но таз жена къде е тръгнала като и език не знаее?Подлага себе си и детето на такъв стрес.Луда жена!

не се извинявай,аз и го казах същото,какво си мисли 4е ще намери в Хонландия...и аз незнам.....казва 4е испанците били прости,не можела пове4е,детето трябвало да има добро образование.Ами казах и да го запише в добър университет....а и още детето играе калси4ески балет,и в Холандия школата била по¬добра,тука били буклуци.....луда жена,нищо не харесва,на мен ми се струва,4е и в Холандия да отиде все същата ще бъде,ама като си е навила на пръста....някой и казал 4е било евтино....незнам как ще се оправя с езика,а тя знае перфектно испански,хората я познават,прави преводи от руски на испански,но нали е сама не и е лесно.Абе обещах и да попитам,тя си решава,но като гледам какво е,май ще се откаже.
Давайте още инфо,аз ще и кажа каквото сте ми писали,а решението си е нейно.
И на мен ми се стува 4е е най¬добре да отиде в руското посолство и да разпита там.
Поздрави Sunglasses

# 86
Ха ха ,ще ме убиете,...малко ми е жал за нея,сама с дете...аз също Палмира не бих сменила Испания с друга 4ужда страна по съобразителни от мен при4ини¬знам езика ве4е,климата,на4ина на живот ,а и се приспособих....но тя щом си е навила напръста да се мести,което незнам какще го направи....кой знай кой и е пуснал мухата.... Rolling Eyes  Bulb  Confused:
Между другото тук в Мадрид ,Барселона и Сарагоса също има много добри школи по балет,ама тя проверила и било скъпо.4е да не мисли 4е в Хонландия е гратис???

но,информацията продължава да се събира...... Laughing  Laughing  Laughing

# 87
Цитат на: miravmbd
Aми след кат школата на класическия балет е по-добър в Холандия,няма ли как детето да кандидатства в балетно училище,да получи стипендия и по този начин то да живее там на общежитие ,и да си идва в Испания за ваканциите.
Няма да е единственото дете отделило се от мама на тази възраст.Верно в друга държава,но пък ще могат да си говорят по тел.

Ето,това е добра идея,ама дали ще я пусне сама... Rolling Eyes ,нейна работа де....тя е като орлица над това дете(14 годишно,март става на 15),а и то говори перфектно испански.даже го питах дали иска да ходи в хонландия,и то милито,ами където мама каже....горкото  дете,и с пуберитет се бори и с майка си  Rolling Eyes  Wink

# 88
Дайте някакви примерни цени,било за наем,за храна на 4овек на месец,у4илищата как са,стила на обу4ение...абе каквото се сетите,а и за транспорта,нещо специфи4но и типи4но за там... Grinning  Grinning

# 89
  • Там,където се събуждам щастлива.
Бях писала в една тема, където се питаше за работа, за цените в Холандия. Потърси я!

Палмира е права, че има голяма разлика в начина на живот в южни и северни страни. На някой свикнал в Испания или Италия, ще му е много трудно тук. Дори на много българи им е трудно. Който е по домашния уют и начин на живот се справя по-добре. А и езика е доста труден и се иска истинска борба, за да го научиш /+ голяма доза талант за езици/

Аз не се очудвам на тази майка- това поведение е типично за рускините.....

Общи условия

Активация на акаунт